Mérkőzés beszámoló

Korosztály: 

A bajnokság huszonnegyedik mérkőzésén ifjúsági együttesünk 15:43-as vereséget szenvedett a Dunaújvárosi Kohász KA együttese ellen.

A mérkőzés 7. percében Király Réka szerezte első találatunkat, majd hat minutummal később újra jobbszélsőnk volt eredményes, ezúttal a büntetővonalról, mellyel 2:8-ra alakította az állást. A félidő utolsó harmadára fordulva ismételten Király Rékát hozták ziccerbe társai, aki megszerezte saját maga, és csapatunk harmadik gólját. A játékrész hajrájában Kóka Mariann vette be a kaput két ízben, míg az 5:23-as első játékrészt követően Landi Gabriella értékesített egy hétméterest a második harminc perc elején. A folytatásban Krenner Fanni a szaggatottról, míg Kincses Janka betörés után növelte találataink számát, de közelebb nem tudtunk kerülni a vendégekhez (9:31). A mérkőzés utolsó tíz percéhez érkezve Király Réka előbb akcióból, majd két ízben a büntetővonalról vette be a kaput, míg Csamangó Dorina beállóból volt eredményes. A hajrában Krenner Fanni duplázott a 15:43-as végeredményt hozó mérkőzésen.

 

Korosztály: 

Junior csapatunk a bajnokság 24. fordulójában 17:37-es vereséget szenvedett a Dunaújvárosi KKA korosztályos együttesétől.

A mérkőzés első percében Márczy Tekla juttatta vezetéshez csapatunkat, erre viszont három vendég találat volt a válasz, majd Plesztovits Alexa beállóból alakította 2:3-ra az állást. A folytatásban felváltva születtek a gólok, Illés Virág, Németh Patrícia és Czirják Orsolya találataira is volt válasza a DKKA-nak (6:7). Az első negyed órát követően két Németh Patrícia gól ellenében hétszer voltak eredményesek a vendégek, így az első játékrész hajrájára 8:14-nél érkeztünk. Az félidő utolsó perceiben növelte előnyét ellenfelünk, hiába értékesített Márczy Tekla egy büntetőt, és talált a kapuba Németh Patrícia átlövésből (10:19). A második félidőben Márczy Tekla lőtte az első gólt, de ezt a következő tizenöt percben egyetlen Bernát Dorina találat követte, míg ellenfelünk tizennégyszer vette be kapunkat (12:33). Az utolsó tíz minutumra fordulva Németh Zsófia hárított büntetőt, míg Németh Patrícia és Plesztovits Alexa növelték találataink számát a végül 17:37-es végeredménnyel záruló összecsapáson. 

 

Korosztály: 

Együttesünk a K&H női kézilabda liga 24. fordulójában 29:26-os győzelmet ért el a Dunaújvárosi Kohász KA csapata ellen, mellyel sorozatban ötödik bajnoki bronzérmünket biztosítottuk be.

A mérkőzést a vendégek kezdték jobban: 0:2 után Fekete Bozsana és Mariama Signaté találataival egyenlítettünk, de a 7. percben ismét ellenfelünk vezetett két góllal, miközben Gridnyeva Szvetlana büntetőt hárított (2:4). A folytatásban előbb Mireya González Álvarez szépített átlövésből, majd Katarina Krpez Slezak két értékesített hétméteresével a vezetést is átvettük, melyet a találkozó hátralévő részében ki sem adtunk a kezünkből. 5:4 után Klivinyi Kinga és Kisfaludy Anett góljaival növeltük előnyünket, majd szerb jobbszélsőnk akcióból és a büntetővonalról is eredményes volt, míg jól záró védőfalunk mögött Janurik Kinga több szemkápráztató védésének köszönhetően negyed órán át érintetlen maradt a kapunk (10:4). A játékrész hajrájában továbbra is remekül működött védekezésünk, így Andjela Bulatovic test melleti lövésből, míg Fekete Bozsana Janurik Kinga indítását követően növelte találataink számát. A félidő utolsó percében Katarina Krpez Slezak és Kisfaludy Anett is bevette az újvárosi kaput, így a szünetben 15:6-ra vezettünk.

A második játékrész kezdetén Kiss Nikolett duplázott a szaggatottról, szerb jobbszélsőnk pedig két újabb büntetőt értékesített higgadtan, illetve posztjáról is eredményes volt, mellyel tízgólosra növeltük vezetésünket (20:10). Ezt követően két átlövőnk, Mariama Signaté és Mireya González Álvarez révén válaszoltunk a vendég találatokra, majd Larissa Araújo szerzett labdát, és értékesítette ziccerét a 46. percben, 24:15-re alakítva az állást. A folytatásban a vendégek csökkentették hátrányukat, de Szabó Laura értékesített hétméteresével, valamint Mireya González Álvarez két átlövésgóljával visszavertük a dunaújvárosi rohamokat (27:21). Utolsó találatunkat is spanyol jobbátlövőnk szerezte, miután emberhátrányban kapus nélkül támadó ellenfelünk hálóját a saját kilencesünkről vette be. 29:26-os győzelmünkkel bebiztosítottuk harmadik helyünket a tabellán, sorozatban immár ötödször! Négy nap múlva újra hazai környezetben lépünk pályára, szerdán a Mosonmagyaróvári KC SE együttesét fogadjuk az ÉRD Arénában. A találkozóra jegyek kaphatóak az ÉRD Aréna jegypénztárában, és online az ÉRD Aréna weboldalán!  

 

Korosztály: 

NB I-es felnőtt csapatunk a K&H női kézilabda liga 23. fordulójában 30:47-es győzelmet ért el a Kispest NKK ellen a Soroksári Sportcsarnokban.

Négy nappal  a Győr elleni mérkőzést követően Kispesten léptünk pályára a bajnokság küzdelmeiben. A találkozón a hazaiak szereztek vezetést, melyre Klivnyi Kinga bejátszásából Katarina Krpez Slezak válaszolt. A harmadik percben Gridnyeva Szvetlana hárított büntetőt, majd Andjela Bulatovic indítása után újfent szerb jobbszélsőnk egalizált, egy lerohanás végén pedig Fekete Bozsana alakította 2:3-ra az állást. Ezt követően zsinórban 6  gólt szereztünk, Katarina Krpez Slezak háromszor, Kisfaludy Anett két ízben, míg Kiss Nikolett egyszer volt eredményes, így tíz minutum elteltével 2:9-re vezettünk. A folytatásban Mariama Signaté és Klivinyi Kinga növelte találataink számát, majd a tízgólos különbséget magyar válogatott balátlövőnk állította be, miután labdaszerzés után a kapuba lőtt (3:13). A hajrára fordulva felváltva születtek a gólok, Larissa Araújo és Mireya González Álvarez két-két találatára is volt válasza a hazaiaknak, így a játékrész utolsó öt minutumához érkezve 7:17-re vezettünk. Az utolsó percekben Klivinyi Kinga és Katarina Krpez Slezak is eredményes volt a 12:22-es eredménnyel záruló első félidőben.

A fordulás után Klivinyi Kinga felállt fal ellen, Katarina Krpez Slezak pedig indításból lőtt a hálóba, majd saját nevelésű beállónk Szabó Laura értékesített higgadtan egy büntetőt (13:25). A folytatásban szélsőink lerohanás végén voltak eredményesek, míg Klivinyi Kinga átlövésből lőtt a kapuba. A játékrész közepén Zeljana Stojak öt perc alatt egy gólt kapott, míg lányaink indításból és felállt fal ellen is a kapuba találtak, így a 44. minutumban 20:33-ra vezettünk. A mérkőzés utolsó harmadához érkezve közelebb zárkózott a Kispest, de három minutum alatt Fekete Bozsana és Mireya González Álvarez is kétszer-kétszer lőtt a hálóba, majd Takács Kitti egy indítást gólra váltva alakította 26:44-re az állást. Az utolsó percekben Barján Bianka jegyzett találatot, míg a mérkőzés zárásaként "hetesölő" Gridnyeva Szvetlana hárított indőntúli hétméterest (30:47). Csapatunk legközelebb május 20-án, szombaton a Dunaújvárosi Kohász KA ellen lép pályára a K&H női kézilabda liga küzdelmeiben. Hajrá ÉRD!

 

Korosztály: 

A bajnokság huszonharmadik mérkőzésén junior együttesünk 29:40-re nyert a Kispest NKK együttese ellen a Batthyány Tornacsarnokban.

A mérkőzésen Plesztovits Alexa jutatta vezetéshez csapatunkat, majd beállónk büntetőből is eredményes volt, míg Bernát Dorina a szélről alakította 1:3-ra az állást. A folytatásban Márczy Tekla, Czirják Orsolya és Illés Virág növelte góljaink számát, így a 10. percben 2:6-ra vezettünk. A játékrész közepén Zsigmund Emese kapuját nyolc minutum alatt egyszer tudta bevenni a Kispest, míg lányaink hétszer voltak eredményesek, mellyel 7:15-re növeltük vezetésünket. A félidő hajrájában Domokos Dalma lőtte két egymást követő gólunkat, így a szünetre 12:21-es állásnál vonultak a csapatok. A fordulás után Plesztovits Alexa és Reizinger Sára növelte találataink számát, majd Németh Patrícia és Bernát Dorina is a hálóba talált (15:27). A játékrész közepén Bernát Dorina a szélről, Reizinger Sára átlövésből, Márczy Tekla pedig betörés után jegyzett gólt, így a mérkőzés utolsó tíz percéhez érkezve tizenhat góllal vezettünk (19:35). A hajrában közelebb zárkózott a Kispest, de az utolsó percekben Reizinger Sára és Illés Virág két-két találata 29:40-es győzelmet jelentett csapatunk számára. Gratulálunk a győzelemhez!

 

Korosztály: 

Ifjúsági csapatunk a bajnokság 23. fordulójában 21:27-es győzelmet ért el a Kispest NKK korosztályos együttese ellen.

A mérkőzésen a pályaválasztó Kispest lőtte az első találatot, de erre Krenner Fanni kétszer, Király Réka pedig egy ízben válaszolt, így a hatodik percben 1:3-ra vezettünk. Ezt követően felváltva születtek a gólok, Kovács Barbara, Király Hajnalka és Urbányi Sára is eredményes volt, végül azonban a félidő utolsó harmadára is megmaradt előnyünk (6:8). A hajrában Merő Dóra büntetőt hárított, míg lányaink zsinórban négyszer lőttek a hálóba, így a szünetben már 8:13-as eredményt mutatott a Batthyány Tornacsarnok eredményjelzője. A fordulás után Merő Dóra újabb kispesti hétméterest védett, míg Király Réka nem hibázott a büntetővonalról, majd szélsőnk akcióból további két góllal növelte csapatunk találatainak számát (11:17). A folytatásban Landi Gabriella átlövésgóljaival tartottuk előnyünket, majd Király Réka volt eredményes újabb két ízben, így a mérkőzés utolsó tíz percére fordulva is tartottuk félidei előnyünket (17:22). A hajrában Pap Viktória, Kincses Janka és Landi Gabriella is a kispesti kapuba talált, míg a 21:27-es végeredményt Krenner Fanni állította be. Gratulálunk a győzelemhez!

 

Korosztály: 

Junior csapatunk a bajnokság 22. fordulójában 24:35-ös vereséget szenvedett a Győri Audi ETO KC korosztályos együttesétől.

A mérkőzés első percében Czirják Orsolya felállt fal ellen, Bernát Dorina pedig indítás végén szerzett gólt. A folytatásban fordítottak a vendégek, de előbb Márczy Tekla, majd Németh Patrícia találatával egyenlítettünk (4:4). Az első negyedóra végén 7:8 állt az eredményjelzőn, majd a zöld-fehérek hétszer voltak eredményesek, míg együttesünk Németh Patrícia révén egyszer vette be a kaput (8:15). A játékrész hajrájában sem tudtunk közelebb kerülni a Győrhöz, hiába lőtt a hálóba Illés Virág és Domokos Dalma is, a szünetre 11:19-ces állásnál vonultak a csapatok. A fordulás után ismét Domokos Dalma volt eredményes, majd Plesztovits Alexa értékesített egy büntetőt, de a vendégek közben háromszor vették be kapunkat (13:22). Ezt követően felváltva születtek a gólok, Plesztovits Alexa, Reizinger Sára és Márczy Tekla találataira is volt válasza a vendégeknek (17:26). Az utolsó negyedórára fordulva Bernát Dorina vette be egymást követő három alkalommal a győri kaput, majd Kertész Ramóna beállóból volt eredményes két ízben (22:31). A 24:35-ös végeredménnyel záruló mérkőzésen Németh Patrícia szerezte utolsó gólunkat. 

 

Korosztály: 

A bajnokság huszonkettedik mérkőzésén ifjúsági együttesünk 19:38-as vereséget szenvedett a Győri Audi ETO KC együttese ellen.

Nem kezdte jól a mérkőzést ifjúsági együttesünk, hiszen Krenner Fanni révén a hetedik percben voltunk először eredményesek, melyet öt vendég találat előzött meg (1:5). A folytatásban újfent Krenner Fanni, valamint Pap Viktória lőtt a hálóba, ennek ellenére ellenfelünk növelte előnyét (3:9). A játékrész utolsó harmadára fordulva Titz Virág szerzett gólt, 4:14-re alakítva az állást, míg a félidei utolsó találatunkat Pap Viktória lőtte beállóból (5:19). A fordulást követően Landi Gabriella a büntetővonalról, Urbányi Sára pedig átlövésből járt túl az ellenfél kapusának eszén, de hátrányunkat nem tudtuk csökkenteni (7:21). A következő percekben Király Réka szerezte két egymást követő gólunkat, majd szélsőnk egy hétméterest is értékesített, míg Landi Gabriella átlövésből növelte találataink számát (15:32). A hajrában Landi Gabriella újfent a szaggatottról, míg Krenner Fanni betörés után volt eredményes a végül 19:38-as eredménnyel záruló összecsapáson.

 

Korosztály: 

NB I-es felnőtt csapatunk a K&H női kézilabda liga 22. fordulójában 23:34-es vereséget szenvedett a Győri Audi ETO KC ellen a telt házas ÉRD Arénában.

A tegnapi nap folyamán a Magyar Vöröskereszt szervezésében tartott véradásra számos szurkolónk mellett győri szimpatizánsok is eljöttek az ÉRD Arénába, így klubunk felkérésére a kezdődobást Győri Audi ETO KC szurkolója, Gerendai Attila, és csapatunk drukkere, Szatmári Roland végezte el. A mérkőzésen a vendégek szereztek vezetést, melyre Mireya González Álvarez válaszolt a második percben. 1:2 után pedig Kisfaludy Anett egy gyors középkezdést követően volt eredményes, majd két kivédekezett akció után Mariama Signaté és Klivinyi Kinga is kilenc méterről lőtt gólt (4:2). Ezután fordított a Győr, de lányaink nem hagyták magukat, és Klivinyi Kinga, valamint Katarina Krpez Slezak találatával 6:5-nél újra nálunk volt az előny. A gólgazdag első tíz perc után a vendégek öt minutum alatt egyszer tudták bevenni Janurik Kinga kapuját, míg csapatunk négyszer volt eredményes, így 11:8-as vezetésre tettünk szert. A folytatásban Andjela Bulatovic felállt fal ellen, míg Katarina Krpez Slezak lerohanás végén talált a hálóba, így a játékrész utolsó harmadára fordulva tartottuk háromgólos előnyünket (13:10). A félidő hátralévő részében Mariama Signaté révén egy találatot szereztünk, míg a vendégek hat gólt jegyeztek a 14:16-tal vonulhattunk pihenőre.

A fordulást követően Katarina Krpez Slezak a szélről és a hétméteresvonalról is a kapuba talált, de ezekre öt zöld-fehér gól volt a válasz, miközben Gridnyeva Szvetlana hárította Nora Mörk büntetőjét (16:21). A következő percekben két átlövőnk, Klivinyi Kinga és Mireya González Álvarez is eredményes volt, de a Bajnokok Ligája elődöntős Győr növelni tudta vezetését (18:26). A 46. perc után zsinórban három találatot szereztünk, válogatott balátlövőnk és Kiss Nikolett felállt fal ellen lőtt a kapuba, míg Szabó Laura büntetőből növelte góljaink számát (21:26). Közelebb azonban nem tudtunk kerülni a vendégekhez, hiszen Klivinyi Kinga betörés után szerzett góljára ellenfelünk hatszor válaszolt, így a hajrára 22:32-es állásnál érkeztünk. Az utolsó percekben saját nevelésű beállónk, Szabó Laura vette be büntetőből Kari Aalvik Grimsbö kapuját, míg Nycke Groot nem tudott túljárni Gridnyeva Szvetlana eszén a hétméteresből a 23:34-es végeredménnyel záruló összecsapáson. Csapatunk legközelebb szerdán a Kispest NKK otthonában lép pályára. Hajrá ÉRD! 

 

Korosztály: 

A bajnokság huszonegyedik mérkőzésén ifjúsági együttesünk 25:28-as győzelmet ért el idegenben a Budaörs Handball ellen.

A mérkőzést jól kezdték lányaink, hiszen a 3. percben Krenner Fanni és Urbányi Sára góljaival 0:2-re vezettünk. A folytatásban Kincses Janka és Király Réka találataival tartottuk előnyünket, de az első negyedóra végére fordított ellenfelünk (7:5). 8:6 után tizenkét perc alatt mindösszesen egyszer tudták bevenni a hazaiak Merő Dóra kapuját, míg lányaink hétszer voltak eredményesek, mellyel a játékrész hajrájában 9:13-ra vezettünk. A félidő utolsó perceiben faragott hátrányából a Budaörs (12:14), majd a fordulás után egyenlített is a hazai csapat. Urbányi Sára és Krenner Fanni góljaival visszavettük a vezetést, de találatainkra volt válasza ellenfelünknek. A szoros mérkőzésen 20:20 után zsinórban háromszor találtunk be, Király Réka értékesített három büntetőt, mellyel az utolsó tíz perchez érkezve hárommal vezettünk (20:23). A hajrában Kovács Barbara és Krenner Fanni góljaival tartottuk előnyünket, míg a 25:28-as végeredményt Kincses Janka állította be. Gratulálunk a győzelemhez!

Támogatóink

Médiapartnereink