Ötgólos hátrányból verte a Békéscsabát az ÉRD

Az első félidőt uralta és öt góllal vezetett Érden a Békéscsaba a női kézilabda NB I 10. fordulójából elhalasztott mérkőzésen, de a második játékrészben ritmust váltott és végül 33–30-ra győzött Horváth Roland együttese, amely beérte az előtte álló, de több meccset játszó Kisvárda, Fehérvár duót.

Bár az ÉRD papíron jó formának örvend, hiszen legutóbbi öt mérkőzéséből négyet megnyert, mégis a Békéscsabán volt érezhetőbb a lendület, hiszen nemrég a viharsarkiak is bekapcsolódtak a pontok gyűjtögetésébe. A Boglári Akadémia elleni döntetlen után a Szombathelyet legyőzték.

Ezt a teljesítményt pedig Érdre is elhozták Vida Gergőék, hiszen rendkívül koncentrált játékkal nyitottak, miközben Horváth Roland nem számíthatott egyik legjobbjára, a 61 gólnál járó irányítóra, Szabó Kittire.

Az első hét percben Mistina Kitty öt védést is bemutatott – ebből kétszer büntetőt védett –, miközben támadásban is rendre megtalálták az érdi védelem gyenge pontjait a békéscsabaiak, olyannyira, hogy a 12. percben már 6–3-ra vezettek.

Sőt, a támadásait sorra elhibázó házigazdának még szerencséje sem volt a védekezéssel, hiszen többször is a blokkról pattant Györkös Rebeka kapujába a labda, így bő negyed óra után már néggyel mentek a viharsarkiak (4–8).

Ezt követően ugyan éledezett az ÉRD, de a szünetig csak időszakokra tudott közelebb kerülni és ötgólos, 16–11-es vendégelőnnyel fordultak a felek.

A második játékrészre viszont mintha két teljesen más csapat jött volna ki. Az ÉRD sokkal agresszívabb és koncentráltabb lett és hátrányát mindössze hét perc alatt ledolgozta, majd Mód Noémi góljával visszavette a vezetést is (19–18) – hiába kérte ki Vida Gergő mindkét idejét mindössze kilenc perc leforgása alatt.

Az érdi vezetés után ugyan a vendégek igyekeztek nem elengedni riválisukat, de a hazai lendület végig kitartott. Kopecz Barbaráék végül izgalmas hajrában nyertek 33–30-ra.

Az érdiek idei hatodik bajnoki sikerükkel pontszámban behozták a náluk egy meccsel többet játszó Fehérvárt és a két meccset többet teljesítő Kisvárdát is, de továbbra is a tizedik helyet foglalják el a tabellán.

Posted by ÉRD Handball on Wednesday, March 24, 2021

Az ÉRD legközelebb március 27-én, 16 órától a Győri Audi ETO KC ellen lép pályára az ÉRD Arénában. A találkozót az erdmost.hu-n élőben közvetítjük!

Női kézilabda NB I, 10. fordulóból elhalasztott mérkőzés
ÉRD–EUbility Group-Békéscsabai ENKSE 33–30 (11–16)
ÉRD Aréna, zárt kapuk mögött. V.: Medve, Südi
ÉRD: Györkös – Király, MÓD 8, KISS-WALFISCH 8, Paróczy 2, KOPECZ 11, Fekete B. 2
Csere: Győrffy (kapus), Horváth D., Sztankovics 2
Edző: Horváth Roland
BÉKÉSCSABA: Mistina – Andróczki 3, IVÁN E. 8, RADOJEVICS 6, Agbaba 5, Mitrovics, Szabó P. 2
Csere: Csizmadia F. (kapus), Giricz, Kukely A. 4, Török F. 2, Petika 1
Edző: Vida Gergő
Az eredmény alakulása. 6. perc: 1–2. 12. p.: 3–6. 18. p.: 5–9. 23. p.: 9–12. 32. p.: 14–17. 39. p.: 19–18. 43. p.: 22–21. 48. p.: 25–22. 55. p.: 29–28.
Kiállítások: 6, ill. 10 perc
Hétméteresek: 7/4, ill. 5/4

Forrás: erdmost.hu Domonkos Bálint

Támogatóink

Médiapartnereink