Nem tudtuk megnehezíteni a Ferencváros dolgát

A K&H Liga 3. fordulójában a Ferencvárost fogadtuk az Érd Arénában. A sokkal esélyesebb ellenféllel szemben nem tudtuk felvenni a ritmust és már az első félidőben nagy hátrányba kerültünk, végül 36-18-as vereség lett a vége.

Kopecz Barbara szerzett vezetést csapatunknak hétméteresből, Györkös Rebeka pedig védte Stolle első lövését, így remekül kaptuk el a rajtot. Gyors lerohanásgólokkal azonban fordított az FTC és a 6. percre 4-1-re ellépett. Jött is az időkérés Horváth Rolandtól, és Paróczy Sára gyönyörű támadást követően szépített is (2-4). Hosszú távon azonban nem tudtuk megtörni a vendégek lendületét és volt játékosunk Janurik Kinga is jól védett a túloldalon.

Hamar jönnie kellett a második időkérésnek is, ám továbbra sem tudtunk közelebb kerülni. A 19. percben először vezetett a mérkőzésen 10 góllal a címvédő (5-15). Próbálta rotálni az embereket vezetőedzőnk. Támadásban mindenki pályára került, de nagyon jól állt a lábán a Fradi védelme, elöl pedig a gyorsindításokat remekül használták ki. A szünetben 8-24-es állást mutatott az eredményjelző.

A második játékrészben Vukajlovics vezérletével eredményesebben támadtunk, és a korábbi ferencvárosi, Hadfi Gréta egy hétméteres hárítása után többször is parádés védést mutatott be a kapunkban. Így valamivel közelebb zárkóztunk ellenfelünkhöz, de hozzá tartozik a meccs képéhez, hogy a zöld-fehérek ekkorra kissé már visszavettek az első félidő nagy tempójából (12-26).

A 45. percre visszaállt a félidei különbség, így ezt a negyed órást szakaszt egálra hozták Szabó Kittiék. A játék képe továbbra sem változott. Az érdi lányok nem adták fel a harcot, Hadfi továbbra is remekül védett, de a fővárosiak tovább növelték előnyüket, és végül 36-18-ra megérdemelten nyertek.

 

K&H NŐI KÉZILABDA LIGA, 3. FORDULÓ
ÉRD–FTC-RAIL CARGO HUNGARIA 18–36 (8–24)

Érd, 600 néző. V: Őri, Pozdena.


ÉRD: Györkös – Csáki L., Mód, Szabó Kitti 3, Paróczy 4, Kopecz 4, Abilda. 
Csere: Hadfi (kapus), Vukajlovics 4, Horváth D., Kiss Dorottya 1, Pécsi, Monori, Sztankovics 2.

Horváth Roland:

Ekkora különbség van a két csapat között. Az első félidő olyan tempójú volt, amiről mi csak álmodunk. Biztosan sokan megrónak ezért, de egy ilyen csapattól, mint amilyen az FTC is, ki lehet kapni ennyi góllal. Ezt a BL-ritmust modellezni sem tudjuk az edzéseinken. Akkora a fizikai fölény, hogy ha én állnék be kézilabdázni, nekem is megterhelő lenne. Csúnyán fogalmazva, nekünk le kellett játszanunk ezt a mérkőzést. Készülni kell azokra a meccsekre, ahol van esélyünk pontot gyűjteni.

Hadfi Gréta: 

Nagyon izgatottan vártam a mérkőzést, talán túlzottan is izgultam. A pályára lépésnek nagyon örültem, viszont nekünk a jövőben – bízom benne, hogy össze fogjuk szedni magunkat – még komolyabban kell dolgoznunk. És nem a Ferencváros ellen kell pontokat szerezni, hanem azok ellen a csapatok ellen, ahol van esély. Bízom benne, hogy mind elöl, mint hátul stabilabban összeállunk majd. Sajnos ez ma ennyire volt elég. A Ferencváros most is profin állt a mérkőzéshez, és maximálisan komolyan vette. Gratulálok nekik.

A következő mérkőzést ismét hazai pályán játsszuk, szeptember 29-én az Alba Fehérvár ellen.

Hajrá Érd!

 

Támogatóink

Médiapartnereink