Megküzdött, de nem bírt a Győrrel az ÉRD

Noha a Győri Audi ETO KC szinte végig vezetve nyerte meg 38–26-ra az ÉRD elleni idegenbeli vendégjátékát, Horváth Roland lányai sem szégyenkezhetnek, hiszen 40 percig jól tartották magukat a világ legjobbja ellen az NB I 16. fordulójában.

Alaposan megnehezítette a Győri Audi ETO KC dolgát az ÉRD az NB I 16. fordulójából elhalasztott mérkőzés pótlásán. Bár a vendégek már az első percekben elléptek néhány góllal, de magukhoz képest a mérkőzés elején még nem tudták a tőlük megszokott lendületet diktálni. Sőt, a lendületes támadásokba több hiba is csúszott, miközben az ÉRD támadásban mindig megtalálta a réseket, ezzel pedig tartotta is a lépést a világ legjobbjával.

Danyi Gáborék előnye ugyan nem forgott veszélyben, de Horváth Rolandék sem akartak leszakadni és 20 perc után Dana Abilda révén még 11–10-is volt a Győrnek, amely időkérése után 18–12-re lépett meg, végül négygólos előnnyel fordulhatott (14–18).

A második félidő elején sem változott a játék képe, az ÉRD ugyan próbálta tartani a különbséget, de amíg minden gólért alaposan meg kellett dolgoznia Szabó Kittiéknek, addig a Győr támadásban egyre dinamikusabbá vált, felállt fal ellen is könnyen megtalálta a réseket, illetve az ÉRD hibáiból szerzett labdákkal vezetett gyors támadásokat. Ennek köszönhetően pedig a játékrész derekán Estelle Nze-Minko révén tízre növelte előnyét a  Rába-parti együttes (22–32).

Az ÉRD dolgát nehezítette, hogy ezután a korábban 8 gólt szerző Szabó Kitti egy hétméteresnél fejbe dobta a vendégek kapusát, Silje Solberget, amelyért a szabályok értelmében piros lapot kapott.

A hajrára érkezve egyre inkább fáradó ÉRD már nehezen tudta tartani a Győrt, amely előnyét növelve végül megérdemelt, 38–26-os győzelmet aratott, de Horváth Rolandéknak sincs miért szégyenkezniük, hiszen sokáig jól tartották magukat a világ legjobbjai ellen.

Az ÉRD legközelebb április 24-én lép pályára, amikor az MTK Budapest vendége lesz az Elektromos Sportcsarnokban 18 órától.

Női kézilabda NB I, 16. forduló
ÉRD–GYŐRI AUDI ETO KC 26–38 (14–18)
Érd, zárt kapuk mögött. V.: Fekete T., Tóth D.
ÉRD: GYŐRFFY – Király R., Mód 2, SZABÓ K. 8 (3), Paróczy, Kiss-Walfisch 4, Fekete B. 4
Csere: Győrffy (kapus), KISS D. ZS. 4, Abilda 2, Landi 2, Horváth D., Sztankovics, Csáki, Kóka
Edző: Horváth Roland
GYŐR: Leynaud – Faluvégi 3, V. KRISTIANSSEN 5, NZE-MINKO 7, Brattset 5, E. Amorim 4, Fodor 1
Csere: S. Solberg (kapus), Görbicz 2, Edwige 2, S. Oftedal 4, Lukács V. 3, Csekő 1 (1), Ogonovszky 1
Edző: Danyi Gábor
Az eredmény alakulása. 3. perc: 1–3. 10. p.: 5–6. 19. p.: 10–11.  28. p.: 12–18. 33. p.: 16–21. 42. p.: 21–28. 49. p.: 22–33.
Kiállítások: 4 ill.4 perc
Hétméteresek: 6/4, ill. 5/1

Forrás: erdmost.hu Domonkos Bálint

Támogatóink

Médiapartnereink