Túl sokat hibáztunk

Dunaújvárosban játszott fontos bajnoki mérkőzést felnőtt csapatunk, amely az első félidőben még egyenrangú ellenfele volt a hazaiaknak. A fordulás után azonban a rengeteg hiba megbosszulta magát és 30-26-os vereséget eredményezett.

Dávid-Azari Fruzsina góljával elsőként az Érd tudott betalálni, majd gyors támadás-befejezések után a meccs elején lépéselőnyben volt csapatunk. A 9. percben fordított először a Dunaújváros (4-3). Ezt követően felváltva vezettek az együttesek, majd negyed óra játék után kettőre nőtt a hazaiak előnye (7-5).

Innen egy 3-0-s periódussal ismét a magunk javára fordítottuk a mérkőzés állását (7-8), de egy 5 perces etapra megakadt a támadó gépezetünk és gyorsan elhúzott a DKKA (11-8). Simics Judit időkéréssel próbálta felrázni a lányokat és egy gólra meg is közelítettük ellenfelünket (11-10). A hajrá sajnos Rapatyi Tamás tanítványainak sikerült jobban, így a szünetre 14-11-es állásnál mehettek a csapatok.

A második játékrész eleje egyáltalán nem a terveink szerint alakult, Oguntoye Viktória egymás után hárította a ziccereket, ráadásul még üres kapuba is betalált. Támadásban teljesen elbizonytalanodtunk, emiatt rendre jöttek a technikai hibák is. 41 percnyi játék után már hét góllal vezetett a Kohász (20-13), majd pár minutummal később kialakult a közte tíz is (25-15).

Ekkor mintha valami történt volna. A nyitott védekezésünk megzavarta a hazai rohamokat. Farkas Johannáék 9 percig nem tudtak betalálni, de sajnos hiába a sok labdaszerzés, elöl alig-alig tudtuk ezeket gólra váltani. 5 perccel a vége előtt hatra zárkóztunk (26-20). Óriási hajrába kezdtek az érdi lányok, de sajnos már későn, így összességében 30-26-ra megérdemelten nyert a Dunaújváros. Csapatunk pedig lassan már csak a matematikában bízhat…

K&H női kézilabda liga, 19. forduló
Dunaújvárosi Kohász KA – ÉRD 30–26 (14–10)
Dunaújváros, Városi Sportcsarnok

ÉRD: Hadfi – Dávid-Azari 1, Kerekes 2, Ábrahám 2, Sztankovics 2, Kopecz 8 (3), Fekete B. 6.
Csere: Kántor (kapus), Gerháth 1, Csiszár-Szekeres 1, Paróczy 1, Horváth D., Gerencsér 2, Csáki L., Kiss D.

Simics Judit: – Rendkívül nehéz értékelést adnom egy ilyen mérkőzés után, bosszús, csalódott vagyok. Olyan távolra kerültünk az előttünk állóktól, hogy nem tudom, számolgathatunk-e egyáltalán… Ezt a meccset hoznunk kellett volna. A hazaiak kapusa kiváló teljesítményével döntően hozzájárult a Dunaújváros győzelméhez, de azt hiszem, egy ilyen téttel bíró találkozón ennél sokkal nagyobb összpontosításra lett volna szükség a játékosaimtól. Sajnos nem sikerült ebben a felfokozott hangulatban higgadtan, okosan dönteni a különböző játékhelyzetekben. Így nem lehet mérkőzést nyerni, vagy akár csak közelebb zárkózni az ellenfélhez.

Hajrá Érd!

Támogatóink

Médiapartnereink