Nem sikerült nyerni Fehérváron

Hiába vezetett csapatunk az Alba Fehérvár otthonában a szünetben egy góllal, végül a második félidőben fordított a házigazda és 22-20-ra megnyerte az összecsapást.

Parádésan kezdtük a mérkőzést, a 6. percben Fekete Bozsana három és Ábrahám Noémi egy góljával máris 4-1-re vezettünk. Újabb hat percnyi játék után feljött egyre a Fehérvár, de Hadfi Gréta remek védése és indítása után Dávid-Azari Fruzsina állította vissza a kétgólos különbséget. Kapusunk egyébként az egész mérkőzésen több, mint 40%-os hatékonysággal védett és csapatunk egyik legjobbja volt.

A 20. percre, ismét Dávid-Azari találatával alakítottuk ki a legnagyobb előnyt a találkozón (4-8). A félidő hátralévő részében hiába védett továbbra is remekül Hadfi, elöl elbizonytalanodtunk és csak két gólt tudott lőni csapatunk, így a szünetre egy gólra, 10-9-re feljött az Alba.

A szünet után öt perc kellett, hogy a meccsen először előnybe kerüljön a házigazda (12-11). Ezt még negyed órával a vége előtt sikerült megfordítani (14-15). Azonban ismét hullámvölgybe került Horváth Roland gárdája és egy 5-1-es futással máris 19-16-ra módosították az állást Utasi Lindáék. A hajrát is uralta a Fehérvár és végül 22-20-ra megnyerte az összecsapást és otthon tartotta a két pontot.

Csapatunk december 22-én, az Érd Arénában játssza idei utolsó bajnoki mérkőzését az MTK ellen.

K&H női kézilabda liga, 7. forduló
Alba Fehérvár KC – Érd 22-20 (9-10)
Székesfehérvár, KÖFÉM Sportcsarnok
 

ÉRD: Hadfi – Dávid-Azari 2, Kerekes, Ábrahám 3, Paróczy, Csáki Zs. 1, Fekete B. 8. 
Csere: Horváth-Csapó, Kántor (kapusok), Horváth D., Csiszár-Szekeres 1, Gerencsér, Csáki L. 2, Kiss D. Zs., Kopecz 3 (3).

Horváth Roland: — Bár szerettünk volna győzni, a Fehérvár ellen nem rossz eredmény a kétgólos vereség. A végére elfogytunk, olyan súly- és tudásbeli különbségek voltak, amelyek hátráltatnak bennünket, több olyan játékhelyzet volt, amelyet nem tudtunk megoldani. Olyanok vagyunk, mint egy szanatórium, ha ezen túllendülünk, akkor úgy tudunk majd kézilabdázni, ahogy én szeretném.

Hajrá Érd!

Támogatóink

Médiapartnereink