Simán nyert a Győr

A K&H Liga 23. fordulójának előrehozott mérkőzésén a Győr otthonába látogattunk. A tabella éllovasa az első percektől kezdve esélyeshez méltóan lépett pályára és végül 42-18-ra megnyerte a találkozót.

A mérkőzés Kristiansen hétméteresével indult, de csapatunk Kopecz, valamint Vukajlovics révén az első percekben jól tartotta magát. A 9. minutumban Ambros Martin 7-4-es győri vezetésnél kért időt, és ettől kezdve nagyon elkapta a fonalat a hazai csapat. 8-2-es futással 20 percnyi játék után máris 10 lett közte (16-6). Támadásban nem találtuk az ellenszert a kiválóan védő Leynaud kapujához, így a félidőben 22-8-as állást mutatott az eredményjelző.

A második játékrészben tovább nőtt a különbség a két csapat között, bár Hadfi és Kántor is több remek védést mutatott be. Elöl pedig mindenképp érdemes megemlíteni Kiss Zsófia gólerős játékát beállóban. 4 találatig jutott a junior válogatottba is meghívót kapó játékos. Negyed órával a vége előtt húsz lett közte, a 42-18-as végeredményt végül Lukács Viktória állította be. A jó periódusokat kiemelve készülhetünk a hétvégi Dunaújváros elleni összecsapásra.

K&H női kézilabda liga, 23. forduló
Győri Audi ETO KC–ÉRD 42–18 (22–8)

ÉRD: Kántor – Bódi, Vukajlovics 4, Szabó Kitti 6 (5), Paróczy, Kopecz 3, Fekete B.
Csere: Hadfi (kapus), Sztankovics, Kiss D. Zs. 4, Mód 1, Mézes, Csáki, Pécsi, Takács C., Kóka

Horváth Roland:

Tisztában vagyunk vele, hogy nagyon nagy a különbség a két együttes között. Ilyenkor fiatal csapatunk célja az lehet, hogy védekezésben, támadásban és kapusteljesítményben, ha csak kicsit is, de lépjen néhányat előre. Elégedetlen voltam viszont azzal, hogy egy teher nélküli mérkőzésen időnként nem láttam a tüzet a játékosok szemében.

Kiss Zsófia:

Csapatmunka volt, hogy eredményes tudtam lenni támadásban is. A csapattársak adták meg a lehetőséget nekem. Úgy álltunk neki a mérkőzésnek, hogy nem mi vagyunk az esélyesek, de próbáltunk jó periódusokat játszani, ezáltal a hétvégi fontos mérkőzésre gyakorolni. Az első félidőben hamar kijött a két csapat közötti különbség, de a másodikban voltak olyan periódusok, ahol mind a védekezés, mind a kapusteljesítmény összeállt, illetve támadásban is tudtunk szép  gólokat lőni. Összességében ezekből próbálunk majd építkezni.

Hajrá Érd!

Támogatóink

Médiapartnereink