Mérkőzés beszámoló

Korosztály: 

A bajnokság huszonegyedik mérkőzésén ifjúsági együttesünk 25:28-as győzelmet ért el idegenben a Budaörs Handball ellen.

A mérkőzést jól kezdték lányaink, hiszen a 3. percben Krenner Fanni és Urbányi Sára góljaival 0:2-re vezettünk. A folytatásban Kincses Janka és Király Réka találataival tartottuk előnyünket, de az első negyedóra végére fordított ellenfelünk (7:5). 8:6 után tizenkét perc alatt mindösszesen egyszer tudták bevenni a hazaiak Merő Dóra kapuját, míg lányaink hétszer voltak eredményesek, mellyel a játékrész hajrájában 9:13-ra vezettünk. A félidő utolsó perceiben faragott hátrányából a Budaörs (12:14), majd a fordulás után egyenlített is a hazai csapat. Urbányi Sára és Krenner Fanni góljaival visszavettük a vezetést, de találatainkra volt válasza ellenfelünknek. A szoros mérkőzésen 20:20 után zsinórban háromszor találtunk be, Király Réka értékesített három büntetőt, mellyel az utolsó tíz perchez érkezve hárommal vezettünk (20:23). A hajrában Kovács Barbara és Krenner Fanni góljaival tartottuk előnyünket, míg a 25:28-as végeredményt Kincses Janka állította be. Gratulálunk a győzelemhez!

Korosztály: 

Junior csapatunk a bajnokság 21. fordulójában 34:33-as vereséget szenvedett a Budaörs Handball korosztályos együttese ellen.

A mérkőzésen Németh Patrícia szerzett vezetést csapatunknak, majd még az első percben Zsigmund Emese védett büntetőt, és az ellentámadásból Márczy Tekla duplázta meg előnyünket. 4:4-nél egyenlített a hazai csapat, de a vezetést nem tudta átvenni a Budaörs, köszönhetően Márczy Tekla újabb két találatának. Nagyobb előnyre nem tudtunk szert tenni, sőt az első negyedóra végére ellenfelünk átvette a vezetést (10:9). A játékrész hajrájára fordulva fej-fej mellett haladt a két csapat, Reizinger Sára és Illés Virág is eredményes volt, mellyel újra lányainknál volt az előny (11:12). A félidő utolsó percében a Budaörs háromszor is a kapunkba talált, így a szünetre 21:18-as állásnál vonultak a csapatok. A fordulás után hat minutum alatt egy gólt kaptunk, míg lányaink Márczy Tekla két, illetve Bernát Dorina, Németh Patrícia és Reizinger Sára egy-egy találatával összesen ötször vettük be a hálót, megfordítva az állást (22:23). A folytatásban felváltva voltak eredményesek a csapatok, Plesztovits Alexa, Bernát Dorina és Márczy Tekla góljaira is volt válasza ellenfelünknek (27:27). A mérkőzés utolsó percéhez érkezve a hazaiak szereztek gólt, melyre már a mérkőzés hátralévő idejében nem volt válaszunk, így junior lányaink 34:33-as vereséget szenvedtek a Budaörs Handball otthonában. 

Korosztály: 

Együttesünk remek védekezéssel és kiváló kapusteljesítménnyel fontos bajnoki pontokat szerzett a K&H női kézilabda liga 21. fordulójában a Budaörs Handball otthonában.

Az idényben másodszor, az őszi Magyar Kupa mérkőzés után, ezúttal a K&H női kézilabda liga küzdelmeiben léptünk pályára Budaörsön. A mérkőzésen egy kivédekezett hazai akció után Janurik Kinga indításából Katarina Krpez Slezak szerzett vezetést együttesünknek, majd válogatott kapusunk védése után felállt fal ellen Klivinyi Kinga átlövésből volt eredményes. A 3. percben Kiss Nikolett a szaggatottról növelte előnyünket, míg két hazai gól után újfent jobbátlövőnk talált a kapuba, ezúttal betörésből (2:4). A félidő feléhez érkezve Gridnyeva Szvetlana hárított büntetőt, ennek ellenére egy találatra zárkózott a hazai csapat. Ezt követően remekül záró védőfalunk mögött a több nagyszerű bravúrt is bemutató Janurik Kinga kilenc perc alatt mindösszesen egy gólt kapott, míg lányaink összesen hatszor lőttek a kapuba, így a játékrész hajrájában 4:10-re vezettünk. Az utolsó percekben egy hazai gólra, két Katarina Krpez Slezak, valamint egy-egy Klivinyi Kinga és Gulyás Vanda találat volt a válaszunk, mellyel 6:14-es előnnyel vonulhattunk a szünetre. 

A fordulás után Klivinyi Kinga átlövésből szerezte első találatunkat, majd emberelőnyben Andjala Bulatovic bejátszásából Kisfaludy Anett növelte tízgólosra vezetésünket. A 35. percben Zeljana Stojak váltotta a fantasztikusan védő Janurik Kingát a kapunkban, míg támadásban Klivinyi Kinga és Mireya González Álvarez is a szaggatottról vette be a budaörsi hálót (9:19). A folytatásban négy hazai találat után Mariama Signaté növelte góljaink számát, majd Larisssa Araújo vette be a kaput a balszélről és Katarina Krpez Slezak a büntetővonalról nem hibázott, 13:22-re alakítva az állást. A hajrára héttalálatos vezetéssel fordultunk, majd balkezeseink, Katarina Krpez Slezak és Mireya González Álvarez voltak újra eredményesek, míg Takács Kitti indítás után lőtt a hálóba. Az utolsó minutumban Zeljana Stojak hárított büntetőt, míg a 17:28-as végeredményt Kiss Nikolett állította be. Lányaink legközelebb szombaton 16:00-tól lépnek pályára  az ÉRD Arénában a Győri Audi ETO KC ellen. A mérkőzésre jegyek kaphatóak az ÉRD Aréna jegypénztárában, és online az ÉRD Aréna weboldalán! 

 

Korosztály: 

A bajnokság huszadik mérkőzésén junior együttesünk 32:27-es győzelmet ért el az EUbility Group-Békéscsabai ENKSE ellen az ÉRD Arénában.

A mérkőzést a vendégek kezdték jobban, hiszen Márczy Tekla két találata ellenében a vendégek ötször voltak eredményesek (2:5). Az első negyedóra végére Bernát Dorina és Plesztovits Alexa góljaival csökkentettük hátrányunkat, miközben Zsigmund Emese büntetőt hárított. A 19. percben Németh Patrícia átlövésből vette be a kaput, kiegyenlítve az állást, majd a vezetést négy minutummal később Márczy Tekla találatával vettük át (11:10). A félidő hajrájában fordított a Békéscsaba (14:15), de a fordulás után hét perc alatt egy gólt kaptunk, míg Illés Virág és Márczy Tekla két-két ízben volt eredményes, mellyel újra nálunk volt az előny (18:16). A fordulatos mérkőzésen Ágoston Nóra és Domokos Dalma találatai ellenére újra fordított ellenfelünk, de az utolsó tíz percéhez érkezve Illés Virág és Németh Patrícia is eredményes volt, így visszavettük a vezetést, melyet a találkozó hátralévő részében már ki sem adtunk a kezünkből (25:23). A hajrában Márczy Tekla és Plesztovits Alexa növelte góljaink számát a 32:27-re megnyert mérkőzésen. Gratulálunk a győzelemhez!

Korosztály: 

Ifjúsági csapatunk a bajnokság 20. fordulójában 17:25-ös vereséget szenvedett az EUbility Group-Békéscsabai ENKSE korosztályos együttese ellen.

A szombati mérkőzésen Krenner Fanni szerezte első találatunkat, majd a nyolcadik percben Király Réka két egymást követő gólja alakította 3:3-ra az állást. Két minutummal később előbb Kincses Janka, majd újra Király Réka volt eredményes, mellyel átvettük a vezetést (5:4). Ezt követően öt vendég találat ellenében Krenner Fanni egyszer tudta bevenni a békéscsabai kaput, így a 20. percben 6:9 állt az ÉRD Aréna eredményjelzőjén. A hajrában Landi Gabriella és Kovács Barbara góljai ellenére kettővel növelték előnyüket a vendégek, így a szünetre 9:14-es állásnál vonultak a csapatok. A második játékrész első harmadában Landi Gabriella jegyezte mindhárom találatunkat, átlövőnk büntetőből és akcióból is eredményes volt, de ellenfelünk ötször talált a kapunkba, így nem tudtunk faragni hátrányunkból (12:19). A folytatásban nyolc perc alatt Merő Dóra egy gólt kapott, míg csapatunk Csamangó Dorina, Krenner Fanni és Király Réka révén háromszor lőtt a hálóba, mellyel öt találtra zárkóztunk (15:20). A hajrában Krenner Fanni a hétméteresvonalról vette be a kaput, míg Király Réka a szélről növelte góljaink számát, de a pontszerzés nem sikerült a 17:25-ös végeredménnyel záruló összecsapáson.

Korosztály: 

Csapatunk a K&H női kézilabda liga 20. fordulójában 34:24-es győzelmet ért el az EUbility Group-Békéscsabai ENKSE ellen.

Az összecsapáson a Békéscsaba szerzett vezetést, majd a harmadik percben Katarina Krpez Slezak egyenlítette ki az állást. 1:2 után Kisfaludy Anett két, illetve Klivinyi Kinga és Andjela Bulatovic egy-egy találatával tíz minutum eltetével 5:2 állt az ÉRD Aréna eredményjelzőjén, miközben Janurik Kinga több vendég próbálkozást is hárított, Gridnyeva Szvetlana pedig egy büntetőt hatástalanított. A folytatásban Mariama Signaté átlövésből, míg Fekete Bozsana lerohanás végén növelte négy gólra előnyünket, de zsinórban három vendég találattal 8:7-re alakult az állás. Az első játékrész hajrájára fordulva Katarina Krpez Slezak a hétméteresvonalról és akcióból is bevette Triffa Ágnes kapuját, ennek ellenére 11:11-nél egyenlített a viharsarki együttes. Végül a félidő utolsó három percében négy ízben is eredményesek voltak lányaink, így a szünetre 15:11-el vonulhattak a csapatok.

A folytatásban a vendégek hét perc alatt egyszer tudták bevenni Janurik Kinga kapuját, míg csapatunk felállt fal ellen és lerohanás végén is eredményes volt -összesen négyszer ez idő alatt-, melynek köszönhetően 19:12-re alakult az állás. A következő percekben Katarina Krpez Slezak szerezte egymást követő három gólunkat, szerb jobbszélsőnk indításból, a büntetővonalról és szélről is eredményes volt, de ezekre volt válasza ellenfelünknek, így nem tudtuk növelni előnyünket (24:17). Az összecsapás utolsó tíz percére fordulva ötre zárkózott a Békéscsaba, de ezt követően Janurik Kinga csak egy, míg a hajrában szerepet kapó, és két védéssel bemutatkozó Zeljana Stojak két gólt kapott. Támadásban lányaink emberhátrányban Barján Bianka révén kétszer is eredményesek voltak, majd Szabó Laura beállóból növelte találataink számát, míg a 34:24-es végeredményt Mariama Signaté átlövésből állította be. Csapatunk legközelebb egy hét múlva az Budaörs Handball otthonában lép pályára. Hajrá ÉRD!   

 

Korosztály: 

Junior csapatunk a bajnokság 19. fordulójában 31:24-es vereséget szenvedett az MTK Budapest korosztályos együttese ellen.

A mérkőzés második percében Merő Dóra hárított büntetőt, ennek ellenére a hazaiak szereztek vezetést, melyre Plesztovits Alexa válaszolt beállóból. Három minutummal később Merő Dóra már a második MTK hétméterest védte, de hat kék-fehér gól ellenében Bernát Dorina és Németh Patrícia talált a kapuba, mellyel 7:2 volt az állás. A folytatásban Plesztovits Alexa és Reizinger Sára faragott hátrányunkból, majd Márczy Tekla volt eredményes két ízben (10:8). A félidő utolsó harmadában ellenfelünk volt eredményesebb, így a szünetre négyre nőtt a különbség (16:12). A második játékrész elején Domokos Dalma, Márczy Tekla és Plesztovits Alexa növelte találataink számát, de a hazaiak négyszer találtak be ez idő alatt (20:15). Ezt követően Plesztovits Alexa a büntetvonalról volt eredményes, míg Domokos Dalma a szélről vette be a kaput, de védekezésben nem tudtuk megállítani a hazai támadásokat, így maradt az ötgólos különbség. Az 53. percre fordulva Márczy Tekla és Domokos Dalma csökkentette hátrányunkat (26:22), de az utolsó hét minutumban Bernát Dorina révén kétszer voltunk csak eredményesek, így 31:24-es vereséget szenvedtünk az MTK Budapest korosztályos együttese ellen.

Korosztály: 

A bajnokság tizenkilencedik mérkőzésén ifjúsági együttesünk 30:26-os vereséget szenvedett az MTK Budapest otthonában.

A mérkőzésen Kincses Janka szerezte első találatunkat, majd Király Réka a szélről alakította 3:2-re az állást. Jobbszélsőnk büntetőből és akcióból növelte góljaink számát, de a hazaiak így is 8:4-es előnyre tettek szert az első tíz perc végére. A folytatásban Landi Gabriella jegyezte következő két találatunkat, melyre büntetőből háromszor válaszolt az MTK (11:6). A félidő utolsó harmadára fordulva zsinórban négyszer voltunk eredményesek, Landi Gabriella kétszer büntetőből, Kincses Janka és Kóka Mariann pedig egyszer-egyszer akcióból lőtt a kapuba (12:10). A 14:12-es szünetbeli eredmény után a kék-fehérek kezdték jobban a második játékrészt, de Landi Gabriella újabb akció, valamint hétméteresgóljával, és Kóka Mariann átlövésből szerzett találatával visszaállítottuk a kétgólos különbséget (18:16). Landi Gabriella egymást követően háromszor nem hibázott a büntetővonalról, így a 42. percben 19:19-nél utolértük ellenfelünket. Két minutummal később Urbányi Sára juttatta vezetéshez együttesünket, majd ezt követően felváltva estek a gólok, így az 51. perchez 26:26-nál érkeztünk. Ezután azonban már nem voltunk eredményesek, míg az MTK négyszer is bevette a kapunkat a 30:26-os eredménnyel záruló összecsapáson. 

Korosztály: 

Csapatunk a K&H női kézilabda liga 19. fordulójában 25:25-ös döntetlent játszott az MTK Budapesttel.

A mérkőzésen a hazaiak szereztek vezetést, majd a Klivinyi Kinga által kiharcolt hétméterest Katarina Krpez Slezak értékesítette, míg a 6. percben szerb jobbszélsőnk lerohanás végén alakította 2:2-re az állást. Két hazai gólra egy percen belül előbb Klivinyi Kinga felállt fal ellen növelte találataink számát, majd szerb jobbszélsőnk Janurik Kinga indításából lőtt a kapuba (4:4). A vezetést nem tudtuk átvenni, hiába talált Kisfaludy Anett és Mireya González Álvarez is a hálóba, védekezésben nem tudtuk megállítani a kék-fehér támadásokat, így az első negyedóra végén 9:6 állt az eredményjelzőn. Katarina Krpez Slezak akcióból és büntetőből is faragta hátrányunkat, majd Kiss Nikolett és Mariama Signaté átlövésből volt eredményes, de egyenlítenünk nem sikerült (12:11). A féldiő utolsó négy percében hat találat is született, melyből kettőt szerzett csapatunk Andjela Bulatovic és Klivinyi Kinga révén, így a szünetre 16:13-as állásnál vonultak a csapatok. 

A fordulás után Klivinyi Kinga átlövésből egyszer, míg Fekete Bozsana szélről kétszer volt eredményes, mellyel újra egy gólra közelítettük meg az MTK-t. Ezt követően Kiss Nikolett a szaggatottról, Kisfaludy Anett pedig beállóból talált be, míg az egyenlítés Katarina Krpez Slezak indítás után szerzett góljával sikerült a 39. percben (19:19). 20:20 után két fővárosi találat született, de ezután kilenc percig érintetlen maradt Janurik Kinga kapuja, miközben Gridnyeva Szvetlana büntetőt hárított, így Kiss Nikolett, Barján Bianka és Mireya González Álvarez találataival a hajrára előnnyel érkeztünk (22:23). Azonban a hazaiak visszavették a vezetést, de a mérkőzés utolsó két percére fordulva Larissa Araújo és Barján Bianka góljaival 24:25-re vezettünk. Az utolsó minutumhoz érkezve egyenlített az MTK, majd a hazaiak támadhattak is a győzelemért, de egy labdaszerzés után lányaink is megszerezhették volna a két pontot, de Larissa Araújo ejtése a kapufán csattant, így végül maradt a 25:25-ös végeredmény. Lányaink legközelebb szombaton 18:00-tól lépnek pályára az EUbility Group-Békéscsabai ENKSE ellen. A mérkőzésre jegyek kaphatóak az ÉRD Aréna jegypénztárában, és online az ÉRD Aréna weboldalán! 

 

Korosztály: 

Junior csapatunk a bajnokság 18. fordulójában 33:32-es győzelmet ért el a DVSC-TVP korosztályos együttese ellen.

A mérkőzést a vendégek kezdték jobban, hiszen Márczy Tekla értékesített büntetőjével szemben ellenfelünk ötször vette be kapunkat. A folytatásban Bernát Dorina indításból, Plesztovits Alexa pedig beállóból faragott hátrányunkból, majd a 8. percben Czirják Orsolya egyenlített a balszélről (6:6). A vezetést nem tudtuk átvenni, hiába volt Márczy Tekla akcióból és hétméteresből is eredményes, az első negyedóra végén a DVSC vezetett 9:12-re. A folytatásban Illés Virág a hatosvonalról, Reizinger Sára és Németh Patrícia pedig a szaggatottról talált a kapuba, majd Domokos Dalma a szélről alakította 17:17-re az eredményt, jobbszélsőnk újabb góljával viszont a szünetre már előnnyel vonulhattunk. A 18:17-es félidei állás után fordítottak a vendégek, de ezt követően zsinórban négyszer voltunk eredményesek, így 39 perc elteltével 22:19-re vezettünk. A hajrára fordulva Reizinger Sára két átlövésgólja ellenére előbb egyenlített ellenfelünk, majd a vezetést is átvette (26:27). A nagy csatát hozó mérkőzésen Illés Virág és Domokos Dalma akcióból, illetve Márczy Tekla hétméteresből szerzett találatával visszavettük a vezetést, miközben Merő Dóra büntetőt hárított, az utolsó fél percre döntetlen állásnál érkeztünk (32:32). A mérkőzés utolsó pillanataiban Márczy Tekla lőtt a kapuba, mellyel juniorjaink 33:32-re megnyerték a mérkőzést. Gratulálunk a győzelemhez!

Támogatóink

Médiapartnereink