A szeptember számokban

Felnőtt csapatunk egy hete lépett pályára legutóbb a bajnokságban és még bő két hét van a következőig. Négy fordulón vagyunk túl, pár statisztikát összegyűjtöttünk a számok kedvelőinek.

Horváth Roland gárdája jelenleg a 11. helyen áll a bajnokságban, 1 győzelemmel és 3 vereséggel. A nyitófordulóban sikerült legyőzni a NEKA együttesét, majd a sorsolás úgy hozta, hogy a két BL-nagyágyú és az Európa Ligában érdekelt Mosonmagyaróvár következett. Három csapat nyeretlen még az idei pontvadászatban, a két újonc (NEKA, Békéscsaba) mellett még az MTK nem tudott pontot szerezni idén.

A csapat a lőtt gólok száma alapján az előkelő ötödik pozíciót foglalja el: 103-szor találtunk az ellenfelek hálójába. Ebből Kopecz Barbara egymaga 38-at jegyez, amivel vezeti a góllövőlistát is! Átlövőnket Ábrahám Noémi és Fekete Bozsana követi 14 ill. 12 találattal. Az őszi góltermésből egyébként a keret tizenegy tagja vette ki a részét.

A kapott gólokat nézve 134-nél járunk. A legtöbb játékpercet Fekete Bozsana töltötte eddig a pályán. Kapusaink összesen 39 védést mutattak be eddig. A legjobban Hadfi Gréta kapta el a rajtot: négy meccs után 28%-os védési hatékonysággal áll, úgy, hogy a fent említett csapatokkal játszottunk.

A hétmétereseket illetően 100%-os a mérlege lányainknak. 25 büntetőből mindet sikerült értékesíteni Kopecz Barbara és Dávid-Azari Fruzsina révén.

Bízunk benne, hogy a statisztikák csak javulni fognak a hátralévő mérkőzéseken. Következő összecsapásunk hazai pályán lesz, október 13-án a Kisvárda ellen.

Hajrá Érd!

Fotó: Horváth Balázs

Támogatóink

Médiapartnereink