Nem sikerült pontot szereznünk Siófokon

Ifjúsági csapatunk a bajnokság második fordulójában 13 gólos vereséget szenvedett a Siófok KC vendégeként.  Ifjúsági csapatunk számára nem kezdődött jól a mérkőzés, öt siófoki gól ellenében csak Bernát Dorina talált a kapuba. A 19. percig sikerült tartani a lépést a hazai csapattal (5:8), ekkor azonban hét percig nem szereztünk gólt, így  már hat gól volt a Siófok KC előnye. A félidőben 14:8-ra vezetett a hazai csapat. A második játékrész elején Braun Laura Csenge góljára nyolc siófoki gólt volt a válasz, így a 45. percben 13 gólt volt a hazaiak előnye (22:9). A két piros lapot hozó mérkőzést végül a Siófok KC nyerte 32:19-re.  
Az első félidőben jó játékkal tartottuk magunkat a Győr otthonában. Jövő szerdán lesz hazai pályán a visszavágó.
 
 
 
Hétközi mérkőzésen vette kezdetét a rájátszás. A Győr átmeneti otthonában, az Egyetemi Sportcsarnokban fogadta a bajnoki elődöntő első felvonásán együttesünket. Szenzációsan kezdett csapatunk, az első percekben rendre kiválóan megállítottuk a hazaiak támadásait. A támadások befejezésénél jól játszottuk meg a beállós poszton Sara Vukcevic-et, valamint a betöréseinkből büntetőket ítéltek, amit Schatzl biztos kézzel értékesített. Az első öt perc végén még Amorim egyenlített, utána azonban három gólt szerezve 5:2-es vezetéshez jutottunk. A nyolcadik percben időt kért Ambros Martín, majd Löke és Amorim egyenlítettek négy perc alatt. Ezután emberhátrányba kerültünk, amiből átvette a vezetést a hazai csapat, Szabó Edina is időt kért az első negyedóra végén.
 
Győri Audi ETO KC - ÉRD
 
Nyolc perc gólcsend után született meg a hatodik érdi találat (8:6). A 17. perctől újra emberhátrányban kézilabdáztunk, öt perc leforgása alatt négy gólt szereztek a vendéglátók, 13:7-re módosítva az állást. Klivinyi első gólja Lunde-ról pattant a kapuba, amit rögtön meg is duplázott átlövőnk. Két ÉRD gól zárta a játékrészt, így 15:12-vel mehettünk szünetre.
 
Győri Audi ETO KC - ÉRD
 
Jól indult a második félidő Triscsuk góljával, az ETO azonban nagyobb sebességi fokozatra kapcsolt. Lendületesen támadott a Győr, nem tudtuk megállítani a lövőket, illetve a hazai beállóst. A negyvenedik percre jelentős előnyt dolgozott ki a címvédő, 8:2-re nyerték ezt az időszakot, és 23:14-re léptek el. Kovács Anna és Schatzl Nadine góljaival rendezni tudtuk a sorainkat, hátul pedig Janurik fogott lövést több ízben. A különbség nem nőtt a félidő derekán, többször is hét gólra tudtunk felzárkózni.
 
Győri Audi ETO KC - ÉRD
 
Az utolsó nyolc percben, 28:20 után hét gólt szerzett az ellenfél, miközben mi csak egyszer tudtuk bevenni a mérkőzésen végig jól védő Lunde kapuját. Két hétméteres is kimaradt érdi részről, így a különbség a mérkőzés végére nőtt a legnagyobbra.
 
A visszavágóra egy hét múlva kerül sor. Április 16-án, szerdán 17:45-től fogadjuk hazai pályán a címvédőt.
Újabb mérkőzést nyertünk az NBI-ben, tovább javítva szezonbeli mérlegünket. Ifjúsági csapatunk győzött, a serdülők izgalmas döntetlent játszottak.
Az ÉRD NBI-es történetének legeredményesebb időszaka a mostani, kilencedik tétmérkőzésünket nyertük zsinórban. NBI-es mérlegünk 10 győzelem mellett csupán négy vereség, 20 szerzett pontunkkal negyedik helyen állunk. A hétvégi találkozón hazai pályán, tizenhat gólon tartottuk az ellenfelet, így öt góllal sikerült legyőzni a Veszprém csapatát. Klivinyi Kinga gólerős januári játékával egyre közelebb ér a házi góllövőlistán vezető Alja Koren, Kovács Anna pároshoz.
ÉRD NBI góllövőlista
Magyarázat: J - Játszott mérkőzés D - Dobott gól O - Otthon I - Idegenben 2P - Kétperces büntetés
NBI-es ifjúsági csapatunk hetedik a tabellán, fontos mérkőzést nyertünk, hiszen a forduló előtt azonos pontszámmal álltunk a Veszprémmel. Ez a korosztály nagy lépést tett a középházi rájátszásért vívott küzdelemben. Junior csapatunk sajnos vereséget szenvedett a bakonyiakkal szemben.
Serdülő csapatunk az OSB-ben játszott hazai pályán csütörtök délután izgalmas találkozót a dunaújvárosi fiatalokkal. A mérkőzés elején előnybe került a vendégcsapat, nagy hajrával sikerült fordítanunk, a vége azonban igazságos pontosztozkodás, mellyel egyik csapat sem volt maradéktalanul elégedett. Így a tabellán nem változott a helyzet, mindkét csapat 15 pontos és továbbra is nyolcadikak vagyunk.
A hét ÉRD eredményei 
2014. január 9. csütörtök
OSB Leány E | ÉRD – Dunaújvárosi KA II 25:25 (12:15)
2014. január 11. szombat
NBI Ifjúsági |  ÉRD – Veszprém Barabás KC 23:21 (13:9)
NBI Junior |  ÉRD – Veszprém Barabás KC 26:40 (11:18)
NBI Felnőtt | ÉRD – Veszprém Barabás Duna Takarék KC 21:16 (11:8)
 
HAJRÁ ÉRD!

Támogatóink

Médiapartnereink