Elődöntős vereség

A bajnoki elődöntő első mérkőzésen csapatunk az első játékrész derekáig vezetett a Győr ellen, azonban a mérkőzés végén a hazai csapat tudhatta magáénak a győzelmet.
Csapatunk öt első osztályban töltött szezonja során, immár negyedszer kvalifikálta magát az NB I elődöntőjébe. Az alapszakaszban elért negyedik helynek köszönhetően, a Győri Audi ETO KC csapata az ellenfelünk a rájátszás két győzelmig tartó elődöntőjében. A párharc első mérkőzésén Kovács Anna góljának köszönhetően csapatunk szerzett vezetést. Ellenfelünk ugyan többször is egyenlíteni tudott, de a 10. percben Szekeres Klára pontos bejátszását Kisfaludy Anett váltotta gólra, 4:6-ra alakítva ezzel az állást. Öt perccel később ellenfelünk zsinórban három gólt szerezve a mérkőzés folyamán először átvette a vezetést. Katarina Krpez egy remek gyors indítás végén egyenlíteni tudott, de öt győri találatra egyetlen Katarina Krpez hétméteres gól volt a válaszunk (12:8). Pontatlan támadásbefejezéseinkből könnyű lerohanásgólokat szerezve ellenfelünk a szünetre tovább növelte előnyét (20:12). A fordulást követően Janurik Kinga védeni tudta Kovacsics Anikó hétméteresét, de közelebb nem tudtunk kerülni ellenfelünkhöz. Átlövőink átadásait követően Kisfaludy Anett volt eredményes beállóból két ízben is, majd Takács Kitti talált be emberhátrányban (28:18). Védekezésben nem tudtuk megállítani a hazaiak akciókat, így Kovács Anna átlövésgóljaival sem tudtunk faragni a hátrányunkból. A bajnoki elődöntő első mérkőzésén ugyan 36:24-es vereséget szenvedtünk, de kedden hazai közönségünk előtt javíthatunk.
 
ÉRD NB I góllövőlista
Magyarázat: J - Játszott mérkőzés; D - Dobott gól; O - Otthon; I - Idegenben; 2P - Kétperces büntetés
 
 
 
Hétközben ifjúsági csapatunk szoros mérkőzésen maradt alul a DKKA ellenében, míg serdülő lányaink a Vasas SC-ASI csapától szenvedtek vereséget. U11-es csapatunk veretlen maradt a hétvégén, míg Bp. I. osztályban szereplő csapatunk nem hibázott a Testvériség SE ellen. NB II-es felnőtt és junior csapatunk egyaránt nyerni tudott vasárnap, ezzel megőrizve dobogós helyüket a tabellán. 
 
 
A elmúlt hét ÉRD eredményei
 
 
2015. április 22. szerda
 
NB I Ifjúsági rájátszás | ÉRD - Dunaújváros Kohász KA 35:39 (18:19)
 
 
2015. április 23. csütörtök
 
OSB rájátszás | ÉRD - Vasas SC-ASI DSE 11:30 (5:11)
 
NB I Felnőtt elődöntő | Győri Audi ETO KC - ÉRD 36:24 (20:12)
 
 
2015. ápriliss 25. szombat
 
U11 régió bajnoka | Solymári SC - ÉRD 11:11 (6:6)
U11 régió bajnoka | ÉRD - Váci NKSE 18:4 (8:0)
 
 
2015. április 26. vasárnap
 
U10 Leány | Váci NKSE - ÉRD 14:13 (6:5)
U10 Leány | Szigetszentmiklós NKSE - ÉRD 33:11 (12:5)
U10 Leány | ÉRD - Tolnay Lajos Általános Iskola 16:5 (9:2)
 
NB II Junior | ÉRD - Duna-Pent NKSE 30:19 (18:10)
 
NB II Felnőtt | ÉRD - Duna-Pent NKSE 27:25 (12:11)
 
BP. I. o. | ÉRD III - Testvériség SE 26:20 (13:8)
 
 
HAJRÁ ÉRD!
 
 
Kapusunk, Janurik Kinga meghívót kapott a decemberi világbajnokságra készülő magyar női kézilabda-válogatottba, amely Japán legjobbjai ellen kép pályára felkészülési mérkőzéseken.
 
Janurik Kinga az osztrák válogatott ellen sikerrel megvívott világbajnoki selejtezőkön kétszer már magára húzhatta a válogatott mezt, sőt a győri visszavágón egész pályáról az üres kapuba is betalált. A válogatott augusztus 7-én, és egy nappal később is felkészülési mérkőzéseken mérkőzik meg  a Japán válogatott ellen az októberi Európa-bajnoki selejtezők, valamint a dániai világbajnokság jegyében.
 
Magyar női kézilabda-válogatott felkészülési mérkőzés2015. augusztus 7., Elektromos-sportcsarnok:19:00 MAGYARORSZÁG-JAPÁN
 
 
Gratulálunk Kinga!
 
 
 
 
 
 

Támogatóink

Médiapartnereink