Mérkőzés

Korosztály: 

Szegeden lépett pályára csapatunk az NB I/B utolsó fordulójában. Már az első félidőben sikerült nagyobb előnyt kialakítani, amelyet a folytatásban még tovább is tudtunk növelni, így 37-28-as sikerrel zártuk a 2023/24-es szezont.

A Szeged került elsőként előnybe a találkozón és 2-1-ig meg is tartotta ezt. Ezt követően fordított csapatunk, majd felváltva vezettek az együttesek. A 7. percben változott először nagyobbat a meccs képe, ekkor egy 5-0-s rohammal 9-5-re módosítottuk az állást. Dávid-Azari Fruzsina nagyon élt ebben az időszakban, de ennek ellenére nem adta fel a házigazda és 19. percben egyenlített. Köszönhető volt ez annak is, hogy a mieink több mint hét percig nem tudtak betalálni. Vadkerti Attila tanítványai azonban a vezetést nem tudták átvenni. Az érdi lányok megtörték a jeget és fokozatosan elléptek ellenfelüktől. Imre Szofi is egy üres kapus találattal az idényben először feliratkozott az eredményjelzőre. A félidőben 18-14 volt az eredmény a mieink javára.

A szünet után tovább nyílt az olló. Sztankovics Réka hosszú kihagyás után góllal tért vissza és kétszer is hétméteresből vette be a hazaiak kapuját. A 47. percben már 9 gól volt a két gárda között a különbség, így a győzelmünk nem forgott veszélyben. Végül ez a kilenc találat megmaradt a legvégén is, és 37-28-ra megnyertük az idény utolsó mérkőzését, a 2023/24-es szezont pedig bronzérmes pozícióban fejeztük be.
 

NB I/B, 30. forduló

PC Trade Szegedi NKE – Érd  28-37 (14-18)
Szeged, Városi Stadion

ÉRD: Imre 1 – Dávid-Azari 6, Gerencsér 5, Kellermann 6, Török, Gerháth 2, Háfra 3.

Csere: Németh (kapus), Csiszár-Szekeres, Panyi 2, Szakály 1, Bánhidi 5, Braun 1, Landi 3, Sztankovics 2 (2).

A tabella itt megtekinthető.

 

Hajrá Érd!

Fotó: Balogh István

Korosztály: 

A záró forduló következik az NB I/B idei kiírásában. Felnőtt csapatunk pénteken 14 órától a már biztos utolsó helyezett Szegeddel mérkőzik meg.

Nagy tervekkel vágott neki a Szeged az idénynek, hiszen egy év kitérő után sikerült visszajutnia az NB I/B-be. A kezdet még akár biztató is lehetett volna, hiszen az első hét fordulóban a nehéz sorsolás ellenére két döntetlennel és egy győzelemmel nyitott Vadkerti Attila együttese. Utána azonban már csak további egy győztes meccs jött össze Csongrád-Csanád vármegyeieknek. És hiába Nagy Renáta gólerős játéka, aki 163 találattal a góllövőlista 4. helyén áll, a Szeged a második legkevesebb gólt szerezte és a legtöbbet kapta az idei bajnokságban.

Csapatunk az előző fordulóban nehéz mérkőzésen tudott nyerni a Szigetszentmiklós ellen, de mivel az Esztergom is győzött, így eldőlt, hogy a harmadik helyen fejezzük be a szezont.

Május 26-án, vasárnap délelőtt 10 órakor pedig minden szurkolót és családtagot várunk az évzáró ankétra az Érd Arénába, ahol a lányok átvehetik az NB I/B idei szezonjának bronzérmét is!
 

NB I/B, 30. forduló

PC Trade Szegedi NKE – Érd
Szeged, Városi Stadion, Etelka sor 3-5.

2024. május 24. (péntek) – 14:00

Hajrá Érd!

Fotó: Balogh István

Korosztály: 

A kapusok parádéját hozta az Érd-Szigetszentmiklós találkozó az NB I/B 29. fordulójából, amelyből végül a mieink jöttek ki jobban, így 30-26-os győzelemmel búcsúztunk a szezonban az Érd Arénától.

Az idényben nem csak az Érd Arénától, öt játékostól is elköszönt a klub és a kilátogató szurkolók a Szigetszentmiklós elleni hazai mérkőzésen. A gólok sorát Szakály Flóra nyitotta hétméteresből, de fordított a vendég együttes és 3-1-re elhúzott. A 10. percben, Gerencsér Fanni góljával sikerült ismét magunkhoz ragadni a kezdeményezést (6-5). Már ekkor körvonalazódott, hogy ez az összecsapás akár a kapusok párharcáról is szólhat, Németh Kata csak az első félidőben 8, míg a túloldalon Németh Zsuzsanna 6 védést mutatott be. Az első játékrész második felében felváltva vezettek a csapatok, mígnem a 28. perc legelején Dávid-Azari Fruzsina lerohanásgóljával sikerült kettővel ellépnünk (14-12). Ez a különbség végül megmaradt a szünetre is, így ekkor 15-13 volt az állás.

A fordulást követően még kiegyenlített a Szigetszentmiklós, de Simics Judit tanítványai megrázták magukat és egy 6-0-s rohammal a 43. percre 23-17-es előnybe kerültek. Ekkor már Imre Szofi állt a kapunkban és ő sem szeretett volna lemaradni társától, és 30 percnyi játék alatt szintén nyolcszor avatkozott közbe. Érdekes módon itt fordult egyet a meccs képe és a miklósiak futottak egy 6-1-et, amivel feljöttek egy találatra (24-23). A legjobbkor jött Simics Judit időkérése, így közelebb már nem férkőzött Jakab László gárdája és végül nyugodt végjátékot lehozva 30-26-ra megnyerte idei utolsó hazai mérkőzését az Érd.
 

NB I/B, 29. forduló

ÉRD – Szigetszentmiklós NKSE  30-26 (15-13)
Érd Aréna

ÉRD: Németh – Szakály 3 (1), Gerencsér 4, Bánhidi 1, Kellermann 5, Panyi 1, Braun.

Csere: Imre (kapus), Csiszár-Szekeres, Török 2, Gerháth 2 (1), Dávid-Azari 9, Háfra 3, Landi.

A tabella itt megtekinthető.

Hajrá Érd!

Fotó: Balogh István

Korosztály: 

Az idei szezonban utoljára lép pályára felnőtt csapatunk az Érd Arénában. Az NB I/B 29. fordulójában, csütörtökön 18 órától a Szigetszentmiklós lesz az ellenfél, ahol szurkolóink több játékost is egy időre utoljára láthatnak kifutni érdi színekben.

Győzelemmel búcsúzni az idényben az Érd Arénától! Nem lehet más célja csapatunknak az idei bajnokság utolsó hazai mérkőzésen. Ellenfelünk, a Szigetszentmiklós újoncként nagyon közel van ahhoz, hogy kiharcolja a további NB I/B-s tagságot. Jakab László együttese az előző fordulóban meglepetésre 29-27-re legyőzte az FTC U19-es csapatát és így megerősítette a 12. helyét a tabellán, amely még bennmaradást ér. Előtte a Hajdúnánással ikszeltek, míg az Egertől csak egy góllal kaptak ki a miklósiak.

Féltávnál a Pest vármegyeiek házi góllövőlistáján nem volt igazán kiugró teljesítmény, akkor is Husti Hanna állt az élen, azóta azonban rendesen megszórta magát és 121 góllal már az összetett 12. helyére is feljött.

Az érdi lányok januárban fölényes, 34-18-as sikert arattak idegenben a Szigetszentmiklós ellen. Csapatunkból Dávid-Azari Fruzsina volt a legeredményesebb, 7 góllal. Az előző körben a Szombathely ellen elveszített találkozó miatt, már csodának kéne történnie az NB I-es feljutás kiharcolásához. Ettől függetlenül a mieink mindent meg fognak tenni annak érdekében, hogy szépen zárják a szezont.
 

NB I/B, 29. forduló

ÉRD – Szigetszentmiklós NKSE
Érd Aréna

2024. május 16. (csütörtök) - 18:00

Jegyinformáció: erdarena.hu

Hajrá Érd!

Fotó: Balogh István

Korosztály: 

A százszázalékos Szombathely otthonában lépett pályára felnőtt csapatunk az NB I/B 28. fordulójában. Sajnos nem tudtuk megállítani a bajnok vasiakat és 33-29-es vereséget szenvedtünk.

Pődör Blanka kihagyott helyzete után Gerháth Kincső hétmétereséből sikerült megszereznünk a vezetést a mérkőzés elején. Mint később kiderült sajnos a találkozón utoljára. Rögtön fordított a Szombathely, de Kellermann a túloldalon még ki tudott egyenlíteni (2-2). Ezután érkezett a góllövőlista éllovasa, Pődör Rebeka és gyors három góljával, valamint Szmolek találatával máris 6-2-re elhúzott a házigazda. Simics Judit időkérése után ezt nem hagyta annyiban csapatunk és szép fokozatosan elkezdett zárkózni. A 17. percben ennek meg is lett az eredménye: Csiszár-Szekeres Klára góljával ismét egyenlő volt az állás (9-9). Időt is kért a hazaiak mestere, Vida Gergő. 10-10-nél azonban hiába volt egálban a két együttes, pár perc leforgása alatt ismét ellépett néggyel az SZKKA (14-10). Sajnos a szünetig még nőtt is a különbség, így 30 percnyi játék után 19-13 volt az állás.

A második játékrész elején Szakály Flóra és Gerháth találataival ismét látótávolságba kerültünk (20-17), de a bajnok megállította a felzárkózást és negyed órával a vége előtt hét gólos előnyt alakított ki (26-19). Panyi Anna a 100. gólját is megszerezte az idei bajnokságban, de a hátrányunk a hajráig is megmaradt, sőt egy hat perces érdi gólcsendet követően már kilenccel is elment a Szombathely (32-23). Sajnos későn ébredtek a mieink, és hiába indítottak acélos hajrát, egy 6-1-es rohammal csak kozmetikázni tudtuk az eredményt és az Érd Arénában rendezett összecsapáshoz hasonlóan négy gólos vereséget szenvedtünk. A szombathelyiek ezen a találkozón az 1000. góljukat is meglőtték az idei kiírásban, a végeredmény 33-29 lett. Mivel az Esztergom nyerni tudott a fordulóban a Kispest ellen, így csapatunk 2 pont hátránnyal áll a 3. helyen a tabellán.
 

NB I/B 28. forduló

Szombathelyi KKA – Érd  33-29 (19-13)
Szombathely, Haladás Sportkomplexum

ÉRD: Imre – Szakály 5, Kellermann 8, Gerháth 5 (5), Bánhidi, Panyi 4, Háfra 3.

Csere: Németh (kapus), Csiszár-Szekeres 2, Török, Pálmai 1, Dávid-Azari 1, Landi.

A tabella itt megtekinthető.

Hajrá Érd!

Fotó: SZKKA

Korosztály: 

Az NB I/B 28. fordulójában Szombathelyre utazik csapatunk. Vida Gergő együttese már biztos bajnokként és így az NB I-es tagságot kiharcolva fogadja a mieinket szombaton 18 órától.

27-ből 27 győzelem. Százszázalékos a Szombathely mérlege az idei szezonban, amely az előző fordulóban megnyert Ferencváros U19 elleni mérkőzésen biztosította be az első helyét. A feljutás már korábban eldőlt a Vas vármegyeiek számára, de a csapat továbbra sem áll le. Pődör Rebekáék lőtték a legtöbb gólt eddig és lassan elérik az ezres határt is. A házi góllövőlistájukon már hatan is 100 fölött termeltek, Pődör Rebeka áll az élen 182-vel, testvére Blanka a második 142 góllal.

A téli szünet előtti utolsó mérkőzést játszottuk ellenük az Érd Arénában és gólzáporos találkozón végül 38-34 arányban maradtunk alul. Az Esztergom ellen is ugyanilyen különbségű vereséget szenvedtünk az első körben, de az előző hétvégén sikerült visszavágni és begyűjteni a két pontot, így továbbra is bízhatunk csapatunk remek tavaszi formájában. Azonban Vida Gergő gárdája hajt a 100 %-os történelmi szezonjáért, így óriási rangadóra van kilátás. Számunkra a második hely eléréséhez az is kell, hogy az Esztergom pontot veszítsen a hátralévő három bajnoki egyikén, az érdi lányok azonban már nem hibázhatnak.

NB I/B 28. forduló

Szombathelyi KKA – Érd
Szombathely, Haladás Sportkomplexum

2024. május 11. (szombat) - 18:00

Hajrá Érd!

Fotó: Balogh István

Videós összeállításunkkal tekintünk még vissza a múlt heti Esztergom elleni rangadóra! A találkozó után vezetőedzőnk, Simics Judit és a 9 gólt szerző Panyi Anna értékelt, de már előre is tekintett a következő találkozóra a Szombathely ellen! Köszönjük szurkolóink buzdítását, hogy remek hangulatot varázsoltak az Érd Arénába!

Korosztály: 

Fantasztikus hangulatban, több mint 1000 néző előtt játszott rangadót felnőtt csapatunk az Esztergom ellen az NB I/B 27. fordulójában. A szünetben még hátrányban voltak a mieink, a fordulás után azonban sikerült megfordítani a mérkőzést és az utolsó percben még volt esély az öt gólos győzelem kiharcolására is, végül 35-32-re nyertek Simics Judit lányai.

Igazi kézilabdás meccshangulat fogadta a pályára lépő csapatokat az Érd Arénában és Panyi Anna első góljánál szinte felrobbant a csarnok, amivel vezetést szereztek a mieink. A 3. percben Takács Eszter góljaival fordított az Esztergom, de ugyanez sikerült Kellermann Dóráéknak is. A 7. perc legelején 4-3 volt az állás, sőt nem sokkal később máris kettőre nőtt az előnyünk (5-3). Zárkóztak azonban a vendégek, de csak egyenlítésig futotta, míg negyed órányi játék után ismét hozzájuk került a vezetés (7-8). Ezt követően egyik csapat sem hagyta ellépni a másikat, folyamatosan tudtunk válaszolni a főleg Mlinkó Zsófia által vezetett támadásokra, de fordítani az első félidőben már nem sikerült csapatunknak. Nem sokkal a szünet előtt hirtelen hárommal meglépett Elek Gábor együttese (14-17), amiből végül kettő meg is maradt a félidőre. 30 percnyi játék után 17-19-es állást mutatott az eredményjelző.

A fordulást követően ismét háromra nőtt a különbség, ám mielőtt még mindenkiben felsejlett volna az őszi találkozó, amikor ebben az időszakban kerültünk nagy hátrányba Esztergomban, parádés védekezést raktak össze Simics Judit tanítványai. 7-1-es rohanást mutattak be a mieink, így szűk 10 perc alatt máris háromgólos érdi vezetésnek örülhettek a hazai szurkolók (24-21). A hajrához közeledve egyre még feljött az Esztergom (29-28), ennél közelebb azonban már nem tudott jutni. Szucsánszki Zita piros lapját követően ismét beindult csapatunk és az 57. percre kialakult az egymás elleni összevetés miatt rendkívül fontos öt gólos fór (35-30).

Hajtai Vanessza egyet még lefaragott a vendégek hátrányából, és bár volt még időnk visszatámadni és ismét kiharcolni az öt gólos különbséget, végül nem jártunk sikerrel. A 35-32-es győzelem teljesen megérdemelt volt, csak nüanszokon múlt a hőn áhított nagyobb siker. Három fordulóval a vége előtt így jelenleg ugyanannyi ponttal állunk, mint az Esztergom és az egymás elleni mérleg miatt szorulunk a harmadik helyre.

Vezetőedzőnk a lefújás után elmondta, hogy büszke a lányokra, hiszen mindent megtettek a pályán és kiemelte, hogy mennyire fontos volt, és ezúton is köszöni, hogy a hazai szurkolók végig buzdították a játékosokat és fantasztikus hangulatot teremtettek.

Köszönjük mindenkinek a biztatást!

 

NB I/B, 27. forduló

ÉRD – Esztergomi Vitézek  35-32 (17-19)
Érd Aréna

ÉRD: Németh – Szakály, Kellermann 7, Panyi 9, Bánhidi 1, Pálmai 5, Braun 2.

Csere: Imre (kapus), Csiszár-Szekeres, Dávid-Azari 6, Gerháth 3, Török 2.

A tabella itt megtekinthető.

Hajrá Érd!

Fotó: Balogh István

Korosztály: 

Nagyon fontos mérkőzés előtt áll felnőtt csapatunk. Az NB I/B 27. fordulójában győzelmi kényszerben lépünk pályára az Esztergom ellen. Vasárnap 16 órától töltsük meg minél többen az Érd Arénát!

5 gól. Legalább ennyivel kell legyőzni az esztergomiakat hazai pályán, hogy előttük végezzünk a bajnokságban, ezzel megszerezve a feljutást érő második helyet. A decemberi találkozón az első félidőben akadoztak a támadásaink, majd a szünet utáni leblokkolásnak köszönhetően nagy hátrányt szedett össze együttesünk, így végül hiába indítottunk nagy hajrá, csak négy gólig tudtunk zárkózni: 28-24 lett a végeredmény.

Az Elek Gábor és Karvalics Tamás irányította együttes január vége óta nem szenvedett vereséget. Az éllovas Szombathely elleni találkozó óta sorozatban 10 győztes mérkőzésen van túl ellenfelünk. Mindössze három vereség mellett 23 győzelem áll a nevük mellett, és messze a legkevesebb gólt kapták az idei bajnokságban.

A csapat legeredményesebb játékosa továbbra is Takács Eszter 112 góllal, de további két játékos, Hajtai Vanessza és Szucsánszki Zita is már átlépte a százas határt az idényben. Mlinkó Zsófia is, aki ősszel még Érden játszott, szezon közben igazolt át az Esztergomba és termeli a gólokat. 8 mérkőzésen 66-szor vette be az ellenfelek kapuját.
 

Különleges meglepetésekkel is várjuk a szurkolókat erre a nagyon fontos rangadóra.

Érdi lakcímkártyával a belépés ingyenes a mérkőzésre! A nagy érdeklődésre való tekintettel javasoljuk a mielőbbi érkezést. Kapunyitás 14 órától. További jegyvásárlás a helyszínen lehetséges.

Az Érd Aréna Uszoda Büfé jóvoltából a bérletesek sem maradnak ajándék nélkül, ugyanis bérletük felmutatásával fejenként egy popcornt és üdítőt kapnak.

Továbbá a Mágori Kertészet felajánlásának köszönhetően anyák napja alkalmából az édesanyákat és nagymamákat szeretnénk meglepni virággal!

Egyik szurkolói csoportunk, a Sárkányszív felhívására kérünk minden érdi szurkolót, hogy aki tud hozzon dudát/csörgőt/tapsikolót!

Legyünk együtt minél hangosabbak! Szurkoljunk a lehető legtöbben a lányoknak!
 

NB I/B, 27. forduló

ÉRD – Esztergomi Vitézek
Érd Aréna

2024. május 05. (vasárnap) - 16:00

Hajrá Érd!

Fotó: Balogh István

Korosztály: 

Szoros összecsapást játszott csapatunk Orosházán az NB I/B 26. fordulójában. A hazaiak negyed órával a vége előtt előnybe kerültek, de pontosabban játszva a mieinknek sikerült fordítani és 28-24-re megnyertük a mérkőzést!

A következő szezontól érdi színekben játszó Ludvig Krisztina lövését Németh Kata hatástalanította, majd a túloldalon poszttársa Háfra Luca sikerrel járt, így a mieink szereztek vezetést a találkozó elején. Kapusunk az első 10 percben négy védést is bemutatott és az egész mérkőzésen parádésan védett, végül összességében 39 %-kal zárt. A 6. percre Gerháth Kincső vezérletével 4-1-es előnyre tett szert csapatunk. Ezt követően artottuk a három gólos vezetést és a 20. percre kialakult az addigi legnagyobb különbség. Panyi Anna góljával ekkor 11-6 volt az állás. A hazaiak azonban nem adták fel és fokozatosan kezdtek visszazárkózni, mígnem a félidő végére egy gólra meg is közelítették Simics Judit tanítványait, így a szünetben 12-13-as eredményt mutatott az eredményjelző.

A folytatásban két gólnál nagyobb fórt nem tudott kiépíteni az Érd, többször egyenlített is az Orosháza és Bálint Anna több ízben is hárítani tudta a lövéseinket. A 47. percben fordult a kocka, Zavaczki egyéni akciója után először került előnybe Morva Zoltán együttese, (21-20). Panyi és Szakály góljaival azonban rögtön sikerült fordítani, (21-23), Kellermann Dóra pedig a 101. gólját is megszerezte az idei bajnokságban. Innen már nem adtuk ki a kezünkből a meccset és a hajrában remek gólokat lőve, a védelmet összerántva elhoztuk a két pontot Orosházáról. 28-24-es győzelemünkkel, sorozatban hét megnyert mérkőzéssel a hátunk mögött fogadjuk a következő fordulóban az Esztergomot.


NB I/B, 26. forduló

Zengő Alföld Orosházi KA – ÉRD  24-28 (12-13)
Orosháza, Városi Sportcsarnok

ÉRD: Németh – Dávid-Azari 1, Gerencsér 1, Gerháth 7 (1),  Bánhidi 1, Panyi 5, Háfra 2.

Csere: Imre (kapus), Csiszár-Szekeres, Szakály 5 (1), Pálmai 1, Kellermann 4, Braun 1, Landi.

A tabella itt megtekinthető.

Hajrá Érd!

Fotó: Balogh István

Korosztály: 

Az előző héttel ellentétben most sokkal nyugodtabb meccsen van túl felnőtt csapatunk. Az NB I/B 25. fordulójában a Kispest együttesét fogadtuk és 37-25-re megnyertük a találkozót.

Valahogy így kell kezdeni egy mérkőzést! Hiába szerzett ugyanis vezetést a Kispest, az ezt követő időszakban a védelmünk a Landi-Panyi védőpáros irányításával nem hagyott esélyt a vendégeknek. Elöl pedig mindenféle variációt bemutatva a 9. percre 7-1-re elléptünk. Betaláltunk hétméteresből, szélről, gyorsindításból valamint felállt fal ellen átlövésből is. A 11. percig kellett várni arra, hogy a fővárosiak ismét bevegyék Németh Kata kapuját. Ezután felváltva estek a gólok, majd kis gólcsend is következett, így állandósult a különbség. A 18. percben volt a legnagyobb előnyünk az első félidőben: Kellermann Dóra góljával ekkor 11-3 volt az állás. Nyugodtan tudott játszani csapatunk, így a piros-feketék csak minimálisan tudtak közelíteni. Az utolsó másodpercben még szépítettek, így a szünetben 17-11-es állást mutatott az eredményjelző.

A folytatásban a kiharcolt előnyünk birtokában menedzseltük a mérkőzést. Gerháth Kincső gólokkal érkezett meg a pályára és Dávid-Azari is szépségdíjas találatokat szerzett. A második játékrész nagyobb részében nem nőtt különösebben a fórunk, majd a hajrához érve először lett kétszámjegyű Béki Nagy Bertalan együttesének hátránya (31-21). Ezt még sikerült megfejelni, így végül Simics Judit tanítványai 37-25-re megnyerték a mérkőzést és sorozatban hatodik győzelmükkel készülnek a soron következő rangadókra.
 

NB I/B, 25. forduló

ÉRD – Kispest NKK  37-25 (17-11)
Érd Aréna

ÉRD: Németh – Szakály 3 (1), Kellermann 5, Panyi 4, Bánhidi 3, Pálmai 4, Braun 2.

Csere: Imre (kapus), Landi, Dávid-Azari 8 (1), Gerencsér 4, Gerháth 4, Háfra.

A tabella itt megtekinthető.

Hajrá Érd!

Fotó: Balogh István

Támogatóink

Médiapartnereink