A sok hiba megbosszulta magát, vereség a Fehérvártól

Bár a félidőben döntetlenre álltunk hazai pályán az Alba Fehérvár ellen a női kézilabda K&H Liga 20. fordulójában, végül a vendégek örülhettek a győzelemnek!

Rögtön a találkozó első támadásából vezetést szerzett az Alba Fehérvár, de az éppen az ellenféltől érkezett Gerháth Kincső góljaival tartottuk a lépést. Sőt, a nem olyan régen „századossá” váló Kopecz Barbara értékesített hétméterese után már érdi előnyt mutatott az eredményjelző. Aztán mindkét csapat vezetett egy-egy góllal, de ellépni nem tudott egyik fél sem. A 15. perc után kisebb gólcsend következett mindkét oldalon, időt is kért a 20. perc végén a vendégek mestere 6-7-es állásnál. Sajnos a hazai kapufák nem velünk voltak ebben a periódusban. Elől kifelé pattantak Kopecz kísérletei, míg hátul becsorgott a labda Hadfi Gréta mellett a kapuba (6-8). Ez pedig kisebb lendületet adott a fehérváriaknak és először vezettek hárommal. Aztán Gerháth törte meg a szűk tízperces hazai góltalanságot. A kapufákkal viszont továbbra is hadilábon álltunk, viszont gyors lerohanásgólokkal és a csereként pályára lépő Kántor Kamilla védéseivel sikerült zárkózni a félidő hajrájában 11-10-re. Sőt, Kerekes Laura találata már az egyenlítést jelentette. Az utolsó percben mégis a vendégek támadhattak a plusz kettőért. Jött azonban a csattanó és Paróczy Sára utolsó másodperces ziccerével sikerült egyenlítenünk (12-12).

A második félidő elején 13-12-nél ismét nálunk volt az előny, de mindkét együttes sokat hibázott támadásban, így nem potyogtak a gólok egyik oldalon sem. Sajnos a vendégek mozdultak el előbb a döntetlen állásról és a 38. percben 16-13-ra vezettek. Ez a különbség állandósult a második félidő első felében és sokáig úgy tűnt, hogy nem sikerül ledolgozni a hátrányunkat. Aztán az utolsó 10 percre fordulva felcsillant a remény 20-21-nél, köszönhetően a hátul ziccereket is hárító Kántor bravúrjainak. Azonban ismét a Fehérvár lépett meg hárommal ez pedig döntőnek bizonyult. A hátralévő időben már nem sikerült utolérni riválisunkat, a végeredmény 20-24 lett.

K&H női kézilabda liga, 20. forduló
Érd - Alba Fehérvár KC  20–24 (12–12)
Érd Aréna

ÉRD: Hadfi – Dávid-Azari 3, Ábrahám, Kopecz 5 (2), Sztankovics R. 1, Gerháth K. 3, Fekete B. 3.
Csere: Kántor (kapus), Csiszár-Szekeres, Horváth D., Paróczy 4, Kerekes 1, Gerencsér.

Simics Judit: – Sok kimaradt helyzetünk volt és egy ilyen szoros mérkőzésen ezek duplázódnak, úgyhogy sajnálom, mert a lányokban egész héten láttam az akaratot, ami egy ilyen meccs megnyeréséhez kell. Nem sikerült, így az esélyeink nagyon csekélyre süllyedtek.

Hajrá Érd!

 

Támogatóink

Médiapartnereink