Mérkőzés beszámoló

Korosztály: 

A bajnokság utolsó mérkőzésén junior együttesünk 20:28-as győzelmet ért el az Alba Fehérvár KC csapata ellen.

A mérkőzésen a hazaiak szereztek vezetést, de Reizinger Sára és Bernát Dorina találataival megfordítottuk az állást, majd Márczy Tekla góljával növeltük előnyünket. 4:4 után Márczy Tekla kétszer egymás után volt eredményes, mellyel kétgólos előnyre tettünk szert. Ezt a félidő hajrájáig meg is őriztük, hiszen a hazai találatokra Németh Patrícia és Reizinger Sára révén volt válaszunk (7:9). A folytatásban fordított az Alba Fehérvár KC, de Domokos Dalma két góljával a szünetre 10:11-es előnnyel érkeztünk. A fordulás után Illés Virág találataival tartottuk előnyünket, míg Németh Zsófia négy percen belül két büntetőt is hárított (13:15). A következő percekben Németh Patrícia átlövésből, Márczy Tekla betörés után, míg Bernát Dorina a szélről vette be a hazai kaput, mellyel 15:20-as előnyre tettünk szert. A folytatásban Plesztovits Alexa értékesített biztos kézzel egy büntetőt, majd Ágoston Nóra góljával 17:24-re vezettünk a mérkőzés utolsó nyolc percéhez érkezve. A hajrában Domokos Dalma és Márczy Tekla találataival tartottuk vezetésünket, és nyertük meg 20:28-ra a szezon utolsó mérkőzését. Gratulálunk a győzelemhez! Junior együttesünk a 9. helyet szerezte meg a bajnokságban.

 

Korosztály: 

Ifjúsági csapatunk a bajnokság 26. fordulójában 20:12-es vereséget szenvedett az Alba Fehérvár KC korosztályos együttese ellen.

A szezon utolsó mérkőzésén Urbányi Sára átlövésből szerezte első gólunkat, majd Király Réka a jobbszélről volt eredményes (1:2). A hetedik percben Krenner Fanni két egymást követő találatával 2:4-re vezettünk, majd az első negyedóra végére háromgólosra növeltük előnyünket (3:6). A félidő utolsó tíz percéhez érkezve egyenlítettek a hazaiak, de előbb Krenner Fanni, majd Király Réka találataival visszavettük a vezetést (7:8). A hajrában Merő Dóra hárított hétméterese ellenére fordított az Alba Fehérvár KC, így a szünetre 9:8-as állásnál vonulhattak a csapatok. A fordulást követően felváltva születtek a találatok, Krenner Fanni, Landi Gabriella és Kiráy Réka góljaira is volt válasza a hazaiaknak. A 36. percben Landi Gabriella újra eredményes volt, mellyel 12:12 állt az eredményjelzőn, de ezt követően már nem tudtuk bevenni a fehérvári kaput, míg ellenfelünk két kihagyott hétméteres ellenére, nyolcszor volt eredményes. A mérkőzés 20:12-es végeredménnyel ért végét, és ifjúsági együttesünk a 10. helyen zárta a szezont.

 

Korosztály: 

Ifjúsági csapatunk a bajnokság 25. fordulójában 25:21-re nyert a Mosonmagyaróvári KC SE korosztályos együttese ellen.

A mérkőzést a vendégek kezdték jobban, hiszen négy mosonmagyaróvári találat ellenében Krenner Fanni egyszer vette be ellenfelünk kapuját. A következő percekben Király Réka hétméteresből, míg Kóka Mariann a szélről talált a hálóba, de az egyenlítés nem sikerült az első negyedóra végére (3:5). A folytatásban nyolc minutum alatt egy gólt kaptunk, míg lányaink négyszer voltak eredményesek, így a 27. percben utolértük ellenfelünket (8:8). Két perccel később Király Réka találatával már lányainknál volt az előny, és szélsőnk újabb góljával a szünetre is vezetéssel vonulhattunk (11:10). A fordulás után tizenhárom perc alatt Merő Dóra egy gólt kapott, míg csapatunk ötször tudta bevenni a mosonmagyaróvári kaput, mellyel 16:11-es előnyre tettünk szert. Ezután Krenner Fanni, Landi Gabriella és Király Réka találataival tartottuk hatgólos vezetésünket (20:14). Az utolsó négy perchez érve három találatra csökkent előnyünk, de Urbányi Sára és Csamangó Dorina is eredményes volt, majd Landi Gabriella szaggatottról szerzett találatával 25:21-re nyerték meg lányaink a mérkőzést. Gratulálunk a győzelemhez!

 

Korosztály: 

A bajnokság utolsó hazai mérkőzésén junior együttesünk 35:29-es győzelmet ért el a Mosonmagyaróvári KC SE csapata ellen.

A mérkőzés első perceiben Márczy Tekla és Németh Patrícia juttatta vezetéshez csapatunkat, majd Czirják Orsolya és Reizinger Sára találataival tartottuk előnyünket (4:2). Az első negyedóra végéhez érve egyenlítettek a vendégek, de a vezetést nem tudta átvenni az MKC, köszönhetően Márczy Tekla és Reizinger Sára újabb góljainak (10:9). A félidő hajrájában Plesztovits Alexa értékesített büntetőjével már hárommal is vezettünk, de a szünetben 17:16 állt az ÉRD Aréna eredményjelzőjén. A fordulás után is fej-fej mellett haladtak a csapatok, Plesztovits Alexa két, illetve Pigler Nikolett és Bernát Dorina egy-egy találatára négy vendéggól volt a válasz (21:20). A játékrész közepén 26:25 után két minutumon belül Plesztovits Alexa két hétméterest is gólra váltott, míg Ágoston Nóra a szélről vette be a kaput, így az 50. percben 29:25-re vezettünk. A hajrában Domokos Dalma és Kertész Ramóna növelték találataink számát, a végül 35:29-re megnyert mérkőzésen. Gratulálunk a győzelemhez!

Korosztály: 

NB I-es felnőtt együttesünk a K&H női kézilabda liga 25. fordulójában 19:20-as vereséget szenvedett a Mosonmagyaróvári KC SE ellen. A mérkőzés után lányaink átvették a harmadik helyért járó bajnoki bronzérmüket, melyet szurkolóinkkal együtt ünnepeltek meg a pályán. 

A szezon utolsó hazai mérkőzésén Katarina Krpez Slezak Mireya González Álvarez bejátszásából szerzett vezetést együttesünknek, majd Janurik Kinga indításából ismételten szerb jobbszélsőnk volt eredményes 2:1-re alakítva az állást. A következő három találatunkat Klivinyi Kinga lőtte, de ezekre volt válasza a Mosonmagyaróvárnak (5:4). Saját nevelésű beállónk, Szabó Laura értékesített egy büntetőt, majd Gridnyeva Szvetlana védte Bízik Réka hétméteresét a túloldalon, de ellenfelünk így is egyenlített, sőt a félidő utolsó harmadára fordulva átvette a vezetést (7:8). A játékrész hajrájában balkezeseink, Kiss Nikolett, Katarina Krpez Slezak és Mireya González Álvarez találtak a hálóba, míg Barján Bianka bejátszásából Kisfaludy Anett is eredményes volt, mellyel 11:8-ra vezettünk. 

A 11:10-es szünetbeli állást követően a vendégek zsinórban hatszor vették be a kapunkat, a játékrészben első találatunkat Mireya González Álvarez átadásából Gulyás Vanda lőtte a 38. percben (11:16). A következő pár minutumban Katarina Krpez Slezak a hétméteresvonalról vette be két ízben is a mosonmagyaróvári kaput, míg Mireya González Álvarez talpról volt eredményes, de háromnál kevesebbre nem tudtuk csökkenteni hátrányunkat (15:18). Az utolsó tizenegy percben érintetlen maradt Janurik Kinga hálója, de 15:20-at követően hiába talált a kapuba Mireya González Álvarez és Katarina Krpez Slezak kétszer-kétszer, az egyenlítés és így a pontszerzés nem sikerült a K&H női kézilabda liga 2016/2017-es szezonjának utolsó hazai mérkőzésén (19:20).

A lefújás után Dr. Aradszki András, energiaügyért felelős államtitkár, Érd MJV országgyűlési képviselője és Horváth Gabriella, a Magyar Kézilabda Szövetség főtitkár-helyettese adta át csapatunk tagjainak a harmadik helyért járó bronzérmeket. Ezután szurkolóink a pályán együtt ünnepeltek játékosainkkal, és készítettek közös fotókat, valamint gyűjtöttek értékes autogramokat a sorozatban elért ötödik bajnoki bronzérmünk után.

 

Korosztály: 

A bajnokság huszonnegyedik mérkőzésén ifjúsági együttesünk 15:43-as vereséget szenvedett a Dunaújvárosi Kohász KA együttese ellen.

A mérkőzés 7. percében Király Réka szerezte első találatunkat, majd hat minutummal később újra jobbszélsőnk volt eredményes, ezúttal a büntetővonalról, mellyel 2:8-ra alakította az állást. A félidő utolsó harmadára fordulva ismételten Király Rékát hozták ziccerbe társai, aki megszerezte saját maga, és csapatunk harmadik gólját. A játékrész hajrájában Kóka Mariann vette be a kaput két ízben, míg az 5:23-as első játékrészt követően Landi Gabriella értékesített egy hétméterest a második harminc perc elején. A folytatásban Krenner Fanni a szaggatottról, míg Kincses Janka betörés után növelte találataink számát, de közelebb nem tudtunk kerülni a vendégekhez (9:31). A mérkőzés utolsó tíz percéhez érkezve Király Réka előbb akcióból, majd két ízben a büntetővonalról vette be a kaput, míg Csamangó Dorina beállóból volt eredményes. A hajrában Krenner Fanni duplázott a 15:43-as végeredményt hozó mérkőzésen.

 

Korosztály: 

Junior csapatunk a bajnokság 24. fordulójában 17:37-es vereséget szenvedett a Dunaújvárosi KKA korosztályos együttesétől.

A mérkőzés első percében Márczy Tekla juttatta vezetéshez csapatunkat, erre viszont három vendég találat volt a válasz, majd Plesztovits Alexa beállóból alakította 2:3-ra az állást. A folytatásban felváltva születtek a gólok, Illés Virág, Németh Patrícia és Czirják Orsolya találataira is volt válasza a DKKA-nak (6:7). Az első negyed órát követően két Németh Patrícia gól ellenében hétszer voltak eredményesek a vendégek, így az első játékrész hajrájára 8:14-nél érkeztünk. Az félidő utolsó perceiben növelte előnyét ellenfelünk, hiába értékesített Márczy Tekla egy büntetőt, és talált a kapuba Németh Patrícia átlövésből (10:19). A második félidőben Márczy Tekla lőtte az első gólt, de ezt a következő tizenöt percben egyetlen Bernát Dorina találat követte, míg ellenfelünk tizennégyszer vette be kapunkat (12:33). Az utolsó tíz minutumra fordulva Németh Zsófia hárított büntetőt, míg Németh Patrícia és Plesztovits Alexa növelték találataink számát a végül 17:37-es végeredménnyel záruló összecsapáson. 

 

Korosztály: 

Együttesünk a K&H női kézilabda liga 24. fordulójában 29:26-os győzelmet ért el a Dunaújvárosi Kohász KA csapata ellen, mellyel sorozatban ötödik bajnoki bronzérmünket biztosítottuk be.

A mérkőzést a vendégek kezdték jobban: 0:2 után Fekete Bozsana és Mariama Signaté találataival egyenlítettünk, de a 7. percben ismét ellenfelünk vezetett két góllal, miközben Gridnyeva Szvetlana büntetőt hárított (2:4). A folytatásban előbb Mireya González Álvarez szépített átlövésből, majd Katarina Krpez Slezak két értékesített hétméteresével a vezetést is átvettük, melyet a találkozó hátralévő részében ki sem adtunk a kezünkből. 5:4 után Klivinyi Kinga és Kisfaludy Anett góljaival növeltük előnyünket, majd szerb jobbszélsőnk akcióból és a büntetővonalról is eredményes volt, míg jól záró védőfalunk mögött Janurik Kinga több szemkápráztató védésének köszönhetően negyed órán át érintetlen maradt a kapunk (10:4). A játékrész hajrájában továbbra is remekül működött védekezésünk, így Andjela Bulatovic test melleti lövésből, míg Fekete Bozsana Janurik Kinga indítását követően növelte találataink számát. A félidő utolsó percében Katarina Krpez Slezak és Kisfaludy Anett is bevette az újvárosi kaput, így a szünetben 15:6-ra vezettünk.

A második játékrész kezdetén Kiss Nikolett duplázott a szaggatottról, szerb jobbszélsőnk pedig két újabb büntetőt értékesített higgadtan, illetve posztjáról is eredményes volt, mellyel tízgólosra növeltük vezetésünket (20:10). Ezt követően két átlövőnk, Mariama Signaté és Mireya González Álvarez révén válaszoltunk a vendég találatokra, majd Larissa Araújo szerzett labdát, és értékesítette ziccerét a 46. percben, 24:15-re alakítva az állást. A folytatásban a vendégek csökkentették hátrányukat, de Szabó Laura értékesített hétméteresével, valamint Mireya González Álvarez két átlövésgóljával visszavertük a dunaújvárosi rohamokat (27:21). Utolsó találatunkat is spanyol jobbátlövőnk szerezte, miután emberhátrányban kapus nélkül támadó ellenfelünk hálóját a saját kilencesünkről vette be. 29:26-os győzelmünkkel bebiztosítottuk harmadik helyünket a tabellán, sorozatban immár ötödször! Négy nap múlva újra hazai környezetben lépünk pályára, szerdán a Mosonmagyaróvári KC SE együttesét fogadjuk az ÉRD Arénában. A találkozóra jegyek kaphatóak az ÉRD Aréna jegypénztárában, és online az ÉRD Aréna weboldalán!  

 

Korosztály: 

NB I-es felnőtt csapatunk a K&H női kézilabda liga 23. fordulójában 30:47-es győzelmet ért el a Kispest NKK ellen a Soroksári Sportcsarnokban.

Négy nappal  a Győr elleni mérkőzést követően Kispesten léptünk pályára a bajnokság küzdelmeiben. A találkozón a hazaiak szereztek vezetést, melyre Klivnyi Kinga bejátszásából Katarina Krpez Slezak válaszolt. A harmadik percben Gridnyeva Szvetlana hárított büntetőt, majd Andjela Bulatovic indítása után újfent szerb jobbszélsőnk egalizált, egy lerohanás végén pedig Fekete Bozsana alakította 2:3-ra az állást. Ezt követően zsinórban 6  gólt szereztünk, Katarina Krpez Slezak háromszor, Kisfaludy Anett két ízben, míg Kiss Nikolett egyszer volt eredményes, így tíz minutum elteltével 2:9-re vezettünk. A folytatásban Mariama Signaté és Klivinyi Kinga növelte találataink számát, majd a tízgólos különbséget magyar válogatott balátlövőnk állította be, miután labdaszerzés után a kapuba lőtt (3:13). A hajrára fordulva felváltva születtek a gólok, Larissa Araújo és Mireya González Álvarez két-két találatára is volt válasza a hazaiaknak, így a játékrész utolsó öt minutumához érkezve 7:17-re vezettünk. Az utolsó percekben Klivinyi Kinga és Katarina Krpez Slezak is eredményes volt a 12:22-es eredménnyel záruló első félidőben.

A fordulás után Klivinyi Kinga felállt fal ellen, Katarina Krpez Slezak pedig indításból lőtt a hálóba, majd saját nevelésű beállónk Szabó Laura értékesített higgadtan egy büntetőt (13:25). A folytatásban szélsőink lerohanás végén voltak eredményesek, míg Klivinyi Kinga átlövésből lőtt a kapuba. A játékrész közepén Zeljana Stojak öt perc alatt egy gólt kapott, míg lányaink indításból és felállt fal ellen is a kapuba találtak, így a 44. minutumban 20:33-ra vezettünk. A mérkőzés utolsó harmadához érkezve közelebb zárkózott a Kispest, de három minutum alatt Fekete Bozsana és Mireya González Álvarez is kétszer-kétszer lőtt a hálóba, majd Takács Kitti egy indítást gólra váltva alakította 26:44-re az állást. Az utolsó percekben Barján Bianka jegyzett találatot, míg a mérkőzés zárásaként "hetesölő" Gridnyeva Szvetlana hárított indőntúli hétméterest (30:47). Csapatunk legközelebb május 20-án, szombaton a Dunaújvárosi Kohász KA ellen lép pályára a K&H női kézilabda liga küzdelmeiben. Hajrá ÉRD!

 

Korosztály: 

A bajnokság huszonharmadik mérkőzésén junior együttesünk 29:40-re nyert a Kispest NKK együttese ellen a Batthyány Tornacsarnokban.

A mérkőzésen Plesztovits Alexa jutatta vezetéshez csapatunkat, majd beállónk büntetőből is eredményes volt, míg Bernát Dorina a szélről alakította 1:3-ra az állást. A folytatásban Márczy Tekla, Czirják Orsolya és Illés Virág növelte góljaink számát, így a 10. percben 2:6-ra vezettünk. A játékrész közepén Zsigmund Emese kapuját nyolc minutum alatt egyszer tudta bevenni a Kispest, míg lányaink hétszer voltak eredményesek, mellyel 7:15-re növeltük vezetésünket. A félidő hajrájában Domokos Dalma lőtte két egymást követő gólunkat, így a szünetre 12:21-es állásnál vonultak a csapatok. A fordulás után Plesztovits Alexa és Reizinger Sára növelte találataink számát, majd Németh Patrícia és Bernát Dorina is a hálóba talált (15:27). A játékrész közepén Bernát Dorina a szélről, Reizinger Sára átlövésből, Márczy Tekla pedig betörés után jegyzett gólt, így a mérkőzés utolsó tíz percéhez érkezve tizenhat góllal vezettünk (19:35). A hajrában közelebb zárkózott a Kispest, de az utolsó percekben Reizinger Sára és Illés Virág két-két találata 29:40-es győzelmet jelentett csapatunk számára. Gratulálunk a győzelemhez!

 

Támogatóink

Médiapartnereink