Parádés védekezés, megérdemelt siker a Szombathely ellen

Fontos mérkőzést játszott az Érd a Szombathely ellen a K&H Liga 12. fordulójában. A kissé nehézkes kezdés után végül magabiztos, 32-25-ös sikert arattak a lányok!

Idegesen kezdődött a találkozó a mindkét csapat számára fontos rangadón. Pődör Rebeka vezérletével a Szombathely tudott előbb megnyugodni és 4-2-re ellépett. A 9. percben Horváth Roland időt is kért. Ezt követően Bódi szép figura után, Vukajlovics rendezetlen védelem ellen talált be, így utol is értük ellenfelünket (4-4). 3 minutummal később Szabó Kitti hétméteresével először vettük át a vezetést a meccsen (6-5). Érkeztek Kántor Kamilla védései is, így az első negyedóra végére villámgyorsan elhúztunk 9-5-re.

Balog Judit állt be ekkor a szombathelyi kapuba és egy büntető, valamint egy átlövés hárítása után közelebb férkőztek Katarina Stosicsék (10-9). Egyenlíteniük azonban nem sikerült. Paróczy Sára, és Fekete Bozsana is beköszönt, így a 26. percben már 6 góllal vezetett az Érd (16-10). A félidőt Pődör gólja foglalta keretbe egy időntúli hétméteressel, ezzel kialakítva a 18-13-as állást.

A második játékrész Tomasevics védésével indult, de Fekete Bozsana kipattanó után összeszedett szemfüles góljánál ő is tehetetlen volt, valamit Vukajlovics is hozzátette a magáét, így kiépítve a 34. percre a 8 gólos vezetést (21-13).

A 40. percben Pődör a harmadik kiállítását is megkapta, így a vendégek leggólerősebb játékosát (9 találattal) a lelátóra küldték a játékvezetők. Telt az idő és továbbra is remekül tartottuk 6-8 gólos előnyünket. 10 perccel a vége előtt Horváth Dóra is - kissé szigorúan -  megkapta harmadik kiállítását. De ezután egyből egy labdaszerzést követően Fekete Bozsana hatodik találatával, a mérkőzés során először kilenc gólosra hízott az előnyünk (27-18).

Egy utolsó rohamot még indítottak a Vas megyeiek, 2,5 perc alatt egy 4-0-s futással közelebb férkőztek (27-22). Horváth Roland időkérése után erre is sikerült reagálnia a lányoknak, és végül Alekszandra Vukajlovics 8. góljával lezárta a mérkőzést. Csapatunk teljesen megérdemelten 32-25-re megnyerte ezt a nagyon fontos rangadót. Folytatás 1 hét múlva a Budaörs ellen.

 

K&H női kézilabda liga, 12. forduló
ÉRD – Hungast Szombathelyi KKA 32–25 (18–13)

Érd Aréna, 800 fő, V: Hargitai, Markó

ÉRD: Kántor – Bódi 2, Vukajlovics 8, Szabó Kitti 9 (4), Paróczy 5, Kopecz 2 (1), Fekete B. 6
Csere: Hadfi (kapus), Horváth D., Kiss D. Zs., Mód, Sztankovics, Mézes

Horváth Roland:

„Ma az első pár percet kivéve mindent megcsináltak a lányok, amit megbeszéltünk. Nagyon szépen küzdöttek, de ennek már alapnak kell lennie úgy gondolom ilyen mérkőzéseken. Két éve dolgozom együtt a csapat jó részével és bízom abban, hogy tudják – és egyébként így is viselkednek -, hogy ezeket a mérkőzéseket nekünk meg kell nyerni, hogy bennmaradjunk az NB I-ben. A tabella vége annyira eltorzul, olyan pontok röpködnek más csapatoknak, ami nem reális, és nem igaz. Emiatt kell nekünk minél jobban kézilabdázni és harcolni, hogy nehogy véletlenül olyan helyzetbe kerüljünk a végén, hogy az a csapat esik ki, amelyiknek nem kéne. Dolgozunk és küzdünk azért, hogy bennmaradjunk és benn is fogunk maradni. Külön öröm az számomra, hogy látom ezeket a lányokat napról-napra fejlődni. Természetesen van benne hullámvölgy, de ez a fiatalság átka.”

Alekszandra Vukajlovics:

„Mindent megcsináltunk, amit megbeszéltünk, és ahogy Roland mondta, hogy az első 15 perc lesz nehéz, erre számítsunk. Ezért próbáltunk pontosan lőni és végrehajtani mindent. Tudtuk, hogy a védekezés fontos lesz a mérkőzésen, így is volt. Védekezésben nagyon jól működtünk, beszéltünk, harcoltunk. Büszke vagyok arra, hogy itt vagyok és büszke vagyok arra, ahogy a csapat küzdött.”

Hajrá Érd!

Támogatóink

Médiapartnereink