Már az első félidőben eldöntötte a mérkőzést a Mosonmagyaróvár

Csapatunk a Mosonmagyaróvár ellen lépett pályára a bajnokság 2. fordulójában és már az első félidőben nagy hátrányba került. Innen még sikerült 4 gólra visszakapaszkodni, de a végére elfáradt az Érd és végül 35-26-os vereséget szenvedett.

Az összecsapás elején a hazaiak gyors indításaival nem tudott mit kezdeni a védelmünk, az 5. percben 4-1-es mosonmagyaróvári vezetésnél időt is kellett kérnie Horváth Rolandnak.

Sajnos támadásban sem találtuk a ritmust, az első 12 percben csak Kopecz Barbara tudott gólt lőni, míg a túloldalon korábbi játékosunk, Tóth Gabriella szerzett szép gólokat. A 17. percben Stranigg hétméteresével először nőtt kétszámjegyűre a különbség (14-4). A félidő végéig szinte állandósult a Lajta-partiak előnye. Ekkor már Kántor Kamilla védte a kapunkat, aki egy üreskapus találattal megszerezte első találatát az Érdben, ráadásul ez volt egyben az első gólja is a magyar élvonalban. A végén még Alexandra Vukajlovics is betalált, így a szünetben 22-13-at mutatott az eredményjelző.

A második játékrész kezdetén Mistina Kitty parádézott a vendéglátó kapujában, így nem tudtunk közelíteni. Ennek ellenére fantasztikusan küzdöttek a lányok és Paróczy ill. Kopecz vezérletével a 45. percben 4 gólra felzárkóztunk, de ennél közelebb nem sikerült férkőznünk. Hiába Hadfi Gréta remeklése, egy 5-0-s rohammal eldöntötte a találkozót Gyurka János együttese és végig vezetve 35-26-ra megnyerte a találkozót.

Női kézilabda NB I, 2. forduló
Motherson-Mosonmagyaróvári KC SE–ÉRD 35–26 (22–13)
Mosonmagyaróvár, UFM Aréna, 800 néző. V.: Sándor I., Szikszay

ÉRD: Györkös – Csáki 3, Mód 3, Szabó Kitti, Paróczy 6 (3), Kopecz 5, Fekete B. 2
Csere: Kántor 1, Hadfi (kapusok), Sztankovics 1, Vukajlovics 5, Abilda, Monori, Horváth D., Pécsi, Kiss Dorottya

Horváth Roland:

Teljesen érthetetlen módon odaajándékoztunk egy teljes félidőt a hazai csapatnak. Ezzel el is dőlt a meccs, mert az csak üres beszéd, hogy az eredményt nézve feljöttünk a második félidő közepén. Nagyon csalódott vagyok, nem szívesen adom a nevem olyan teljesítményhez, ami után azon kell gondolkodni, hogy mit is akarunk.

Horváth Dóra:

Nagyon rosszul kezdtük a mérkőzést. Nem tudtuk megakadályozni a Mosonmagyaróvár gyors lerohanásait, nagyon könnyen lőttek gólokat. A félidőben megbeszéltük, hogy erősebben kell védekeznünk, és megmutattuk, hogy tudunk küzdeni és ha akarunk, akkor gólokat lőni és jobban játszani. A második félidei játékunkra kell alapozni a jövőben.

Legközelebb szeptember 22-én, 18 órakor lépünk pályára, hazai pályán a Ferencváros ellen!

Hajrá Érd!

Támogatóink

Médiapartnereink