Remek védekezés, fontos győzelem a Kisvárda ellen

Az Érd óriási csatában, remek védekezésének és kapusteljesítménynek köszönhetően 18-17-re legyőzte a Kisvárdát a K&H Liga 24. fordulójában. Csapatunk ezzel két fordulóval a vége előtt hatalmas lépést tett a bennmaradás felé.

Meglepetésre készült Horváth Roland együttese, amelynek a találkozó előtt minden apró pontra szüksége volt a bennmaradás szempontjából. Az első gólra a 3. percig kellett várni, Fekete Bozsana lerohanásból meg is szerezte a vezetést a mieinknek (1-0). A gyors ellentámadásokat a Kisvárda is ki tudta hasznáni és két perccel később már kettővel vezetett (1-3). Hadfi első védése után azonban hamar sikerült egyenlítenünk (3-3).

5 perces gólcsend következett, amit a vendégek szakítottak meg, majd a félidő közepére az első kiállításunkat kihasználva először vezetett 3 találattal a szabolcsi gárda (4-7). Horváth Roland időt is kért, miután Vukajlovics be is talált, és 4 perccel később ismét egyenlő volt az állás (7-7). Kántor Kamilla hétméterest fogott, míg a túloldalon ismét Vukajlovics szerzett gólt betörésből, így a 24. percre máris fordított együttesünk (8-7). Ekkor már 7 perce nem talált be a Kisvárda, így Bakó Botond is magához hívta övéit, és egyenlített is a vendég gárda. A félidő hajrájában sikerült két góllal is ellépnünk, amiből végül egy maradt meg, így 11-10 volt az állás a nagyszünetben.

Hadfi a fordulás után parádésan folytatta a kapunkban és Vukajlovics találatával az Érd szerezte az első gólt. Átlövőnket később ápolni is kellett, de befáslizott bokával tudta vállalni továbbra is a játékot. Ismét egy gólcsendesebb időszak következett. Támadásban pontatlanok voltunk, de a 38. percben Szabó Kitti révén sikerült elmozdulni a holtpontról (13-10).

A második félidőben 13 perc elteltével, Karnik Szabina hétméteresével tudott először gólt lőni a Kisvárda. Kopecz révén pedig emberhátrányban is betaláltunk, így maradt a közte három (14-11). A folytatásban nem sokszor zörrentek a hálók, a hajrára azonban felpörögtek az események. 8 perccel a vége előtt ismét háromra nőtt az előnyünk (16-13). Többször is egy gólra közeledett a Kisvárda, de egyenlítenie nem sikerült. Az utolsó támadásnál is megvolt még az esélyük az egalizálásra, de Hadfi Gréta a helyén volt, így óriási izgalmak után, de megérdemelten 18-17-re az Érd nyerte az összecsapást.

Győzelmével csapatunk négy pontra elhúzott a még kieső helyen álló Szombathelytől, így jövő héten a Vas megyeiek otthonában végérvényesen lezárhatja csapatunk a bennmaradás kérdését.

Horváth Roland:

A bennmaradásért küzdünk, ez az ellenfél számára ilyenkor mindig nagyon nehéz. Egy nagyon jó csapatot tudtunk megállítani, illetve alacsony gólszámon tartani. Ennek nagyon örülök, rendkívül jó volt a védekezésünk és ezáltal a kapusteljesítmény is. Mindig próbálom tanítani a játékosaimnak, hogy miért fontos dolog ez. Nagyon büszke vagyok a lányokra, fantasztikusan küzdöttek. Csapatként funkcionáltak, ez megintcsak kulcskérdés volt a mai nap folyamán. Nekünk most ez egy nagy dicsőség.

Hadfi Gréta:

Mondanom sem kell, hogy mennyire örülök ennek a mai győzelemnek. Nagyot mentek ma a lányok, nekem rendkívül sokat segítettek és látszott, hogy kéz a kézben mindenki extázisban játszott. Nagyon bízom benne, hogy ezt még a további két mérkőzésre is át tudjuk vinni.

K&H női kézilabda liga, 24. forduló
ÉRD–Kisvárda Master Good SE 18–17 (11–10)
Érd Aréna
ÉRD: Hadfi – Bódi 2, Vukajlovics 7, Szabó Kitti 2, Sztankovics 3, Kopecz 3 (2), Fekete B. 1
Csere: Kántor (kapus), Horváth D., Mód, Paróczy, Mézes

Hajrá Érd!

Támogatóink

Médiapartnereink