Ötgólos vereség Siófokon

Az Európa Ligában is érdekelt Siófok otthonában lépett pályára felnőtt csapatunk. A K&H Liga 12. fordulójának mérkőzésén a második félidőt sikerült megnyernie Simics Judit tanítványainak, ennek ellenére magabiztosan, 31-26-ra nyert házigazda.

Horváth-Csapó  Kyra védésével indult a találkozó, majd a második támadásunkból Fekete Bozsana révén sikerült megszerezni a vezetést is. Fordított a házigazda, és Such Nelli két találatával máris 3-1-re vezetett. Innen még sikerült egyenlíteni (4-4), aztán rákapcsolt a Siófok. Egy 6-1-es rohammal közel negyed óra után öt gólos előnyre tettek szert Uros Bregar tanítványai (10-5).

Időt kért Simics Judit és jött is a szépítés Csáki Zsófi átlövésével. A félidő hajrájához közeledve három gólra zárkóztunk (13-10), de ennél közelebb nem jutottunk, míg Tamara Mavsarék tovább növelték a különbséget és a szünetre ismét hat góllal, 18-12-re vezettek.

A második játékrész elején már hét is volt közte, de Hadfi Gréta védéseinek és Dávid-Azari Fruzsina góljainak köszönhetően egy remek 5-1-es etapot produkáltak a lányok és szorossá tették a mérkőzést (21-19). A 47. percben is még mindössze két gól volt a hátrányunk (22-20), de megrázta magát a hazai csapat és 5 perc alatt ismét hét találat volt a differencia (28-21).

Innen már nem is engedte ki a kezéből a győzelmet a Siófok és 31-26-ra megnyerte a találkozót. Pozitívum, hogy a második félidőt sikerült egy góllal megnyernünk. Dávid-Azari összesen 12 góllal zárt, a túloldalon Mavsar 11-szer talált be, ebből 8 hétméteresből született.

Következő mérkőzésünket hazai pályán játsszuk a Vác ellen, amivel a bajnokság feléhez is elérkezünk.

K&H női kézilabda liga, 12. forduló
Siófok KC – Érd 31–26 (18–12)

Siófok, Kiss Szilárd Sportcsarnok

ÉRD: Horváth-Csapó – Dávid-Azari 12 (1), Paróczy 1, Csiszár-Szekeres, Horváth D., Ábrahám 2, Fekete 4. 
Csere: Hadfi, Kántor (kapusok), Kopecz 2, Puskás 1, Gerencsér, Sztankovics, Csáki Zs. 3, Csáki L., Kiss D. 1. 

Hajrá Érd!

 

Támogatóink

Médiapartnereink