Remek védekezéssel két pont

A bajnokság 6. fordulójában Vácra látogattunk. Remek védekezésünknek is köszönhetően tízgólos győzelmet arattunk.
 
A csapatot Vácra is elkisérő szurkolóink már a mérkőzés elején remek hangulatot teremtettek, és ez a hangulat csak fokozódott amikor Katarina Krpez kétszer egymás után a kapuba talált. A lányok keményen védekeztek, a kapuban pedig Janurik Kinga bravúrokat mutatott be.
 
 
A hazaiak mestere Konkoly Csaba már a 13. percben időt kért, mivel mindösszesen egy gólt szerzett csapata (1:5). Ezt követően ugyan sikerült egy gólra felzárkózni a váci csapatnak, de a vezetést nem adtuk ki a kezünkből (4:5). A félidő végére  visszaállítottuk a kezdeti négygólos előnyünket (6:10).
 
 
A második játékrész elején tovább sikerült növelnünk előnyünket (6:13). Jó védekezésünknek köszönhetően labdákat szereztünk, amiket Schatzl Nadine kétszer is gólra váltott. Klivinyi Kinga révén emberhátrányban is sikerült két gólt szereznünk, míg Kovács Anna átlövésből és lerohanásból is eredményes volt. Ekaterina Kostiukova pimasz passzcsel után talált a kapuba, amivel már tíz góllal vezettünk (12:22). A találkozó hajrájában Takács Kitti és Nick Viktória is szerepet kapott, amit egy-egy góllal meg is háláltak. Végül tízgólos, 16:26-os győzelmet arattunk Vácon.
 
 
 
 
Kilencgólos előnyünk sem bizonyult elegendőnek. Egy találaton múlt, hogy nem leszünk ott a KEK legjobb nyolc csapata között.
 
Továbbjutott a Buxtehuder SV 54:54-es összesítésben, idegenben lőtt több góllal.
 
Jelentős előny birtokában utazhatott csapatunk a németországi KEK nyolcaddöntő visszavágójára, hiszen egy héttel korábban hazai pályán kilenc góllal sikerült legyőzni a Buxtehuder SV-t, elsősorban a szenzációs második félidőnek köszönhetően. Csapatunk története legnagyobb sikeréért lépett pályára, a párharc győztese a legjobb nyolc között folytatja a nemzetközi kupaszereplést.
 
Talán a vártnál is némileg nehezebben indult a találkozó, Szabó Edinának már négy perc játék után le kellett tenni az időkérést jelző táblát a zsűriasztalra. Addig ugyanis csak a németek szereztek gólt, 4-0-val kezdve a mérkőzést, az első összecsapás különbségét hamar közel felére csökkentve. Kovács Anna törte meg az érdi gólcsendet,  majd Bognár találata hozta közelebb az ÉRD-et az első tíz perc végén. Schatzl Nadine gólerős játékának is köszönhetően sikerült a négy-ötgólos különbséget állandósítani, ezzel mehetett szünetre a Buxtehude. 
 
A második félidő első harmadában aztán ugyanúgy kezdett az ellenfél, ahogy az első játékrészben. Ennek a tíz percnek az eredménye 6:1 volt a hazaiaknak, ezzel viszont először a visszavágón továbbjutásra állt a német csapat 22:13-nál a 40. percben. Tíz gólosra egyetlen egyszer sem nőtt a különbség, de az ÉRD táncolt a kiesés szélén. Mindkét csapatnak meg kellett küzdenie az emberhátrányokkal is.
 
Az utolsó tíz perc kezdetén két érdi szélső góljával, Koren és Schatzl találataival zárkóztunk 7 gólra, vagyis összesítésben újra nálunk volt kétgólos előny. Három perccel a vége előtt Triscsuk a 22. érdi gólt szerezte, vagyis még kilencgólos győzelemmel a németek juthattak tovább. Az utolsó perc kezdetén nyolc lett az előnyük, érdi időkérést követően, a hazaiak szélsője gyorsindulás után belőtte a 31. Buxtehude gólt. Alig maradt néhány másodperc, Agren piros lapot érően akadályozta az érdi akciót, már csak hét másodperc volt hátra. Válasz nélkül maradt a hazai találat, nem szereztük meg a továbbjutást érő huszonharmadik gólt.
 
 
 
A lendületbe jött németek nem a levegőbe beszéltek, mikor továbbjutásban gondolkodtak az első találkozót követően. Hiába nyertünk kilenc góllal az első mérkőzésen, ugyanennyivel veszítettünk egy héttel később idegenben. Ahogyan tavaly az EHF-kupából, most a KEK-ből estünk ki idegenben lőtt több góllal.
 
Ezúton is köszönjük lelkes szurkolótáborunknak, hogy ezúttal is elkísérték a csapatunk, hálásak vagyunk érte, hogy velünk tartottak!
 
Buxtehuder SV - ÉRD 
Szoros volt az első játékrész, a szünetre így is sikerült megnyugtató előnyt szerezni. A szünet után többször simábbnak tűnt a mérkőzés.
Fej-fej mellett haladtak az első félidőben a csapatok, a tizennegyedik percben 9:7-nél még a hazaiak vezettek. Innen 10:9-re négy perc alatt fordított az ÉRD, majd újabb öt perc elteltével már 10:13 volt az állás. A félidő utolsó négy percében négy gólt szerezve hatgólos előnnyel fordulhattunk. A második játékrészben, 15:21 után szereztünk öt gólt zsinórban. Majd a 46-52. perc közötti időszakot 8:1-re nyerték a hazaiak 23:27-ig feltornászva az eredményt. Jött azonban a nyugtató érdi gól, rögtön egymás után három, így a végén az ugyancsak három hazai találat már csak a vereség kozmetikázásához volt elegendő.

Támogatóink

Médiapartnereink