Magabiztos váci siker az Érd Arénában

A Vácot fogadtuk a K&H Liga 13. fordulójában. A tabella 5. helyén álló együttes már a szünetig tetemes előnyt harcolt ki, amelyet a végéig meg is tartott, így magabiztos 29-21-es győzelmet aratott.

Mindkét fél részéről sok technikai hibával és pontatlansággal indult a találkozó. A Vác szerezte meg a vezetést, de sikerült fordítanunk és a 8. percig, 3-2-es állásnál nálunk volt az előny. Sajnos a mérkőzésen utoljára. A következő időszakban nem esett sok gól, de tartottuk a lépést a vendégekkel.

A 14. percben először vezetett két góllal Herbert Gábor együttese (4-6). Nem sokkal később Helembai Fanny révén már négy is volt közte. Felállt fal ellen nem igazán találtuk az ellenszert, ellenfelünk hibáit kihasználva gyors indítások után tudtunk betalálni. Sajnos azonban a túloldalon rendre góllal büntették a rontásainkat, így tovább nyílt az olló. A hajrára Kántor Kamilla érkezett a kapunkba, aki sorozatban  háromszor is védeni tudott, ekkor ő tartotta csapatunkat.

A félidő hátralévő 5 percében egy gólt sem tudtunk szerezni, míg az utolsó másodpercben a vendégek kapusa Csizmadia Fanni üres kapuba is betalált, így a szünetre 17-9-es váci vezetéssel mentek az együttesek.

A fordulás után is hasonlóan alakult a játék képe. Kántor Kamilla továbbra is pazarul védett (összesen 12 védése volt, ami 43%-os mutatónak felel meg), a mezőnyben azonban rendre rossz megoldásokat választottunk. Kétszer is sikerült öt gólra feljönni, de ennél közelebb nem jutottak Simics Judit tanítványai. Az utolsó pár perc a Vácnak sikerült jobban, így visszaállította a félidei különbséget és végül 29-21-re megnyerte az összecsapást.

K&H női kézilabda liga, 13. forduló
ÉRD – Praktiker-Vác 21–29 (9–17)
Érd Aréna

ÉRD: Hadfi – Dávid-Azari 5, Puskás L., Ábrahám 2, Paróczy 1, Kopecz 5 (2), Fekete B. 4. 
Csere: Kántor (kapus), Horváth D., Csiszár-Szekeres, Kiss D. Zs., Csáki Zs. 1, Gerencsér 2, Csáki L. 1. 

Simics Judit: – Bíztam benne, hogy ennél szorosabb mérkőzést tudunk játszani. A tabellán elfoglalt helyezések alapján egy nálunk előrébb járó csapattal találkoztunk, de ez nem jelent semmit. Kicsit mérges vagyok, mert megvoltak a helyzeteink, de rengeteg kimaradt. Ha ezekben kicsit pontosabbak vagyunk, szorosabb meccset játszhattunk volna.

Hajrá Érd!

Támogatóink

Médiapartnereink