Legyőztük a Siófokot: dobogón az ÉRD!

Az első percekben Dedu jobban védett és az SKC is jobban védekezett, de támadásban hibát hibára halmozott a Somogy megyei csapat, amelyet lerohanásgólokkal használt ki az ÉRD és 6–4-es előnybe került.

A következő percekben mindkét csapat lendülete alábbhagyott, Szabó Edina időt is kért, ám az érdi sorokat nem sikerült rendezni, sőt… Jöttek a támadásban eladott labdák, amelyet a Siófok is hatékonyan használt ki, húsz perc után pedig hárommal vezetett (8–11).

Tóth Gabriella vezetésével ugyan a szünet előtt öt perccel egyre is csökkentette hátrányát a házigazda, de a Siófok is megtalálta a rést az érdi pajzson, végül Krpež-Šlezák Katarina utolsó pillanatokban szerzett találatával egygólos vendég vezetéssel fordultak a csapatok (14–15).

A második félidőben az ÉRD a továbbra is remeklő Coralie Lassource révén gyorsan egyenlített, nem sokkal később pedig a vezetést is megszerezte, de egy gólnál nagyobb különbséget nem tudott kialakítani, így a Siófok mindig egyenlíteni tudott – hiába védett szenzációsan a kapuban Janurik Kingát váltó Julie Foggea.

Szabó Edina jó ütemű időkérése után azonban Jelena Lavko és Szabó Laura góljaival, no meg Foggea továbbra is pazar teljesítményével a 49. percben 24–22 volt az állás.

Aztán ez így ment egészen az 54. percig, amikor ismét már-már menetrendszerűen érkezett Krpež-Šlezák Katarina labdalopása, amelyből gólt is szerzett, 27–24-re alakítva ezzel az állást, sőt, Lassource nyolcadik góljával már néggyel ment az ÉRD!

A kiélezett hajrá így elmaradt, az ÉRD kiegyensúlyozott első és kiváló második félidei játékának köszönhetően nyert 30–26-ra, s nagy lépést tett a bronzérem megszerzéséért vívott csatában.

– Az első félidőben nagyot harcoltak a lányok, de kicsit túlizgulták, mert a megszerzett labdákat visszaadtuk az ellenfélnek és pár nagyon jó helyzetünk kimaradt. A félidőben sikerült megnyugodni. A meccsre való felkészülés első pillanatától éreztem, hogy nagyon szeretnének nyerni a lányok. Nagyon büszkék vagyunk a lányokra! A csapatunk ma lépett egyet előre, hiszen sok fiatalunk van és ma nagy erőt mutattak és mellé nagyon jól is kézilabdáztak – mondta az ÉRD vezetőedzője, Szabó Edina.

– Elsősorban gratulálok a hazai csapatnak a remek küzdelemhez. Az az érzésem, hogy az utolsó harminc percben szárazan játszottunk, nem volt elég erőnk egy kemény időszakban, az ÉRD pedig remekelt ekkor. A szerencse sem volt velünk, minden labda az ÉRD-hez pattant, de nagyot harcoltunk az első félidőben, viszont a harcosok legyengültek, így ez ennyire volt elég – fogalmazott az SKC vezetőedzője, Tor Odvar Moen.

– Óriási extázisban volt az egész csapat. Nagyon boldog vagyok, este biztos nehezen alszom el. Nagyon jó mérkőzést játszottunk és iszonyatosan boldog vagyok, hogy meg tudtuk szerezni a két pontot és vissza tudtunk vágni a nem túl jó siófoki mérkőzés után – nyilatkozta Tóth Gabriella, az ÉRD hét gólt szerző irányítója.

– Úgy gondolom, az ÉRD frissebb volt nálunk, de ez nem kifogás, a legjobbunkat próbáltuk nyújtani. Nagyon kemény az EHF-Kupa és a bajnokság együtt. Fontos mérkőzés volt, de megyünk tovább. Az ÉRD jobban játszott, mi próbáltunk küzdeni, de ez nem volt elég – értékelt a Siófok szélsője, Camille Aoustin.

Az ÉRD legközelebb Debrecenben, a Török Bódog Magyar Kupa négyes döntőjében, március 16-án, 15.15-kor a Győri Audi ETO KC ellen lép pályára.

K&H női kézilabda liga, 17. forduló
ÉRD – SIÓFOK KC 30–26 (14–15)
Érd, Érd Aréna, 1800 néző. V: Herczeg, Südi
ÉRD: Janurik – KRPEŽ-ŠLEZÁK 7 (2), Lavko 3, TÓTH G. 7, Szabó L. 3, Kovačević, C. LASSOURCE 8
Csere: FOGGEA (kapus), Kiss N., Jeřábková 2
Edző: Szabó Edina
SKC: DEDU – Böhme 4 (2), M. González 5, NZE-MINKO 4 (1), JEŽIĆ 6, Kobetić 5, Aoustin 1
Csere: Silje Solberg (kapus), Perianu, Janjušević, Elghaoui 1, Hmirova
Edző: Tor Odvar Moen
Az eredmény alakulása. 6. perc: 3–4. 10. p.: 6–5. 15. p.: 7–7. 21. p.: 8–11. 26. p.: 12–13. 36. p.: 17–16. 41. p.: 19–19. 45. p.: 21–20. 49. p.: 24–22. 55. p.: 28–24.
Kiállítások: 6, ill. 4 perc
Hétméteresek: 2/2, ill. 5/3

Forrás: ÉrdMost.hu

Támogatóink

Médiapartnereink