Nagy harcra késztette ellenfelét az ÉRD

Triscsuk sérülése jelentette a fordulópontot a mérkőzésen. Az FTC a BL főtábláján, az ÉRD a KEK-ben folytathatja.
A magyar fizetésekkel nem arányos jegyárak sokakat elriasztottak a kvalifikációs torna vasárnapi fináléjától, így közel sem volt teltház az Elek Gyula Arénában. A harmadik helyért lejátszott találkozón az RK Lokomotiva Zagreb legyőzte a svájci csapatot, így ők a KEK harmadik fordulójában, az LK Zug Handball pedig a KEK második körében folytatja nemzetközi kupaszereplését.
Rossz kísérletekkel kezdődött a találkozó mindkét oldalon, így a harmadik percben született meg az első találat Zácsik révén. A hatodik perc elején lőttük mi az első gólunkat, Wolf értékesített egy büntetőt (1-1). Oguntoye nagyszerűen kezdett az érdi kapuban, így Klivinyi góljaival a vezetést is átvettük (2-3). Schatzl kiszorított szögből is eredményes tudott lenni, először a mérkőzésen a kilencedik percben kétgólos volt a különbség a csapatok között (3-5).
Nem tartott ki sokáig az érdi előny, a 11. percben öt-ötnél Tomori egyenlített. Jól rendeződtünk vissza, meg tudtunk törni a hazaiak lendületét. Negyed óra játék után azonban a vezetés mindig az ÉRD-nél volt, így Elek Gábor időt is kért. A beállósok nem igazán voltak foglalkoztatva, Szamoránskyt a 17. percben próbálták először megjátszani. Steinbach pályára küldésével frissített a hazai vezetőedző és az ő vezérletével két perc alatt fordult a mérkőzés képe, 9-8-ra fordított az FTC. Szerencsére gyorsan érkezett az érdi válasz, egy Klivinyi bomba és Triscsuk befutás utáni gól formájában, amiből a mérkőzés első kiállítását is megítélték.
A kétperces időszakot a zöld-fehérek 1-1-el hozták, a 23. percben Pena góljával pedig az egyenlítés is újfent sikerült a fővárosiaknak. A fordulatos, változatos meccsen ismét az érdiek percei következtek, Pena-t küldték ki a játékvezetők két percre, amiből 14-11-re léptünk meg. Tomori még emberelőnyből szépített, de Klivinyi ismét könnyen talált rést a Fradi védelmének közepén. Forrtak az indulatok a pályán és a lelátón egyaránt, hátulról kétkezes lökésért járt az újabb jogos két perc, csak éppen rossz játékosnak mutatták fel a játékvezetők, Steinbach bűnhődött. Több pontatlanság is csúszott a játékunkba, jókor jött a szünet. A sípszó Schatzl Nadine zseniális cunder gólja után következett, így 13-16-os vezetéssel fordulhattunk.
Az emberelőnyből fél perc maradt a szünet utánra, amit a mérkőzésen az első Koren lövéssel sikerült kihasználni (13-17). Kimaradt egy érdi ziccer, a félpályán elvettek tőlünk egy labdát, mindkettőt gólra tudta váltani a Fradi. Egy támadáson belül több Janurik védésre is szükség volt, hogy ne változzon az eredmény. Tomori lövésénél sem a kapusunknak akadt gondja, az átlövő továbblendülő keze Triscsukot találta el, az ÉRD irányítóját le kellett vinni és nem is tudta folytatni a játékot. Szabó Edina időt kért, hogy az új szituációt átbeszéljék. Egy gólra feljött az ellenfél a 37. percre (17-18), de Kovács Annát Cifra találta arcon, amiért kiállították. Ez az előnyünk is 1-1-el zárult, így már kiegészülve támadhatott az egyenlítésért a hazai csapat.
Ráadásul Schatzl-t két perccel büntették, amiből a negyvenegyedik percben ismét egyenlő volt az állás (19-19). Szucsánszki találatával, 9-8 után 20-19-nél állt újra közelebb a továbbjutáshoz a zöld-fehér csapat. Izzott a népligeti Aréna, a Fradi egyre inkább lendületbe jött, mi pedig sehogy sem tudtunk helyzeteket kialakítani és újabb gólokat szerezni, a második félidő első 16 percében csupán 3 érdi találat esett (22-19).
Harmadik időkérését is igénybe vette Szabó Edina, hogy megpróbálja rendezni az érdi sorokat. Schatzl játszott irányítóban, de emberelőnyben sem sikerült közelebb zárkózni. Szikora pontosan tudta hova érkeznek az érdi lövések, és hátrányból is gólokat tudott lőni az FTC (25-20). Az utolsó tíz percben a védekezésünk már nem működött úgy, ahogy a mérkőzés korábbi szakaszában, könnyű gólokat szereztek a fehér mezesek (27-21). Érdi kiállítások és ferencvárosi gólok következtek, a különbség pedig a meccs képénél bőven nagyobbra nőtt. Azt sikerült elkerülni, hogy tíz gól legyen a különbség, a biztos továbbjutás birtokában pedig kicsit pontatlanabbá vált a Ferencváros. Így sikerült némileg faragni a hátrányból, 31-24-el zárult a találkozó.
Komoly BL csatára késztettük a fővárosiakat, a sérültek hiányát még elviselte a csapat, Triscsuk kiválása viszont döntő jelentőségűnek bizonyult. Az irányító mind védekezésben, mind támadásban nagyon hiányzott. Az esélyeknek megfelelően a házigazda FTC jutott a BL főtáblájára, az ÉRD a KEK-ben folytathatja nemzetközi szereplését. Csapatunk legközelebb novemberben lép pályára, ahol majd a Sercodak Dalfsen (holland) - KGHM Metraco Zaglebie Lubin (lengyel) párharc győztesével találkozunk.
Előrébb léptünk az NBI tabelláján, előnyt szereztünk a KEK hazai visszavágójára. Serdülő csapatunk nyert idegenben, továbbra is éllovas az Érdi VSE II.
Hétközi NBI-es mérkőzésekkel kezdődött az ÉRD programja, a felnőtt csapat magabiztosan, tizenöt góllal győzte le a fővárosi ellenfelet. Sűrű a bajnokság középmezőnye, a 4-7. helyezett között egyetlen pont a különbség, a gólkülönbségek rangsorolnak. Az alapszakasz első köréből egyetlen forduló maradt, már csak a Dunaújvárossal nem találkoztunk a bajnokságban, a mérkőzésre november 23-án kerül sor.
ÉRD NBI góllövőlista
Magyarázat: J - Játszott mérkőzés D - Dobott gól O - Otthon I - Idegenben 2P - Kétperces büntetés
Idegenben kezdtük meg KEK szereplésünket, a Hollandiában elért eredmény bizakodásra ad okot a visszavágó előtt. Csapatunknak ez volt története első KEK mérkőzése, amelyen három góllal sikerült nyerni, így kedvező előjelekkel várhatjuk a vasárnapi hazai találkozót.
ÉRD KEK góllövőlista
Magyarázat: J - Játszott mérkőzés D - Dobott gól I - Idegenben 2P - Kétperces büntetés
Ifjúsági és junior csapatunk is hazai pályán kapott ki az MTK-Budapest fiataljaitól, így junior csapatunk a kilencedik, az ifjúsági korosztály a nyolcadik helyen áll jelenleg az NBI-ben.
Serdülő együttesünk idegenben legyőzte a Szigetszentmiklóst és ezzel Havril Károly együttese hat pontos.
Félidei magabiztos előnyéből két gólt megőrzött és ezzel újabb győzelmet ünnepelhetett az Őri Cecíliát is soraiban tudó Érdi VSE II.
A hét ÉRD mérkőzései
2013. november 6. szerda
NBI Ifjúsági | ÉRD – MTK-Budapest 28:35 (13:17)
NBI Junior | ÉRD – MTK-Budapest 29:31 (16:15)
NBI Felnőtt | ÉRD – MTK-Budapest 38:23 (16:9)
2013. november 8. péntek
OSB Leány E | Szigetszentmiklósi KSK – ÉRD 17:22 (10:12)
2013. november 9. szombat
Budapesti - Női I. osztály | Gázművek MTE – Érdi VSE II. 20:22 (6:13)
 2013. november 10. vasárnap
KEK 3. forduló 1. mérkőzés | SERCODAK Dalfsen – ÉRD 23:26 (11:17)
HAJRÁ ÉRD!
 
 

Támogatóink

Médiapartnereink