Remek első félidő, fáradtabb második

Kiválóan kezdett csapatunk a Debrecen elleni bajnokin. Többször is vezettünk és csak a félidő hajrájában tudott ellépni a dobogóra is nagy esélyes ellenfelünk. A folytatásban aztán jobban védekezett a DVSC és végül magabiztos 32-21-es sikert aratott.

Idén még nem látott felállásban, Ábrahám Noémi, Puskás Lilla, Horváth-Csapó Kyra és Dávid-Azari Fruzsina nélkül kezdett csapatunk. A DVSC talált be először, de Kerekes Laura két góljával gyorsan fordítottunk (2-1). Hadfi Gréta is fantasztikusan kezdett és a 7. percben Csiszár-Szekeres Klára átlövése nyomán 2 góllal vezettünk (4-2).

Szorosan alakult a mérkőzés, hol egyik, hol másik együttes tudott előnybe kerülni. Szilágyi Zoltán forgatta csapatát rendesen, de az érdi lányok így is állták a sarat a válogatott játékosokkal megtűzdelt ellenféllel szemben. 8 perccel az első félidő vége előtt, 12-11-nél vezettünk utoljára a találkozón. A 27. percben először nőtt kétgólosra a vendégek előnye (13-15). Ezt még eggyel növelni tudta a Debrecen, így a szünetben 14-17 volt az állás.

A fordulás után összeállt a Loki védelme, így sajnos megtorpantunk támadásban. 8 percig nem sikerült betalálni, a gyors indításokból pedig fickándozott a DVSC. A 44. percben Kopecz Barbara hetedik gólja törte meg a csendünket, ekkor voltunk hét gólos hátrányban (17-24). Balátlövőnk ezzel az átlövéssel jubileumhoz érkezett a szezonban, ez volt a 100. gólja az idei bajnokságban. Ezt még tovább növelte, így a találkozón összesen 9 gólig jutott.

A meccs hajrájához érve tovább nőtt a különbség. Pár perccel a vége előtt már tíz is volt közte, így hiába alakult szorosan az összecsapás első szakasza,  végül magabiztosan, 32-21-re győzött a Debrecen. A második játékrészben sajnos csak hétszer tudtunk betalálni, de az első félidőben mutatott játékra mindenképpen lehet alapozni a továbbiakban.

K&H női kézilabda liga, 18. forduló
ÉRD – DVSC SCHAEFFLER 21–32 (14–17)
Érd Aréna

ÉRD: Hadfi – Csáki L. 1, Kerekes 3, Gerháth K. 1, Sztankovics R. 4, Kopecz 9 (2), Fekete B. 
Csere: 
Kántor (kapus), Csiszár-Szekeres 1, Gerencsér 1, Csáki Zs., Paróczy, Kiss D. Zs. 1, Pécsi.

Simics Judit: – Rendezettebbek voltunk, mint az előző mérkőzéseken, de ezt nem tudjuk egy teljes mérkőzésen keresztül fenntartani, a meghatározó játékosok is elfáradnak, a cserékkel pedig nem biztos, hogy ugyanolyan minőségben tudjuk folytatni a játékot. Az első félidőben mutatott teljesítmény adhat egy kis bizakodást a későbbiekre, de ezt tartósítani kell.

Hajrá Érd!

Fotó: Balogh István

Támogatóink

Médiapartnereink