Szoros mérkőzés a Siófok ellen

Utolsó előtti idegenbeli mérkőzésünket játszottuk a K&H Liga 21. fordulójában. A Siófok otthonában jó játék és szoros meccs után, végül 31-28-as vereséget szenvedtünk.

Mondhatjuk, hogy „érdi góllal” kezdődött a találkozó, igaz ezt most a korábbi érdi Debreczeni-Klivinyi Kinga lőtte a Siófok javára, és a 6. percig meg is őrizte előnyét a hazai együttes, majd Bódi két találatával sikerült egyenlíteni (3-3). Ezután sokáig küzdöttünk, hogy megszerezzük a vezetést, de minderre a 19. percig kellett várni. Hadfi Gréta sokadik remek védése után, Fekete Bozsana fejezte be gyors akciónkat (10-11). Majd szűk két minutum múlva Bódi gyors lerohanásból talált be és máris kétgólosra nőtt az előnyünk (11-13).

Uros Bregarnak kellett először időt kérnie a meccs során, de ezután ismét Hadfi védése akadályozta meg a Balaton-partiak gólszerzését. Katarina Jezic és Tamara Mavsar révén megpörgette a hátralévő perceket a hazai gárda. 15-15-nél egyenlített a Siófok és az utolsó 6 percben tanúsított gólcsendünknek köszönhetően, 18-15-re vezetett a szünetben.

A második játékrészben négy gólosra is hízott a Somogy megyei csapat előnye (19-15), de innen Fekete és Kopecz révén gyorsan ledolgoztunk kettőt (19-17). Tartotta nehezen megszerzett fórját a Siófok, és a 43. percben már öt is volt közte (24-19).

Csak nem akart összejönni az Érdnek a hátrány lefaragása. 5 perccel a vége előtt még mindig 4 találat volt a különbség (29-25). Bár az utolsó percekre kettőre fel tudtunk zárkózni, de végül lezárta a meccset a Siófok és 31-28-ra megnyerte az összecsapást.

K&H női kézilabda liga, 21. forduló
Siófok KC – ÉRD 31–28 (18–15)

ÉRD: Hadfi – Bódi 6, Vukajlovics 4, Szabó Kitti 3, Paróczy 4, Kopecz 5, Fekete B. 5
Csere: Kántor (kapus), Horváth D., Kiss D. Zs., Mód 2, Sztankovics

Horváth Roland:

Csalódott vagyok, mert ha picit jobban védekezünk - ahogy azt próbáltuk megbeszélni és ezt néha szakaszonként sikerült is teljesíteni. Sajnos az első félidő végén, és a másodikban annyira nem-, akkor tehettünk volna egy kisebb csodát. Nyilvánvalóan a Siófoknak tapasztaltabb, válogatott kézilabdázói vannak, de ettől függetlenül ma ezt a jó sportformájukat el tudtuk volna csípni. Mindenben próbálunk picit fejlődni, védekezésben, kapusposzton is most már a második mérkőzés, amikor azt látom, hogy szépen elindultunk. Ennek nagyon-nagyon örülök. A következő találkozók azok, amelyek nekünk nagyon fontosak lesznek a bennmaradás érdekében.”

Paróczy Sára:

„Én is csalódott vagyok, mert végig küzdöttünk, hajtottunk és mindig meccsben is voltunk, attól függetlenül, hogy a két csapat közt különbség van. Szerintem a kapusteljesítmény ma nagyon jó volt, ebből tudtunk gyors gólokat lőni. Amint összeállt a védekezésünk és tudtunk beszélni, kommunikálni a falban megnehezítettük a Siófok dolgát, támadásban pedig tudtuk hozni azokat a gólokat, amiket akartunk. Ebből kell továbbmennünk és a jövő hétre koncentrálva kiragadni belőle a pozitív dolgokat.”

Hajrá Érd!

Fotó: Balogh István

 

Támogatóink

Médiapartnereink