Megnehezítettük a hibátlan hazaiak dolgát

Ifjúsági csapatunk a bajnokság 6. fordulójában a második helyezett Vác vendége volt. Mindkét félidő elején pontatlanok voltunk, így nem sikerült pontot szereznünk.
 
Nem kezdődött jól számunkra a 6. forduló előrehozott mérkőzése, hiszen a hazaiak gyorsan 5:0-ás előnyre tettek szert. Havril Károly időt kért, amit ugyan még két váci találat követett, de ezt követően 7:4-re sikerült felzárkóznunk. A védekezésünk összeállt, a kapuban Merő Dóra bravúrokat mutatott be. Ennek köszönhetően 7 percig nem kaptunk gólt. A félidő hajrájában azonban nem koncentráltunk eléggé, így a szünetben nyolc góllal vezetett az Ipress Center-Vác ifjúsági csapata (14:6). A második játékrészben a 37. percben szereztük első gólunkat, a hazai csapatnak négyszer sikerült ezt megelőzően (18:7). Támadásban pontatlanok voltak a befejezéseink, míg a hazai játékosoknak sikerült rést találniuk a védőfalunkon. A félidő második felében keményebben védekeztünk, és támadásban is szép akciók végén szereztünk gólokat (24:12). Végül nem tudtuk csökkenteni a különbséget és 28:17-es vereséget szenvedtünk.
 
 
 
A káprázatos első félidőben vezetni tudtunk, a döntőbe azonban a Győr jutott. Az 57. percig mindent beleadva, nyitottá tettük a mérkőzést.
 
 
 
Hazai pályán folytattuk szereplésünket az NBI felsőházi rájátszásában, az elődöntő második mérkőzésén fogadtuk a címvédő győrieket, nagyszerű hangulatban.
 
Az első percekben az érdi védelem nem tudta útját állni a győri indulásoknak, így már az ötödik percben időkérés érkezett vezetőedzőnktől, Szabó Edinától (2:6). Oguntoye ziccereket fogott a következő időszakban, így a hátrányunk nem nőtt. 
A félidő középső harmadában mindkét együttes jól játszotta meg a falban játékosait, Sara Vukcsevics, és befutás után Alja Koren is eredményes volt (7:11). Egyre eredményesebben fejeztük be támadásainkat, a 18. percben Klivinyi duplája 9:11-re hozta fel csapatunkat.
 
ÉRD - Győri Audi ETO KC
 
Oguntoye megfogta Löke ziccerét, Gridnyeva hetest hárított, a huszadik percben a mérkőzés első kiállítását követően, emberelőnyből törte meg hatperces gólcsendjét a Győr (9:12). A háromgólos különbséget sikerült tartani a kétperc emberhátrány alatt, majd alighogy kiegészültünk, győri oldalon is kiállítás következett. Szélsőink hajszálpontos befejezéseivel tovább csökkent a hátrány (12:13).
A szenzáció azonban még csak ezután következett, két érdi gyorsindulással pillanatok alatt megfordult a találkozó, és már hazai vezetésnek örülhetett a közönség. A félidő legvégére még Kovács Anna is belelendült, így Ambros Martín a mérkőzésen második időkérését is kikérte egy perccel a szünet előtt (17:14). A Győr tudott egy gólt faragni a hátrányból, de így is nagyszerű eredménnyel, kétgólos előnnyel fordulhattunk.
 
A második félidőt Lunde-val a kapuban kezdte a Győr, és folyamatosan nyomás alatt tartotta csapatunkat, emberelőnyben Amorim két találatával tudtak egyenlíteni a Rába-partiak (18:18). Hiába egészült ki csapatunk, két vendég gyorsindulásgól következett Löke-től, majd egyaránt kimaradt egy érdi, és egy győri büntető is (18:20). Kilenc perc érdi gólcsendet újabb hazai időkérés követett (18:22).
Előbb védhetetlen átlövésből, majd labdaszerzés után emberhátrányból is eredményes volt Kovács Anna. Jót tett csapatunknak Szabó Edina időkérése, Alja Koren gólja egyetlen találatra hozta fel újra együttesünket (21:22).
 
ÉRD - Győri Audi ETO KC
 
A félidő derekán három góllal meglépett a vendégcsapat, viszont Bulatovic kiállításával újra előnybe kerültünk. A létszámfölényt azonban nem sikerült gólokra váltani, kimaradt egy újabb érdi büntető (23:26). A Bulatovic - Amorim - Löke győri hármas a hajrá kezdetén magához vette a kezdeményezést, de csapatunknak minden gólra volt válasza (26:29). A találkozó utolsó három percét négy győri gól zárta, így a végére hétgólos lett a különbség.
 
 
Már az első félidőben több akciógólt szereztünk, mint a győri találkozó egészén. Több remek egyéni teljesítmény, és a csapat jó védekezése is hozzájárult, hogy megszorongattuk a Győrt hazai pályán.  Ismét teltházzal, fantasztikus közönség előtt játszhattunk. Májusban újra bronzéremért szállunk harcba, ellenfelünk a Dunaújváros gárdája lesz. A párharcot itthon kezdjük, a két csapat által később kijelölt időpontban.
 
A tabellán egymás mögött helyezkedik el a két csapat, mi várhatjuk jobb pozícióból a váci összecsapást.
Női kézilabda NBI Alapszakasz - 15. forduló
Ipress Center Vác – ÉRD
Időpont: 2014. január 18. Szombat 18:00
Helyszín: Vác Városi Sportcsarnok (2600 Vác, Bán Márton utca 3.)
Játékvezetők: Herczeg Péter, Südi  Péter
Az ifjúsági találkozó 14 órakor, a junior mérkőzés 16 órakor kezdődik!
Szurkolói információk
A szombati találkozóra érvényes jegyárak az ellenfél hivatalos honlapjának tájékoztatása szerint:
Felnőtt: 1500 Ft Diák: 1000 Ft (6-18 éves korig)
Pénztár és kapunyitás 13 órakor. Továbbá felhívjuk az ÉRD szurkolóinak figyelmét, hogy Vácott, az utánpótlás mérkőzéseket is csak érvényes belépőjeggyel lehet megtekinteni!
A hét ÉRD mérkőzései
2014. január 17. Péntek
OSB Leány E | Batthyány Tornacsarnok!
18:00 Kispest NKK - ÉRD
2014. január 18. szombat
NBI Ifjúsági | Vác Városi Sportcsarnok
14:00 Ipress Center-Vác – ÉRD
NBI Junior | Vác Városi Sportcsarnok
16:00 Ipress Center-Vác – ÉRD
NBI Felnőtt | Vác Városi Sportcsarnok
18:00 Ipress Center-Vác – ÉRD
HAJRÁ ÉRD!
 

Támogatóink

Médiapartnereink