Mérkőzés beszámoló

Korosztály: 

A VII. Érdi Ipartestület Kupán NB I-es ifjúsági I. osztályú csapatunk is pályára lépett mind a három nap az ÉRD Arénában.

A felnőtt mérkőzések „felvezetéseként” szerdán az Alba Fehérvár KC ifjúsági, csütörtökön az MTK Budapest korosztályos, míg a pénteki zárónapon a cseh első osztályú HK Hodonin felnőtt csapata ellen küzdöttek utánpótlás lányaink. A három mérkőzésből kettőn sikerült győzni fiataljainknak, azonban a HK Hodonin felnőtt csapata ellen megmutatkozott a korosztályok közötti különbség, de így is szépen helyt állt a csapat.

Edzői szemmel:  „A héten zajló VII. Ipartestület Kupa keretében felkészülési edzőmeccseket játszott ifjúsági I. csapatunk. Szerdán az FKC korosztályos együttesét győzte le 30:21 arányban, míg csütörtökön az MTK ifi játékosai ellen igen szoros végjátékban (30:29) sikerült nyerniük. Az alapozás harmadik hetében járnak, így messzemenő következtetéseket még nem lehet levonni az eredmények tükrében. Ami mindenképp dicséretes, hogy küzdésben, lelkesedésben egyik mérkőzésen sem volt hiány. A hibák kijavítására pedig reméljük elég időnk lesz a bajnokság kezdetéig. Péntekre már néhány apróbb sérülés miatt megfogyatkozott a csapat, így a felnőtt Hodonin legyőzése csak vágyálom maradt. Szégyenkezésre nincs okunk, hiszen a cseh I. osztályban játszó csapat méltó ellenfelei lehettünk, ahol a serdülőből felkerülő játékosaink is bemutatkozhattak a közönségnek.” – Oláhné Balogh Tünde

08.09. szerda  ÉRD ifjúsági – Alba Fehérvár KC ifjúsági 30:21 (15:8)

ÉRD: Lázár, Doszpoth, Moncz 1, Apáti, Zimek 1, Krenner 2, Székely, Márczy 7, Ágoston 1, Domokos 1, Illés 6, Reizinger 8, Szalóczy 1, Czirják 2

Alba Fehérvár KC: Hernádi, Mandel, Tímár 3, Dömötör 2, Udvaros 1, Nagy, Kovári, Fischer 2, Hargitai 6, Besszer 2, Venyige 1, Sárvári, Császár 1, Szita 1, Kiss, Klinszki 2

08.10. csütörtök ÉRD ifjúsági  – MTK Budapest ifjúsági 30:29 (12:16)

ÉRD: Krenner 1, Czirják 1, Reizinger 8 , Domokos 6, Illés 5, Márczy 6, Doszpoth, Ágoston 2, Szalóczy, Székely 1, Zimek, Apáti, Moncz, Lázár

MTK Budapest: Laki 6, Fekete, Juhász 2, Nonn 3, Ilyés, Blazsek 6, Termány 3, Mics, Erdélyi 2, Horváth 3, Kiss, Kalmár 4, Aradi

08.11. péntek ÉRD ifjúsági – HK Hodonin felnőtt 26:43 (16:24)

Érd: Krenner 5, Czirják 2, Reizinger 2, Domokos 7, Márczy, Ágoston, Szalóczy 1, Székely, Zimek,    Apáti 1, Moncz 7, Király 1, Zsigmund, Merő, Doszpoth

HK Hodonin: Zichová, Nejezchlebová, Blanáriková, Polschová 4, Tóthová 1, Kováciková 6,   Jadamiková 1, Jastrábová 4, Klásková 1, Gártnerová 2, Pospisilová 1, Kalinová 5, Patrnéiahové 12, Nováková, Visnovská 6, Furyová, Budayová

 

Korosztály: 

A VII. Érdi Ipartestület Kupa utolsó mérkőzésén együttesünk 36:23-ra nyert a Budaörs Handball ellen, így három győzelemmel az első helyen végzett csapatunk a háromnapos felkészülési tornán. 

A VII. Érdi Ipartestület Kupa utolsó mérkőzése előtt Tekauer Norbert, klubunk elnöke köszöntette ifjúsági együttesünk két tagját, Király Rékát és Landi Gabriellát, akik nyáron az U17-es magyar strandkézilabda-válogatott tagjaként világbajnoki címet szereztek. A torna záró találkozóján lányaink ellenfele a szintén veretlen Budaörs Handball volt. A "döntő" mérkőzésen Tóth Gabriella szerzett vezetést együttesünk, majd Gávai Szonja és Kisfaludy Anett is a kapuba talált, de minden gólunkra volt válasza a Budaörsnek (3:3). A 7. percet követően Katarina Krpez Slezak négy, Kiss Nikolett és Tóth Gabriella pedig egy-egy ízben lőtt a hálóba, mely ellenében egy vendég találat született, így negyedóra elteltével 11:5-re vezettünk. A kapunkban Janurik Kinga több átlövés és ziccer mellett büntetőt is hárított, míg Coralie Lassource a szélről, Mariama Signaté pedig átlövésből volt eredményes (14:8). A félidő hajrájában egyenlő arányban estek a gólok, így a szünetben 17:9-et mutatott az ÉRD Aréna eredményjelzője. A félidőben kihirdetésre kerültek az idei év fotópályázatának dobogósai és különdíjasai. 

A fordulást követően Mireya González Álvarez szerezte együttesünk első két találatát, majd Tóth Gabriella bejátszását Kisfaludy Anett váltotta gólra, mellyel 20:10-re növeltük előnyünket. A 39. minutumban előbb spanyol jobbátlövőnk a szaggatottról, majd Gávai Szonja egy gyors közepkézdést követően vette be a budaörsi kaput az ÉRD Arénába kilátogató szurkolóink legnagyobb örömére. A játékrész közepén Bernát Dorina a szélről, Szabó Laura beállóból, Tóth Gabriella pedig talpról növelte találataink számát, így a mérkőzés hajrájára fordulva 27:17-re vezettünk. A következő percekben Katarina Krpez Slezak értékesített egy hétméterest, míg Janurik Kinga eszén Rácz Réka sem tudott túljárni a büntetővonalról, a találkozó utolsó találatát pedig Klivinyi Kinga szerezte a dudaszót megelőző pillanatban (36:23). Győzelmével csapatunk szerezte meg az első helyet a  VII. Érdi Ipartestület Kupán. 

Az eredményhirdetés előtt T. Mészáros András, Érd MJV Polgármestere gratulált és köszöntötte Milák Kristófot az Érdi Úszó Sport Nonprofit Kft. versenyzőjét, aki a Budapesten megrendezésre került 17. FINA világbajnokságon 100 méteres pillangóúszásban ezüstérmet szerzett, klubunk nevében csapatkapitányunk Janurik Kinga adott át egy névre szóló mezt Kristófnak. A VII. Érdi Ipartestület Kupa gólkirálynője Katarina Krpez Slezak lett 26 találattal, és az edzők szavazatai alapján a torna legjobb játékosa is szerb jobbszélsőnk lett, míg a legjobb kapusnak Janurik Kingát választották trénerek, míg a legjobb fiatal érdi játékos Reizinger Sára lett. A tornát csapatunk nyerte a Budaörs Handball-t megelőzve, a Kecskeméti NKSE-t legyőző MTK Budapest lett a harmadik helyezett. A különdíjakat és a kupákat T. Mészáros András, Érd Megyei Jogú Város polgármestere, Szabó István, az Érdi Ipartestület elnöke, Hancsovszki János, az Érdi Ipartestület alelnöke, valamint Milák Kristóf, Érd úszó büszkesége adták át.

A résztvevő csaptoknak ezúton is köszönjük, hogy meghívásunkat elfogadták!  Az  Érdi Ipartestületnek és az LV Sport Kft.-nek  köszönjük a torna megrendezéséhez nyújtott támogatást, és köszönjük  szurkolóinknak, hogy minden mérkőzésen jelenlétükkel és szurkolásukkal jó hangulattal töltik meg az ÉRD Arénát! Hajrááááá ÉRD!

 

Korosztály: 

A VII. Érdi Ipartestület Kupa második fordulójában lányaink 38:27-es győzelmet értek el az MTK Budapest együttese ellen, így holnap a felkészülési torna első helyéért küzdünk meg a Budaörs Handball csapatával.

A VII. Érdi Ipartestület Kupa középső játéknapján az első fordulóban a Budaörs Handball ellen két góllal alulmaradó MTK Budapest ellen játszottak lányaink. A mérkőzés negyedik percében Tóth Gabriella szerezte első találatunkat, majd egy minutummal később válogatott irányítónk alakította 2:2-re az állást. 4:4 után Coralie Lassource lerohanás végén, míg Szabó Laura beállóból vette be a kék-fehérek kapuját, mellyel kétgólos előnyre tettünk szert, de 7:7-nél egalizált az MTK. Ezt követően negyedóra alatt a vendégek kétszer tudták bevenni Julie Foggea hálóját, míg lányaink felállt fal ellen, indításból és a büntetővonalról is eredményesek voltak, összesen tízszer, így a félidő hajrájához érkezve 17:9-re vezettünk. A 19:12-es végeredménnyel záruló első játékrészben utolsó két gólunk egyaránt Klivinyi Kinga nevéhez fűződött.

A fordulás után ismételten balátlövőnk lőtt a hálóba, ezt zsinórban hat fővárosi gól követett, így a mérkőzés 38. percében 20:18 állt az ÉRD Aréna eredményjelzőjén. Közelebb azonban nem került ellenfelünk lányainkhoz, köszönhetően Kiss Nikolett, Kisfaludy Anett és Katarina Krpez Slezak egymást követő három akcióból szerzett találatának, és Tóth Gabriella két értékesített hétméteresének (26:20). A folytatásban Andjela Bulatovic egy betörés végén, míg Coralie Lassource egy kijátszott akciót követően a szélről vette be a kaput, mellyel az utolsó tíz percre fordulva 31:22-re vezettünk. Három minutummal később francia balszélsőnk alakította tízgólosra a különbséget, majd a hajrában Mireya González Álvarez és Szabó Laura is eredményes volt, míg a 38:27-es végeredményt Klivinyi Kinga állította be, mellyel együttesünk a második mérkőzését is megnyerte a VII. Érdi Ipartestület Kupán. Holnap 19:45-től a Kecskemétet 36:29-re legyőző Budaörs Handball lesz az ellenfelünk, ahol a tét a Kupa első helye lesz. Ifjúsági lányaink egy végletekig kiélezett találkozón 30:29-re nyertek az MTK Budapest korosztályos együttese ellen.   

 

Korosztály: 

Együttesünk a VII. Érdi Ipartestület Kupa első napján 30:24-re nyert a Kecskeméti NKSE ellen. Ma este az MTK Budapest lesz lányaink ellenfele.

Közel két és fél hónap után ismét hazai közönség előtt lépett pályára csapatunk. A VII. Érdi Ipartestület Kupa esti mérkőzésén a Kecskemét kezdett jobban, hiszen Katarina Krpez Slezak találatára négy vendég gól volt a válasz. Az első tíz perc végéhez érve szerb jobbszélsőnk és Kisfaludy Anett egyszer-egyszer, míg Klivinyi Kinga két ízben vette be a kaput, mellyel 5:5-nél értük utol a KNKSE-t. A vezetést a 16. minutumban Janurik Kinga hárított hétméterese után Katarina Krpez Slezak lerohanásgóljával vettük át. De nagyobb előnyre nem tudtunk szert tenni, egészen a félidő hajrájáig, amikor válogatott kapusunk újabb büntetőt védett, míg szerb jobbszélsőnk nem hibázott a hétméteresvonalról, Szabó Laura és Gávai Szonja pedig akcióból talált a kapuba, 13:10-re alakítva az állást. A szünetig ledolgozta hátrányát a Kecskemét, így a félidőben 13:13 állt az ÉRD Aréna eredményjelzőjén.

A fordulás után ellenfelünk kétszer volt eredményes, ezt követően Kiss Nikolett szerezte a játékrész első érdi találatát, míg Gávai Szonja szélről, Kisfaludy Anett pedig beállóból növelte góljaink számát (16:18). 42 perc játék után 18:21 volt az állás, majd magyar válogatott játékosaink: Klivinyi Kinga, Kisfaludy Anett és Gávai Szonja jegyeztek találatokat, de a vezetést egészen a hajráig nem tudtuk átvenni (24:23). A mérkőzés utolsó tizenhárom percében védelmünk mögött Julie Foggea egy gólt kapott, így a hajrában Katarina Krpez Slezak és Coralie Lassource a szélről, Andjela Bulatovic betörés után, míg Szabó Laura beállóból növelte vezetésünket. A 30:24-es végeredményt egy kipattantót balkézzel értékesítve Klivinyi Kinga állította be. A VII. Érdi Ipartestület Kupa másik mérkőzésén a Budaörs Handball 31:29-es győzelmet aratott az MTK Budapest csapata ellen, míg ifjúsági lányaink 30:21-re nyertek a Alba Fehérvár KC korosztályos együttese ellen. Ma 18 órától Kecskemét NKSE - Budaörs Handball, míg 19:45-től ÉRD - MTK Budapest találkozót láthatnak az ÉRD Arénába kilátogatók. 

 

Korosztály: 

A bajnokság utolsó mérkőzésén junior együttesünk 20:28-as győzelmet ért el az Alba Fehérvár KC csapata ellen.

A mérkőzésen a hazaiak szereztek vezetést, de Reizinger Sára és Bernát Dorina találataival megfordítottuk az állást, majd Márczy Tekla góljával növeltük előnyünket. 4:4 után Márczy Tekla kétszer egymás után volt eredményes, mellyel kétgólos előnyre tettünk szert. Ezt a félidő hajrájáig meg is őriztük, hiszen a hazai találatokra Németh Patrícia és Reizinger Sára révén volt válaszunk (7:9). A folytatásban fordított az Alba Fehérvár KC, de Domokos Dalma két góljával a szünetre 10:11-es előnnyel érkeztünk. A fordulás után Illés Virág találataival tartottuk előnyünket, míg Németh Zsófia négy percen belül két büntetőt is hárított (13:15). A következő percekben Németh Patrícia átlövésből, Márczy Tekla betörés után, míg Bernát Dorina a szélről vette be a hazai kaput, mellyel 15:20-as előnyre tettünk szert. A folytatásban Plesztovits Alexa értékesített biztos kézzel egy büntetőt, majd Ágoston Nóra góljával 17:24-re vezettünk a mérkőzés utolsó nyolc percéhez érkezve. A hajrában Domokos Dalma és Márczy Tekla találataival tartottuk vezetésünket, és nyertük meg 20:28-ra a szezon utolsó mérkőzését. Gratulálunk a győzelemhez! Junior együttesünk a 9. helyet szerezte meg a bajnokságban.

 

Korosztály: 

Ifjúsági csapatunk a bajnokság 26. fordulójában 20:12-es vereséget szenvedett az Alba Fehérvár KC korosztályos együttese ellen.

A szezon utolsó mérkőzésén Urbányi Sára átlövésből szerezte első gólunkat, majd Király Réka a jobbszélről volt eredményes (1:2). A hetedik percben Krenner Fanni két egymást követő találatával 2:4-re vezettünk, majd az első negyedóra végére háromgólosra növeltük előnyünket (3:6). A félidő utolsó tíz percéhez érkezve egyenlítettek a hazaiak, de előbb Krenner Fanni, majd Király Réka találataival visszavettük a vezetést (7:8). A hajrában Merő Dóra hárított hétméterese ellenére fordított az Alba Fehérvár KC, így a szünetre 9:8-as állásnál vonulhattak a csapatok. A fordulást követően felváltva születtek a találatok, Krenner Fanni, Landi Gabriella és Kiráy Réka góljaira is volt válasza a hazaiaknak. A 36. percben Landi Gabriella újra eredményes volt, mellyel 12:12 állt az eredményjelzőn, de ezt követően már nem tudtuk bevenni a fehérvári kaput, míg ellenfelünk két kihagyott hétméteres ellenére, nyolcszor volt eredményes. A mérkőzés 20:12-es végeredménnyel ért végét, és ifjúsági együttesünk a 10. helyen zárta a szezont.

 

Korosztály: 

Ifjúsági csapatunk a bajnokság 25. fordulójában 25:21-re nyert a Mosonmagyaróvári KC SE korosztályos együttese ellen.

A mérkőzést a vendégek kezdték jobban, hiszen négy mosonmagyaróvári találat ellenében Krenner Fanni egyszer vette be ellenfelünk kapuját. A következő percekben Király Réka hétméteresből, míg Kóka Mariann a szélről talált a hálóba, de az egyenlítés nem sikerült az első negyedóra végére (3:5). A folytatásban nyolc minutum alatt egy gólt kaptunk, míg lányaink négyszer voltak eredményesek, így a 27. percben utolértük ellenfelünket (8:8). Két perccel később Király Réka találatával már lányainknál volt az előny, és szélsőnk újabb góljával a szünetre is vezetéssel vonulhattunk (11:10). A fordulás után tizenhárom perc alatt Merő Dóra egy gólt kapott, míg csapatunk ötször tudta bevenni a mosonmagyaróvári kaput, mellyel 16:11-es előnyre tettünk szert. Ezután Krenner Fanni, Landi Gabriella és Király Réka találataival tartottuk hatgólos vezetésünket (20:14). Az utolsó négy perchez érve három találatra csökkent előnyünk, de Urbányi Sára és Csamangó Dorina is eredményes volt, majd Landi Gabriella szaggatottról szerzett találatával 25:21-re nyerték meg lányaink a mérkőzést. Gratulálunk a győzelemhez!

 

Korosztály: 

A bajnokság utolsó hazai mérkőzésén junior együttesünk 35:29-es győzelmet ért el a Mosonmagyaróvári KC SE csapata ellen.

A mérkőzés első perceiben Márczy Tekla és Németh Patrícia juttatta vezetéshez csapatunkat, majd Czirják Orsolya és Reizinger Sára találataival tartottuk előnyünket (4:2). Az első negyedóra végéhez érve egyenlítettek a vendégek, de a vezetést nem tudta átvenni az MKC, köszönhetően Márczy Tekla és Reizinger Sára újabb góljainak (10:9). A félidő hajrájában Plesztovits Alexa értékesített büntetőjével már hárommal is vezettünk, de a szünetben 17:16 állt az ÉRD Aréna eredményjelzőjén. A fordulás után is fej-fej mellett haladtak a csapatok, Plesztovits Alexa két, illetve Pigler Nikolett és Bernát Dorina egy-egy találatára négy vendéggól volt a válasz (21:20). A játékrész közepén 26:25 után két minutumon belül Plesztovits Alexa két hétméterest is gólra váltott, míg Ágoston Nóra a szélről vette be a kaput, így az 50. percben 29:25-re vezettünk. A hajrában Domokos Dalma és Kertész Ramóna növelték találataink számát, a végül 35:29-re megnyert mérkőzésen. Gratulálunk a győzelemhez!

Korosztály: 

NB I-es felnőtt együttesünk a K&H női kézilabda liga 25. fordulójában 19:20-as vereséget szenvedett a Mosonmagyaróvári KC SE ellen. A mérkőzés után lányaink átvették a harmadik helyért járó bajnoki bronzérmüket, melyet szurkolóinkkal együtt ünnepeltek meg a pályán. 

A szezon utolsó hazai mérkőzésén Katarina Krpez Slezak Mireya González Álvarez bejátszásából szerzett vezetést együttesünknek, majd Janurik Kinga indításából ismételten szerb jobbszélsőnk volt eredményes 2:1-re alakítva az állást. A következő három találatunkat Klivinyi Kinga lőtte, de ezekre volt válasza a Mosonmagyaróvárnak (5:4). Saját nevelésű beállónk, Szabó Laura értékesített egy büntetőt, majd Gridnyeva Szvetlana védte Bízik Réka hétméteresét a túloldalon, de ellenfelünk így is egyenlített, sőt a félidő utolsó harmadára fordulva átvette a vezetést (7:8). A játékrész hajrájában balkezeseink, Kiss Nikolett, Katarina Krpez Slezak és Mireya González Álvarez találtak a hálóba, míg Barján Bianka bejátszásából Kisfaludy Anett is eredményes volt, mellyel 11:8-ra vezettünk. 

A 11:10-es szünetbeli állást követően a vendégek zsinórban hatszor vették be a kapunkat, a játékrészben első találatunkat Mireya González Álvarez átadásából Gulyás Vanda lőtte a 38. percben (11:16). A következő pár minutumban Katarina Krpez Slezak a hétméteresvonalról vette be két ízben is a mosonmagyaróvári kaput, míg Mireya González Álvarez talpról volt eredményes, de háromnál kevesebbre nem tudtuk csökkenteni hátrányunkat (15:18). Az utolsó tizenegy percben érintetlen maradt Janurik Kinga hálója, de 15:20-at követően hiába talált a kapuba Mireya González Álvarez és Katarina Krpez Slezak kétszer-kétszer, az egyenlítés és így a pontszerzés nem sikerült a K&H női kézilabda liga 2016/2017-es szezonjának utolsó hazai mérkőzésén (19:20).

A lefújás után Dr. Aradszki András, energiaügyért felelős államtitkár, Érd MJV országgyűlési képviselője és Horváth Gabriella, a Magyar Kézilabda Szövetség főtitkár-helyettese adta át csapatunk tagjainak a harmadik helyért járó bronzérmeket. Ezután szurkolóink a pályán együtt ünnepeltek játékosainkkal, és készítettek közös fotókat, valamint gyűjtöttek értékes autogramokat a sorozatban elért ötödik bajnoki bronzérmünk után.

 

Korosztály: 

A bajnokság huszonnegyedik mérkőzésén ifjúsági együttesünk 15:43-as vereséget szenvedett a Dunaújvárosi Kohász KA együttese ellen.

A mérkőzés 7. percében Király Réka szerezte első találatunkat, majd hat minutummal később újra jobbszélsőnk volt eredményes, ezúttal a büntetővonalról, mellyel 2:8-ra alakította az állást. A félidő utolsó harmadára fordulva ismételten Király Rékát hozták ziccerbe társai, aki megszerezte saját maga, és csapatunk harmadik gólját. A játékrész hajrájában Kóka Mariann vette be a kaput két ízben, míg az 5:23-as első játékrészt követően Landi Gabriella értékesített egy hétméterest a második harminc perc elején. A folytatásban Krenner Fanni a szaggatottról, míg Kincses Janka betörés után növelte találataink számát, de közelebb nem tudtunk kerülni a vendégekhez (9:31). A mérkőzés utolsó tíz percéhez érkezve Király Réka előbb akcióból, majd két ízben a büntetővonalról vette be a kaput, míg Csamangó Dorina beállóból volt eredményes. A hajrában Krenner Fanni duplázott a 15:43-as végeredményt hozó mérkőzésen.

 

Támogatóink

Médiapartnereink