Simics Judit győzelemmel mutatkozott be a kispadon

Csapatunk sikerrel vette a békéscsabai túrát a K&H Liga 11. fordulójában és rendkívül szoros csatában el tudtuk hozni a két pontot. A fordulatokkal tarkított mérkőzésen, a félidő után három gólos hátrányból álltak fel a lányok, így Simics Judit győztes meccsen mutatkozott be az NB I-ben.

Hosszú hazai támadás végén Hadfi-védéssel indult a találkozó, majd az első akciónk után sikerült megszereznünk a vezetést Kopecz Barbara  hétméteresével. Többször nálunk volt az előny, de rendre egyenlíteni tudott a Békéscsaba. A 9. percben ismét egy Hadfi-bravúrt követően elléptünk két góllal is (4-6).

3 perc múlva, egy 3-0-s sorozattal gyorsan fordított a Csaba 7-6-ra, de tiszavirág életűnek bizonyult  a vezetésük. Dávid-Azari Fruzsina és Kopecz góljával ismét az Érdnél volt az előny (7-8). Mayer góljával egyenlítettek a lilák, majd egy hosszabb gólcsendes időszak következett (8-8). Hajtai Vanessza jó megoldásai után a 22. percben először vezetett két góllal a Békéscsaba (10-8).

Dávid-Azari góljával egyre zárkóztunk, de félidő utolsó hét percében mindössze egyszer talált be csapatunk, míg a házigazdák háromszor. A szünetre 13-10-es állásnál fordultak a csapatok.

Remekül kezdtük a második játékrészt és máris csak egy volt közte, egyenlíteni azonban nem sikerült. Erre a 39. percig kellett várni. Egy labdaszerzés után, Dávid-Azari kígyózott át a rendezetlen védelmen és talált Szabó Dóra kapujába (16-16).

Elbizonytalanodott a viharsarki gárda, és Fekete Bozsana révén ismét nálunk volt az előny, amit 2 perc múlva Kopecz toldott meg (16-18). Továbbra is rendkívül kiegyenlített csata folyt a pályán és negyed órával a vége előtt kezdődhetett elölről minden (19-19).

A hajrá előtt felváltva vezettek a csapatok és egyiket sem lehetett leírni. 8 perccel a vége előtt, Kiss Zsófi pontos beállós játékával ismét két találat volt a különbség a javunkra (21-23). Sőt! Hadfi Gréta is hozzátette a magáét, és valamivel több mint 2 perccel az utolsó sípszó előtt már hárommal is vezettünk (23-26). Óriási izgalmakat követően végül egy gólt sikerült megtartani, és 26-25-re legyőztük a Békéscsabát, így elléptünk az utolsó helyről.

Az együttes új vezetőedzője, Simics Judit győztes mérkőzésen debütált a kispadon, és irányította a lányokat első NB I-es találkozóján.

K&H női kézilabda liga, 11. forduló
EUbility Group-Békéscsabai Előre NKSE – Érd 25–26 (13–10)

Békéscsaba, Városi Sportcsarnok

Érd: Hadfi – Dávid-Azari 6, Paróczy 1, Puskás L. 1, Kopecz 9 (1),  Ábrahám 1, Fekete B. 6.
Csere: Horváth-Csapó, Kántor K. (kapus), Horváth D., Csiszár-Szekeres, Gerencsér, Kiss D. Zs. 2, Csáki L.

Simics Judit: Nem sok időnk volt együtt a felkészülésre, nem is voltam még soha ilyen helyzetben, hiszen ez az első NB I.-es mérkőzésem edzőként. Nem tudtam, mit ad vissza a csapat abból, amit gyakoroltunk. Nagyon boldog vagyok és örülök a két pontnak és annak, hogy pozitívan jöttünk ki egy ilyen helyzetből az edzőváltás után. Büszke vagyok a csapatra, nagyon elszántak voltak a lányok, vitte őket előre a szívük. Bízom benne, hogy mindig egy kis lépéssel jobbak és jobbak leszünk.

Hajrá Érd!

 

Támogatóink

Médiapartnereink