Utánpótlás évzáró

A már több éves hagyományhoz híven, idén is a felnőtt és utánpótlás játékosok közösen ünnepelték meg az év végét. Az ÉRD felnőtt csapata játékos vetélkedőkkel készült a fiataloknak, akik mintegy százötvenen játszottak jó kedvvel az Érd Városi Sportcsarnokban csütörtök délután.
Az ÉRD összes korosztályos kézilabdázója részt vett a sportos évzárón. A felnőtt játékosok közösen találták ki a sorverseny feladatait, Wolf Alexandra irányította a játékokat Oláh Nóra segítségével, a többiek egy-egy csapat vezetésével, segítésével voltak megbízva. Némely feladat mulatságos jeleneteket is hozott, amely még fokozta az egyébként is nagyon jó hangulatot! A jókedv ellenére azért minden csapat komolyan vette a versengést, az utolsó fordulóra is maradtak izgalmak. Végül a nagy véghajrában Kisfaludy Anett egysége futott be az első helyre, így nekik járt a különleges ajándék, de minden résztvevő gyerek kapott ajándékba ÉRD karkötőt.
A sportos sorverseny után, a felnőtt csapat lányai  egy ritmusos, saját maguk által koreografált táncot tanítottak a kicsiknek, akik hamar elsajátították  és élvezettel táncolták  az új táncot közösen a felnőttekkel.
A játékokban és a táncban kimelegedett fiatalokat és felnőtteket ezután egy közös uzsonázással látta vendégül a klub. Szendvics, gyümölcs és szaloncukor várta a gyereksereget a karácsonyfa mellett.
Kitűnő kézilabdával, csapatként nagyszerű teljesítményt nyújtva, hét góllal nyert az ÉRD Dunaújvárosban.
Igazi rangadóra készült mindkét csapat, hiszen az ősz zárásaként Dunaújvárosba látogattunk, ahol a mérkőzést megelőzően csak a Győrnek sikerült pontokat szereznie. Remek hangulat várta a csapatokat, közel telt ház volt a Dunaferr Sportcsarnokban. Rengeteg szurkoló kísérte el együttesünket.
A kezdő sípszó pillanatától emberfogással lépett fel az ÉRD Ferling-el szemben. Hosszú érdi támadásokkal indult a találkozó, és kemény újvárosi védekezéssel, már az első percben sárga lapot mutattak fel a játékvezetők. Hét perc után 4-1-re lépett meg a hazai csapat, Takács Dusmátát találták meg a falban többször az újvárosiak. Az első tíz perc után az találkozó első emberelőnyös szituációját jól kihasználva egyenlített csapatunk Triscsuk két góljával és Alja Koren találatával (7-7).
Bulath vette vissza a vezetést a hazaiaknak, majd emberhátrányba került csapatunk. Azonban hátrányban is jó védekezést mutatott be az ÉRD, Oguntoye egyre magabiztosabban hárította a hazai próbálkozásokat. A mérkőzés ezen időszakában nehezebben születtek gólok mindkét oldalon, nálunk Schatzl vállalt el két helyzetet is kiszorított szögből és lőtte az újvárosi kapuba, míg az ellenféltől Gera volt kétszer eredményes. Míg az érdi támadások ötletesek, változatosak és színesek voltak, ha gólt szerzett a csapat és vissza tudott érni a saját hatosára, akkor felállt fal ellen nem nagyon talált ellenszert az ellenfél.
A 26. percig rendre 1-2 gól volt a hazaiak előnye, amikor Szekeres Klára kiállítása következtében kerültünk emberhátrányba. Ettől csak még pontosabbá vált az ÉRD védekezése, előbb Klivinyi tüzelt védhetetlenül, majd Bognár egyenlített balszélről. A lendület folytatódott a szünetig, Kovács Anna és Koren találatával megfordult az eredmény, a szünet előtt Balog negyedik értékesített büntetőjével pedig már három góllal vezetett csapatunk.
Visszaállt az ÉRD az 5:1-es zavaró védekezésre, Ferling így sem jutott sokkal több lehetőséghez, Bulathot is jobban semlegesítette a védelmünk. A félidő elején kettő gólra felzárkózott a hazai csapat, majd 16-18-nál emberhátrányban hosszan támadott az ÉRD, már passzív játékot is jeleztek a játékvezetők, mikor Koren bombázott a hosszú felsőbe. Visszavettük a négygólos vezetést, majd újra emberhátrányba kerültünk négy perccel később, amiből ismét lefelezte a különbséget a Kohász (19-21).
Szabó Edina időkérését követően a 42. percben megint passzívnál jött Bognár Barbarától egy zseniális megmozdulás. A védekezésünk szervezett, a támadójátékunk ötletes volt, szétbontottuk a nyitott újvárosi falat. Negyed órával a vége előtt 19-25-re lépett el csapatunk, szebbnél szebb gólokat szerezve. Csapatkapitányunk, Szekeres Klára a 46. percben megkapta harmadik kiállítását a mérkőzésen, így ő már nem mehetett vissza, azonban ezt a két percet is döntetlenre hoztuk.
Az utolsó tíz perc Koren góllal 21-28-nál kezdődött, majd Vukcevic kapott le egy indítást Ferling szorításában, 22-30-ra módosítva az állást. Az érdi szurkolók örömtáncot lejtettek, ugráltak, doboltak. A záró öt percben az Újváros három gólt szerzett indulásokból, de az utolsó két percet 3-1-re megnyerve, egy Kovács Gréta góllal, a legvégén pedig egy Oláh Nóra találattal végül 27-34-re nyertünk idegenben.

Támogatóink

Médiapartnereink