Későn ébredt a csapat, hárommal kikapott Vácon

Az Érd idegenben 34-31-re kikapott a Váctól a K&H Liga 14. fordulójában. Csapatunk a mérkőzés elején túl nagy előnyt adott ellenfelének és később hiába talált magára, csak szorossá tudta tenni a párharcot.

Két győzelem után magabiztosan kezdhette volna csapatunk a mérkőzést Vácon. Szabó Kitti találataival a 2. percig meg is volt az előny (1-2), Kuczora Csenge vezérletével azonban egy 7-0-s rohammal fordított a hazai csapat (8-2).

A 10. percben Bódi Bernadett törte meg gólcsendünket, de igazán nem tudtunk faragni a hátrányból. Pásztor Bettina az első játékrészben 6 védést is bemutatva remekül helyt állt a váci kapuban, így a szünetre 18-11-es hátrányban mentünk.

A fordulás után egy ideig maradt a 6-7 gólos különbség. Támadásban továbbra is akadozott a gépezet, és a 37. percre kialakult a közte tíz is (25-15). Ekkor már Bukovszky Anna őrizte a vendégek hálóját. Csapatunk azonban fantasztikus lelki tartásról tanúbizonyságot téve nem adta fel a küzdelmet, fokozatosan közelítette ellenfelét és Alekszandra Vukajlovics találatainak is köszönhetően a hajrához érve már csak 3 gól volt a hátrányunk (31-28). Izgalmas utolsó perceknek néztünk elébe, azonban túl későn érezte meg a gárda a lehetőséget, és kevés volt hátra, így nem sikerülhetett az egyenlítés.

A második félidőt 20-16-ra nyerte az Érd, a végeredmény így 34-31-es váci siker lett. De a küzdeni tudásért minden dicséret megilleti a csapatot. Kár, hogy későn hittük el, hogy lehet keresnivalónk. Folytatás 6 nap múlva, hazai pályán a Mosonmagyaróvár ellen.

K&H női kézilabda liga, 14. forduló

Váci NKSE - ÉRD 34–31 (18–11)

ÉRD: Kántor – Bódi 1, Vukajlovics 9, Horváth D., Sztankovics 2, Szabó Kitti 10 (2), Fekete B. 
Csere: Hadfi (kapus), Kopecz 5 (1), Kiss D., Mód 1, Paróczy 1, Mézes 2, Csáki L.

Horváth Roland:

„A Vác borzasztó jól kezdte a mérkőzést, valahol erre is számítottam. Arra viszont nem, hogy mi ennyire rosszul fogjuk a ziccereinket értékesíteni. Ez volt az, ami az első félidőt megpecsételte. Ezután gyakorlatilag futottunk az eredmény után. A második félidőben történt valami, szikrát kaptak a lányok, vagy nem tudom, de nagyon szépen feljöttek. Ehhez a 20-25 perchez gratulálok nekik, mert küzdöttek, harcoltak és ilyen csapatok ellen, akik ennyivel előrébb vannak a tabellán ez a lehető legfontosabb. Hogy játékosokká váljanak. Sajnos a Hámori Konszuélát nem tudtuk megállítani. Lehet érdemes lenne belőle egy szakdolgozatot írni, de egy az egyben nem tudtuk megállítani és végig vezéregyénisége volt a Vácnak.”

Alekszandra Vukajlovics:

„Nem bíztunk magunkban, hogy tudunk jól játszani és emiatt kezdtük így a mérkőzést. A második félidőben, mikor kijöttünk az öltözőből változtattunk a fejünkben és erősebben indultunk. Elkezdtük megcsinálni, amiért jöttünk. Gratulálok a lányoknak, mert tényleg küzdöttünk.”

Hajrá Érd!

 

 

 

Támogatóink

Médiapartnereink