Nem sikerült a Magyar Kupa-bravúr

A Kisvárda ellen játszotta felnőtt csapatunk idei első mérkőzését az Érd Arénában. A Magyar Kupa IV. fordulójában a vendégek esélyeshez méltón sajnos már az első félidőben eldöntötték a továbbjutás sorsát és végül 35-24-re megnyerték a mérkőzést.

A találkozó előtt örömteli hírek fogadták a szurkolókat, hiszen a az óév utolsó találkozójához képest több sérüléssel és betegséggel küzdő játékosunk neve is szerepelt meccskeretben. Bánhidi góljával pedig az első percben a vezetést is sikerült megszereznünk. A válogatottból világbajnoki tapasztalattal visszatérő Juhász Gréta a Kisvárda első támadásából betalált, majd Gém Léna is bevette Németh Kata kapuját, így gyorsan fordítottak a vendégek (1-2). Csapatunknak ezután sajnos már csak egyenlítésig futotta. Igaz, ezt 2-2-nél, és 4-4-nél is sikerrel abszolválta. A 15. percig egyenrangú ellenfelei voltunk az NB I-es együttesnek. 6-5-ös hátrányunknál azonban egy 4-0-s futást produkáltak Józsa Krisztián tanítványai és máris öt volt közte (5-10). Bánhidi, majd Braun Csenge is gólt lőtt, de közelebb nem sikerült kerülnünk (7-12). Több mint hét perces gólcsend következett hazai oldalon támadásban, így máris nyolccal vezetett a Kisvárda (7-15). A dudaszó pillanatában szerzett lerohanásgóllal végül Szakály Flóra állította be a félidei 15-8-as állást.

A második játékrész első perceiben hiába sikerült túljárni Mátéfi Dalma eszén, 5 percnyi játék után kétszámjegyűre nőtt a különbség (10-20). Ez a vendég előny huzamosabb ideig megmaradt és hiába jöttünk fel a vége előtt negyed órával hét találatra, a hajrához közeledve ismét megléptek a szabolcsiak (22-32). A fiataljaink is lehetőséget kaptak. Berényi és Szabó is gólt szerzett és kicsit megízlelhették az első osztály játékát. A 35-24-es végeredmény végül Gerháth találatával alakult ki. Az összecsapáson kijött a két gárda közti különbség, így a Kisvárda jutott tovább a következő körbe. Az érdi lányoknak pedig ezúton is gratulálunk a kupában nyújtott teljesítményükhöz.
 

Magyar Kupa, IV. forduló

ÉRD – Kisvárda Master Good SE  24-35 (8-15)
Érd Aréna

ÉRD: Németh – Dávid-Azari 2 (1), Kellermann, Panyi 3, Bánhidi 2, Gerháth 3, Braun 2.
Csere: Imre (kapus), Gerencsér 1, Csiszár-Szekeres 1, Horváth H., Kiss Zs. 4, Szakály 4 (1), Berényi 1, Szabó B 1.

Hajrá Érd!

Fotó: Balogh István

Támogatóink

Médiapartnereink