Könnyed siker a rangadók előtt

Az előző héttel ellentétben most sokkal nyugodtabb meccsen van túl felnőtt csapatunk. Az NB I/B 25. fordulójában a Kispest együttesét fogadtuk és 37-25-re megnyertük a találkozót.

Valahogy így kell kezdeni egy mérkőzést! Hiába szerzett ugyanis vezetést a Kispest, az ezt követő időszakban a védelmünk a Landi-Panyi védőpáros irányításával nem hagyott esélyt a vendégeknek. Elöl pedig mindenféle variációt bemutatva a 9. percre 7-1-re elléptünk. Betaláltunk hétméteresből, szélről, gyorsindításból valamint felállt fal ellen átlövésből is. A 11. percig kellett várni arra, hogy a fővárosiak ismét bevegyék Németh Kata kapuját. Ezután felváltva estek a gólok, majd kis gólcsend is következett, így állandósult a különbség. A 18. percben volt a legnagyobb előnyünk az első félidőben: Kellermann Dóra góljával ekkor 11-3 volt az állás. Nyugodtan tudott játszani csapatunk, így a piros-feketék csak minimálisan tudtak közelíteni. Az utolsó másodpercben még szépítettek, így a szünetben 17-11-es állást mutatott az eredményjelző.

A folytatásban a kiharcolt előnyünk birtokában menedzseltük a mérkőzést. Gerháth Kincső gólokkal érkezett meg a pályára és Dávid-Azari is szépségdíjas találatokat szerzett. A második játékrész nagyobb részében nem nőtt különösebben a fórunk, majd a hajrához érve először lett kétszámjegyű Béki Nagy Bertalan együttesének hátránya (31-21). Ezt még sikerült megfejelni, így végül Simics Judit tanítványai 37-25-re megnyerték a mérkőzést és sorozatban hatodik győzelmükkel készülnek a soron következő rangadókra.
 

NB I/B, 25. forduló

ÉRD – Kispest NKK  37-25 (17-11)
Érd Aréna

ÉRD: Németh – Szakály 3 (1), Kellermann 5, Panyi 4, Bánhidi 3, Pálmai 4, Braun 2.

Csere: Imre (kapus), Landi, Dávid-Azari 8 (1), Gerencsér 4, Gerháth 4, Háfra.

A tabella itt megtekinthető.

Hajrá Érd!

Fotó: Balogh István

Támogatóink

Médiapartnereink