Kiélezett mérkőzésen nyertünk

NB I-es junior együttesünk az utolsó percig izgalmas mérkőzésen, a második félidőben megfordítva az állást 31:29-re nyert a Budaörs KC ellen, megszerezve a 12. helyet a bajnokságban.
 
NB I -es junior csapatunk a bajnokság utolsó fordulójában a Budaörs KC-t fogadta az ÉRD Arénában. A találkozón Németh Patrícia szerzett vezetést együttesünknek, majd ellenfelünk háromszor próbálkozhatott hétméteresből bevenni Zsigmund Emese hálóját, de kapusunk két budaörsi próbálkozást is hárított. Tíz perc elteltével így is a vendégcsapat vezetett 2:5-re, de három minutummal később Lozsi Erna és Illés Virág két-két találatával már lányainknál volt az előny (6:5). A félidő hajrájáig fej-fej mellett haladtak a csapatok, miközben Zsigmund Emese újabb büntetőt hárított, míg Lozsi Erna nem hibázott a büntetővonalról (12:12). A játékrész utolsó perceiben négy vendég találatra csak Pigler Nikolett és Lízer Dorottya tudott válaszolni, így a szünetre 15:17-es hátránnyal érkeztünk. A fordulást követően Zsigmind Emese már a negyedik budaörsi büntetőt hatástalanította, együttesünk pedig 19:19-nél Bernát Dorina góljával érte utol ellenfelét. Egy perccel később Németh Patrícia betörés után volt eredményes, újra csapatunkat juttatva vezetéshez, de nagyobb előnyre nem sikerült szert tennünk. 26:26 után Lízer Dorottya akcióból és büntetőből is bevette a vendégcsapat kapuját, melynek köszönhetően a mérkőzés utolsó nyolc percének kétgólos fórral kezdhettünk neki. A Budaörs ugyan egyenlített az 55. percben, de Zsigmund Emese ötödik védett hétméteresének köszönhetően a vezetést nem tudta átvenni, így a hajrában Lízer Dorottya és Pigler Nikolett góljaival 31:29-re megnyertük a mérkőzést, megszerezve a 12. helyet az NB I-es junior bajnokságban. Gratulálunk a győzelemhez!
A bajnokság hatodik mérkőzésén együttesünk 14:45-ös vereséget szenvedett a NEKA korosztályos csapatától. 
 
A hétvégi felkészülési torna után szerdán már bajnoki mérkőzésen léptek pályára ifjúsági lányaink. A mérkőzést nem kezdte jól csapatunk, hiszen a tizennegyedik percben Landi Gabriella szerezte első találatunkat (1:13). Király Réka négy percen belül három hétméterest is értékesített, mellyel 4:16-ra alakult az állás. Az első játékrész hajrájában Berta Réka betörésből és átlövésből is eredményes volt, így 6:22-es eredménnyel ért végét a félidő. A második harminc perc elején a vendégek találatára Landi Gabriella válaszolt, ezt követően viszont ellenfelünk zsinórban hatszor talált be hálónkba (7:30). A félidő derekán Kóka Mariann kétszer akcióból talált a kapuba, majd Landi Gabriella értékesítette a megítélt büntetőt, így 10:35 állt az ÉRD Aréna eredményjelzőjén. A hajrában Kincses Janka, majd egy perccel később Kovács Barbara jegyzett gólt a 14:45-ös végeredménnyel záruló összecsapáson.
 
 
 
A bajnokság tizenharmadik mérkőzésén együttesünk 25:44-es vereséget a Siófok KC csapatától az ÉRD Arénában. 
 
A találkozón Plesztovits Alexa lőtte első gólunkat, majd a hatodik percben Illés Virág volt eredményes, ezt megelőzően a vendégek ötször vették be a kapunkat (2:5). Márczy Tekla és Plesztovits Alexa találataival 4:5-re zárkóztunk, de az egyenlítés nem sikerült, sőt az első negyedóra végén 6:14-et mutatott az eredményjelző. Plesztovits Alexa akcióból és a büntetővonalról is a hálóba lőtt, míg Németh Zsófia két vendég hétméterest is hárított (10:18). A hajrában Ágoston Nóra két, és Reizinger Sára egy góljával 13:19-cel zárulta félidő. A második játékrész első nyolc percében Márczy Tekla egy találata ellenében ellenfelünk hatszor vette be kapunkat, így 14:25-re alakult az állás. A folytatásban Bernát Dorina két hétméterest értékesített, Reizinger Sára pedig két átlövésgólt szerzett, de nem tudtuk csökkenteni hátrányunkat (21:35). A sok kiállítást hozó mérkőzés hajrájában volt, hogy egyszerre négy játékosunk volt kiállítva, így mindösszesen két mezőnyjátékosunk volt a pályán. A mérkőzés utolsó perceiben felváltva születtek a gólok, Németh Patrícia és Márczy Tekla találataira is volt válasza a vendégeknek a 25:44-es végeredménnyel záruló találkozón. 
 
 
 
NB I junior alapszakasz 14. forduló
Időpont: 
2017. február 19. 15:00

25

(13)

Kiállítás: 24 perc

7 méteres 5/3

Vezetőedző

ÉRD
1
3
5 (1)
3
2 (2)
1
3
7
Siófok KC
3
7 (2)
1
11
3
4
5
10 (4)

44

(19)

Kiállítás: 4 perc

7 méteres 8/6

Vezetőedző
TARJÁN Bence

Helyszín: 
ÉRD Aréna
Hír: 
Vereség a Siófok ellen
Játékvezetők: Lamberg-Liszkay Melinda, Báthori Dezső

Támogatóink

Médiapartnereink