Felnőtt

Rovat: 
Korosztály: 

Sztankovics Réka súlyos sérülése miatt sajnos a tavalyi idényben jóval kevesebbet lehetett a pályán, mint amennyit szeretett volna, de sérülése már a múlté és nagyon várj a felkészülés kezdetét. Vele beszélgettünk a szünetben!

Számodra talán nem a legjobban jött a szezon vége, hiszen éppen akkor tértél vissza meccsen is a pályára. Milyen volt újra játszani?

A szezon vége sosem jön rosszkor, hiszen természetesen másképp, mint a többiek, viszont én is elfáradtam. Hosszú szezon volt, majdnem a teljes szezont a rehabilitációm töltötte ki, szóval jól esik feltöltődni testileg, lelkileg. Nagyon jó érzés volt újra pályán lenni. Ugyan még a játékban nem vettem részt, kettő hétméteres erejéig is pályára léphettem. Kicsit izgultam, viszont borzasztóan jó érzés volt, szóval nagyon boldog voltam.

Hogy telik a pihenő időszak?

Nagyon jól telik, sokat lehetek a szeretteimmel, a barátaimmal, ami engem a legjobban feltölt. Ilyenkor jut idő nyaralásra, sportolásra, pihenésre, egyszóval mindenre, ami kikapcsolja és feltölti az embert.

Mennyire várod már a július végi kezdést? Milyen munkát végzel addig?

Elmondhatatlanul várom, nagyon éhezem már az éles meccseket és a téthelyzeteket. A szezon vége után kijár a teljes pihenő, viszont úgy éreztem magam és a rehabilitációm miatt is csak jót tesz, ha a közös edzések befejeztével folytatom egyénileg az edzéseket. Az alapozást megelőző négy hétben viszont még otthon ugyan, de az erőnléti edző által kiadott munkát végezzük, ami megalapozza azt a kemény terhelést, amit a felkészüléskor végzünk majd.

Sérülésed már a múlté?

Egyértelműen igen! Nem is szeretnék gondolni rá. Természetesen szem előtt kell tartanom a lábam, hogy megadjam neki mindazt a plusz munkát, ami megerősíti, viszont nincs bennem félelem vagy aggodalom, teljesen magam mögött hagytam a sérülésemet.

Mit vársz a részben átalakult kerettől és a következő szezontól?

Pozitívan állok a jövő évhez. Jöttek bőven új játékosok, azonban úgy érzem, mindenki vállalni fogja a kellő felelősséget és egy csapatként kiharcoljuk a feljutást. Nem lesz egyszerű, csak úgy, mint az előző szezonban idén is többen pályáznak erre, tehát biztos vagyok benne, hogy a többi feljutni vágyó csapat is meg fog tenni mindent azért, hogy az övék lehessen majd az NB I-es indulás joga.

Még jó pihenést, utána pedig jó munkát kívánunk! Hajrá, Érd!

Fotó: Balogh István

Korosztály: 

A közös felkészülés megkezdése előtt új balátlövővel bővül keretünk. Balogh-Palotás Fanni két korábbi csapatával is már kiharcolta az élvonalba jutást, így ezzel a tapasztalattal nagy hasznára lehet együttesünknek.

Fanni viszonylag későn, 14 évesen Veszprémben kezdett el kézilabdázni.

Általános iskolában sportosztályba jártam és a testnevelő tanár ajánlotta, hogy próbáljam meg, mert van hozzá tehetségem. Akkor páran elmentünk a Veszprém Beton KC csapatához és itt kezdtem a pályafutásomat, majd középiskolás koromban Győrbe kerültem.

Balátlövőnk ezt követően ismét Veszprémben játszott, ahol már az NB I-ben is bemutatkozhatott, majd több klubban is megfordult. Kecskeméten is és legutóbbi állomáshelyén, Budaörsön is tagja volt az NB I/B-s feljutást bajnokként kiharcoló együtteseknek, így ezzel a tapasztalattal is segítheti az Érdet.

Szerintem leginkább a jó társaságnak és a csapategységnek kell meglennie a feljutáshoz, illetve, hogy mindenkinek az lebegjen a szeme előtt: NB I-ben szeretne játszani. Enélkül szerintem nem sikerülhet.

Fanni legutóbbi mérkőzését épp az Érd ellen játszotta a Budaörs színeiben, ahol 5 gólt is szerzett.

Nekem régóta szimpatikus volt az Érd. Volt egy ilyen megérzésem, hogy fogok még itt játszani. A mostani csapatból Braun Csenge még Budaörsön volt csapattársam, de Sztankovics Rékát is ismerem. A következő szezonban szeretnék minél többet segíteni a csapatnak és megmutatni, hogy egy kisebb kihagyás után is vissza tudok térni a korábbi formámhoz.

Sok sikert kívánunk érdi színekben!

Hajrá Érd!

Fotó: budaorshandball.hu

Korosztály: 

Szegeden lépett pályára csapatunk az NB I/B utolsó fordulójában. Már az első félidőben sikerült nagyobb előnyt kialakítani, amelyet a folytatásban még tovább is tudtunk növelni, így 37-28-as sikerrel zártuk a 2023/24-es szezont.

A Szeged került elsőként előnybe a találkozón és 2-1-ig meg is tartotta ezt. Ezt követően fordított csapatunk, majd felváltva vezettek az együttesek. A 7. percben változott először nagyobbat a meccs képe, ekkor egy 5-0-s rohammal 9-5-re módosítottuk az állást. Dávid-Azari Fruzsina nagyon élt ebben az időszakban, de ennek ellenére nem adta fel a házigazda és 19. percben egyenlített. Köszönhető volt ez annak is, hogy a mieink több mint hét percig nem tudtak betalálni. Vadkerti Attila tanítványai azonban a vezetést nem tudták átvenni. Az érdi lányok megtörték a jeget és fokozatosan elléptek ellenfelüktől. Imre Szofi is egy üres kapus találattal az idényben először feliratkozott az eredményjelzőre. A félidőben 18-14 volt az eredmény a mieink javára.

A szünet után tovább nyílt az olló. Sztankovics Réka hosszú kihagyás után góllal tért vissza és kétszer is hétméteresből vette be a hazaiak kapuját. A 47. percben már 9 gól volt a két gárda között a különbség, így a győzelmünk nem forgott veszélyben. Végül ez a kilenc találat megmaradt a legvégén is, és 37-28-ra megnyertük az idény utolsó mérkőzését, a 2023/24-es szezont pedig bronzérmes pozícióban fejeztük be.
 

NB I/B, 30. forduló

PC Trade Szegedi NKE – Érd  28-37 (14-18)
Szeged, Városi Stadion

ÉRD: Imre 1 – Dávid-Azari 6, Gerencsér 5, Kellermann 6, Török, Gerháth 2, Háfra 3.

Csere: Németh (kapus), Csiszár-Szekeres, Panyi 2, Szakály 1, Bánhidi 5, Braun 1, Landi 3, Sztankovics 2 (2).

A tabella itt megtekinthető.

 

Hajrá Érd!

Fotó: Balogh István

Korosztály: 

A záró forduló következik az NB I/B idei kiírásában. Felnőtt csapatunk pénteken 14 órától a már biztos utolsó helyezett Szegeddel mérkőzik meg.

Nagy tervekkel vágott neki a Szeged az idénynek, hiszen egy év kitérő után sikerült visszajutnia az NB I/B-be. A kezdet még akár biztató is lehetett volna, hiszen az első hét fordulóban a nehéz sorsolás ellenére két döntetlennel és egy győzelemmel nyitott Vadkerti Attila együttese. Utána azonban már csak további egy győztes meccs jött össze Csongrád-Csanád vármegyeieknek. És hiába Nagy Renáta gólerős játéka, aki 163 találattal a góllövőlista 4. helyén áll, a Szeged a második legkevesebb gólt szerezte és a legtöbbet kapta az idei bajnokságban.

Csapatunk az előző fordulóban nehéz mérkőzésen tudott nyerni a Szigetszentmiklós ellen, de mivel az Esztergom is győzött, így eldőlt, hogy a harmadik helyen fejezzük be a szezont.

Május 26-án, vasárnap délelőtt 10 órakor pedig minden szurkolót és családtagot várunk az évzáró ankétra az Érd Arénába, ahol a lányok átvehetik az NB I/B idei szezonjának bronzérmét is!
 

NB I/B, 30. forduló

PC Trade Szegedi NKE – Érd
Szeged, Városi Stadion, Etelka sor 3-5.

2024. május 24. (péntek) – 14:00

Hajrá Érd!

Fotó: Balogh István

Korosztály: 

A kapusok parádéját hozta az Érd-Szigetszentmiklós találkozó az NB I/B 29. fordulójából, amelyből végül a mieink jöttek ki jobban, így 30-26-os győzelemmel búcsúztunk a szezonban az Érd Arénától.

Az idényben nem csak az Érd Arénától, öt játékostól is elköszönt a klub és a kilátogató szurkolók a Szigetszentmiklós elleni hazai mérkőzésen. A gólok sorát Szakály Flóra nyitotta hétméteresből, de fordított a vendég együttes és 3-1-re elhúzott. A 10. percben, Gerencsér Fanni góljával sikerült ismét magunkhoz ragadni a kezdeményezést (6-5). Már ekkor körvonalazódott, hogy ez az összecsapás akár a kapusok párharcáról is szólhat, Németh Kata csak az első félidőben 8, míg a túloldalon Németh Zsuzsanna 6 védést mutatott be. Az első játékrész második felében felváltva vezettek a csapatok, mígnem a 28. perc legelején Dávid-Azari Fruzsina lerohanásgóljával sikerült kettővel ellépnünk (14-12). Ez a különbség végül megmaradt a szünetre is, így ekkor 15-13 volt az állás.

A fordulást követően még kiegyenlített a Szigetszentmiklós, de Simics Judit tanítványai megrázták magukat és egy 6-0-s rohammal a 43. percre 23-17-es előnybe kerültek. Ekkor már Imre Szofi állt a kapunkban és ő sem szeretett volna lemaradni társától, és 30 percnyi játék alatt szintén nyolcszor avatkozott közbe. Érdekes módon itt fordult egyet a meccs képe és a miklósiak futottak egy 6-1-et, amivel feljöttek egy találatra (24-23). A legjobbkor jött Simics Judit időkérése, így közelebb már nem férkőzött Jakab László gárdája és végül nyugodt végjátékot lehozva 30-26-ra megnyerte idei utolsó hazai mérkőzését az Érd.
 

NB I/B, 29. forduló

ÉRD – Szigetszentmiklós NKSE  30-26 (15-13)
Érd Aréna

ÉRD: Németh – Szakály 3 (1), Gerencsér 4, Bánhidi 1, Kellermann 5, Panyi 1, Braun.

Csere: Imre (kapus), Csiszár-Szekeres, Török 2, Gerháth 2 (1), Dávid-Azari 9, Háfra 3, Landi.

A tabella itt megtekinthető.

Hajrá Érd!

Fotó: Balogh István

Korosztály: 

Az idei szezonban utoljára lép pályára felnőtt csapatunk az Érd Arénában. Az NB I/B 29. fordulójában, csütörtökön 18 órától a Szigetszentmiklós lesz az ellenfél, ahol szurkolóink több játékost is egy időre utoljára láthatnak kifutni érdi színekben.

Győzelemmel búcsúzni az idényben az Érd Arénától! Nem lehet más célja csapatunknak az idei bajnokság utolsó hazai mérkőzésen. Ellenfelünk, a Szigetszentmiklós újoncként nagyon közel van ahhoz, hogy kiharcolja a további NB I/B-s tagságot. Jakab László együttese az előző fordulóban meglepetésre 29-27-re legyőzte az FTC U19-es csapatát és így megerősítette a 12. helyét a tabellán, amely még bennmaradást ér. Előtte a Hajdúnánással ikszeltek, míg az Egertől csak egy góllal kaptak ki a miklósiak.

Féltávnál a Pest vármegyeiek házi góllövőlistáján nem volt igazán kiugró teljesítmény, akkor is Husti Hanna állt az élen, azóta azonban rendesen megszórta magát és 121 góllal már az összetett 12. helyére is feljött.

Az érdi lányok januárban fölényes, 34-18-as sikert arattak idegenben a Szigetszentmiklós ellen. Csapatunkból Dávid-Azari Fruzsina volt a legeredményesebb, 7 góllal. Az előző körben a Szombathely ellen elveszített találkozó miatt, már csodának kéne történnie az NB I-es feljutás kiharcolásához. Ettől függetlenül a mieink mindent meg fognak tenni annak érdekében, hogy szépen zárják a szezont.
 

NB I/B, 29. forduló

ÉRD – Szigetszentmiklós NKSE
Érd Aréna

2024. május 16. (csütörtök) - 18:00

Jegyinformáció: erdarena.hu

Hajrá Érd!

Fotó: Balogh István

Korosztály: 

A százszázalékos Szombathely otthonában lépett pályára felnőtt csapatunk az NB I/B 28. fordulójában. Sajnos nem tudtuk megállítani a bajnok vasiakat és 33-29-es vereséget szenvedtünk.

Pődör Blanka kihagyott helyzete után Gerháth Kincső hétmétereséből sikerült megszereznünk a vezetést a mérkőzés elején. Mint később kiderült sajnos a találkozón utoljára. Rögtön fordított a Szombathely, de Kellermann a túloldalon még ki tudott egyenlíteni (2-2). Ezután érkezett a góllövőlista éllovasa, Pődör Rebeka és gyors három góljával, valamint Szmolek találatával máris 6-2-re elhúzott a házigazda. Simics Judit időkérése után ezt nem hagyta annyiban csapatunk és szép fokozatosan elkezdett zárkózni. A 17. percben ennek meg is lett az eredménye: Csiszár-Szekeres Klára góljával ismét egyenlő volt az állás (9-9). Időt is kért a hazaiak mestere, Vida Gergő. 10-10-nél azonban hiába volt egálban a két együttes, pár perc leforgása alatt ismét ellépett néggyel az SZKKA (14-10). Sajnos a szünetig még nőtt is a különbség, így 30 percnyi játék után 19-13 volt az állás.

A második játékrész elején Szakály Flóra és Gerháth találataival ismét látótávolságba kerültünk (20-17), de a bajnok megállította a felzárkózást és negyed órával a vége előtt hét gólos előnyt alakított ki (26-19). Panyi Anna a 100. gólját is megszerezte az idei bajnokságban, de a hátrányunk a hajráig is megmaradt, sőt egy hat perces érdi gólcsendet követően már kilenccel is elment a Szombathely (32-23). Sajnos későn ébredtek a mieink, és hiába indítottak acélos hajrát, egy 6-1-es rohammal csak kozmetikázni tudtuk az eredményt és az Érd Arénában rendezett összecsapáshoz hasonlóan négy gólos vereséget szenvedtünk. A szombathelyiek ezen a találkozón az 1000. góljukat is meglőtték az idei kiírásban, a végeredmény 33-29 lett. Mivel az Esztergom nyerni tudott a fordulóban a Kispest ellen, így csapatunk 2 pont hátránnyal áll a 3. helyen a tabellán.
 

NB I/B 28. forduló

Szombathelyi KKA – Érd  33-29 (19-13)
Szombathely, Haladás Sportkomplexum

ÉRD: Imre – Szakály 5, Kellermann 8, Gerháth 5 (5), Bánhidi, Panyi 4, Háfra 3.

Csere: Németh (kapus), Csiszár-Szekeres 2, Török, Pálmai 1, Dávid-Azari 1, Landi.

A tabella itt megtekinthető.

Hajrá Érd!

Fotó: SZKKA

Korosztály: 

Az NB I/B 28. fordulójában Szombathelyre utazik csapatunk. Vida Gergő együttese már biztos bajnokként és így az NB I-es tagságot kiharcolva fogadja a mieinket szombaton 18 órától.

27-ből 27 győzelem. Százszázalékos a Szombathely mérlege az idei szezonban, amely az előző fordulóban megnyert Ferencváros U19 elleni mérkőzésen biztosította be az első helyét. A feljutás már korábban eldőlt a Vas vármegyeiek számára, de a csapat továbbra sem áll le. Pődör Rebekáék lőtték a legtöbb gólt eddig és lassan elérik az ezres határt is. A házi góllövőlistájukon már hatan is 100 fölött termeltek, Pődör Rebeka áll az élen 182-vel, testvére Blanka a második 142 góllal.

A téli szünet előtti utolsó mérkőzést játszottuk ellenük az Érd Arénában és gólzáporos találkozón végül 38-34 arányban maradtunk alul. Az Esztergom ellen is ugyanilyen különbségű vereséget szenvedtünk az első körben, de az előző hétvégén sikerült visszavágni és begyűjteni a két pontot, így továbbra is bízhatunk csapatunk remek tavaszi formájában. Azonban Vida Gergő gárdája hajt a 100 %-os történelmi szezonjáért, így óriási rangadóra van kilátás. Számunkra a második hely eléréséhez az is kell, hogy az Esztergom pontot veszítsen a hátralévő három bajnoki egyikén, az érdi lányok azonban már nem hibázhatnak.

NB I/B 28. forduló

Szombathelyi KKA – Érd
Szombathely, Haladás Sportkomplexum

2024. május 11. (szombat) - 18:00

Hajrá Érd!

Fotó: Balogh István

Videós összeállításunkkal tekintünk még vissza a múlt heti Esztergom elleni rangadóra! A találkozó után vezetőedzőnk, Simics Judit és a 9 gólt szerző Panyi Anna értékelt, de már előre is tekintett a következő találkozóra a Szombathely ellen! Köszönjük szurkolóink buzdítását, hogy remek hangulatot varázsoltak az Érd Arénába!

Korosztály: 

A két rangadó között újabb bejelentéssel érkezünk. Jobbátlövőként és akár a jobbszélen is bevethető, EYOF-bronzérmes Vajer Blanka a legújabb igazolásunk a következő évre, aki a Kispest együttesétől érkezik.

Vajer Blanka Orosházán ismerkedett meg a kézilabdával, majd rövid békéscsabai kitérő után a NEKA igazolta le. Balatonbogláron feljutott csapatával az első osztályba is, ahol góllal mutatkozott be. Fél évet játszott Szombathelyen, végül tanulmányai miatt a fővárosba költözött és 2021 óta a Kispest játékosa. Az idei szezonban 27 meccsen 66 gólt szerzett, amivel jelenleg az NB I/B-s bennmaradásért küzdő piros-feketék harmadik legjobb góllövője. Az Érd elleni találkozón négyszer talált be, a következő szezontól pedig már Simics Judit irányításával kézilabdázhat tovább.

"Nagyon örültem a lehetőségnek és izgatottan várom a következő szezont, valamint, hogy elkezdjük a közös edzéseket. Szeretnék mindent megtenni és a lehető legjobbamat nyújtani, amiből a csapat is profitálhat és én is fejlődhetek" - nyilatkozta honlapunknak Vajer Blanka.

Balkezes játékosként biztosan hasznára lesz a csapatnak és bár jobbszélsőként is foglalkoztatták már előző klubjainál, az igazi posztja a jobbátlövő.

"Valóban korábban a jobbszélen is szerepeltem, de ott kevésbé éreztem komfortosan magamat, mint átlövőként. De ha kell és a meccsszituáció úgy kívánja, akkor beállóba is be tudok menni, valamint a jobbszélre. A lényeg, hogy szeretném minél jobban segíteni a csapatot és elérni a kitűzött célokat."

Sok sikert kívánunk érdi színekben!

Hajrá Érd!

Korosztály: 

Fantasztikus hangulatban, több mint 1000 néző előtt játszott rangadót felnőtt csapatunk az Esztergom ellen az NB I/B 27. fordulójában. A szünetben még hátrányban voltak a mieink, a fordulás után azonban sikerült megfordítani a mérkőzést és az utolsó percben még volt esély az öt gólos győzelem kiharcolására is, végül 35-32-re nyertek Simics Judit lányai.

Igazi kézilabdás meccshangulat fogadta a pályára lépő csapatokat az Érd Arénában és Panyi Anna első góljánál szinte felrobbant a csarnok, amivel vezetést szereztek a mieink. A 3. percben Takács Eszter góljaival fordított az Esztergom, de ugyanez sikerült Kellermann Dóráéknak is. A 7. perc legelején 4-3 volt az állás, sőt nem sokkal később máris kettőre nőtt az előnyünk (5-3). Zárkóztak azonban a vendégek, de csak egyenlítésig futotta, míg negyed órányi játék után ismét hozzájuk került a vezetés (7-8). Ezt követően egyik csapat sem hagyta ellépni a másikat, folyamatosan tudtunk válaszolni a főleg Mlinkó Zsófia által vezetett támadásokra, de fordítani az első félidőben már nem sikerült csapatunknak. Nem sokkal a szünet előtt hirtelen hárommal meglépett Elek Gábor együttese (14-17), amiből végül kettő meg is maradt a félidőre. 30 percnyi játék után 17-19-es állást mutatott az eredményjelző.

A fordulást követően ismét háromra nőtt a különbség, ám mielőtt még mindenkiben felsejlett volna az őszi találkozó, amikor ebben az időszakban kerültünk nagy hátrányba Esztergomban, parádés védekezést raktak össze Simics Judit tanítványai. 7-1-es rohanást mutattak be a mieink, így szűk 10 perc alatt máris háromgólos érdi vezetésnek örülhettek a hazai szurkolók (24-21). A hajrához közeledve egyre még feljött az Esztergom (29-28), ennél közelebb azonban már nem tudott jutni. Szucsánszki Zita piros lapját követően ismét beindult csapatunk és az 57. percre kialakult az egymás elleni összevetés miatt rendkívül fontos öt gólos fór (35-30).

Hajtai Vanessza egyet még lefaragott a vendégek hátrányából, és bár volt még időnk visszatámadni és ismét kiharcolni az öt gólos különbséget, végül nem jártunk sikerrel. A 35-32-es győzelem teljesen megérdemelt volt, csak nüanszokon múlt a hőn áhított nagyobb siker. Három fordulóval a vége előtt így jelenleg ugyanannyi ponttal állunk, mint az Esztergom és az egymás elleni mérleg miatt szorulunk a harmadik helyre.

Vezetőedzőnk a lefújás után elmondta, hogy büszke a lányokra, hiszen mindent megtettek a pályán és kiemelte, hogy mennyire fontos volt, és ezúton is köszöni, hogy a hazai szurkolók végig buzdították a játékosokat és fantasztikus hangulatot teremtettek.

Köszönjük mindenkinek a biztatást!

 

NB I/B, 27. forduló

ÉRD – Esztergomi Vitézek  35-32 (17-19)
Érd Aréna

ÉRD: Németh – Szakály, Kellermann 7, Panyi 9, Bánhidi 1, Pálmai 5, Braun 2.

Csere: Imre (kapus), Csiszár-Szekeres, Dávid-Azari 6, Gerháth 3, Török 2.

A tabella itt megtekinthető.

Hajrá Érd!

Fotó: Balogh István

Támogatóink

Médiapartnereink