Térségi rangadóval fejeztük be a bajnokságot

Hazai pályán zártuk a K&H női kézilabda liga 2021/22-es idényét. A Budaörs elleni találkozó egy végig szoros és izgalmas küzdelmet hozott, amelyen végül 29-28-as vereséget szenvedett csapatunk. Így a 12. helyen fejeztük be a bajnokságot.

Mindkét csapat már biztosította bennmaradását az NB I-ben, így a térségi rangadó tétje a 11. hely megszerzése volt. Az Érdnek mindképp szüksége volt a 2 pontra, ha meg szerette volna előzni riválisát.

A vendégek kezdték jobban a találkozót. Varjas-Sipeki Flóra több védéssel mutatkozott be és az 5. percben, 5-1-es budaörsi vezetésnél máris időt kellett kérnie Horváth Rolandnak. Alexandra Vukajlovics törte meg a gólcsendünket, de nem sikerült közelebb zárkóznunk. 8-3-as vendégvezetésnél Hadfi hárított bravúrral és egy jó periódust produkálva a 14. percre máris egy gólra feljött az Érd (7-8). Buday Dániel is magához hívta övéit ezzel felrázva őket és sokáig nem is sikerült egyenlítenünk.

A 22. perc hozta meg ezt a részsikert. Bódi Bernadett volt eredményes (11-11). A fordítás azonban csak később jött össze. A félidő lefújása előtt másfél perccel Vukajlovics góljával először volt nálunk az előny (15-14). A vezetésünket Jovana Jovovics 10 másodperc alatt tette semmissé, így a szünetben döntetlen állást mutatott az eredményjelző (15-15).

A második játékrészt Szabó Kitti góljával indította együttesünk (16-15), és egy darabig sikerült is megtartani az előnyt. A 37. percben azonban fordított a Budaörs és rögtön két gólra el is húzott (17-19). 6 minutum múlva sikerült egalizálni és innentől fej-fej mellett haladtak a csapatok. Többször sikerült egyenlíteni, de a Budaörs mindig egy-két találattal előttünk járt.

A hajrához érve Mód Noémi betöréses akciója végre meghozta az áttörést és átvettük vezetést (25-24). Egy 3-0 rohammal azonban állva hagyott bennünket a vendég csapat (25-27). 5 perccel a vége előtt Jovovics, aki az egész meccsen megállíthatatlan volt megszerezte a 10. gólját is, amivel ismét kettővel elment közvetlen riválisunk (25-27). Még volt lehetősünk egyenlíteni, ez azonban már nem jött össze, a hátralévő időt pedig jól menedzselt a Budaörs és 29-28-ra megnyerte az összecsapást. Az Érd így a 12. helyen zárta bajnokságot.

Köszönjük az egész éves szurkolást és biztatást. Május 23-án (hétfőn) mindenkit szeretettel várunk az Érd Arénában 18 órakor kezdődő szurkolói ankétra!

K&H női kézilabda liga, 26. forduló
ÉRD – Moyra-Budaörs Handball 28–29 (15–15)
Érd Aréna
ÉRD: Hadfi – Bódi 6 (2), Vukajlovics  5, Szabó Kitti 6 (1), Sztankovics 2, Kopecz 3 (2), Fekete B. 3
Csere: Kántor (kapus), Horváth D., Mód 2, Paróczy 1

Hajrá Érd!

Fotó: Horváth Balázs

Támogatóink

Médiapartnereink