Itthon tartottuk a két pontot

NB I-es felnőtt csapatunk a bajnokság második fordulójában 27:20-ra nyert az Ipress Center-Vác együttese ellen a nagyszerű hangulatú ÉRD Arénában. Junior együttesünk is nyerni tudott hazai környezetben, míg ifjúsági lányaink szoros mérkőzésen maradtak alul.

Négy hónap után újra hazai környezetben lépett pályára csapatunk a bajnokság küzdelmeiben. Az ÉRD Arénában az idény első találatát Andjela Bulatovic lőtte, melyet követően egyenlített ellenfelünk, de 1:1 után Mireya González Álvarez és Mariama Siganté góljaival 4:1 állt az eredményjelzőn. 8:4-ig tartottuk többgólos előnyünket, ezt követően a váci csapat emberelőnyben egy gólra zárkózott, majd a 20. percben egyenlített (9:9). A vezetést nem tudta átvenni a vendégcsapat, hiszen remek védekezés után labdákat szereztünk, és Kisfaludy Anett, Katarina Krpez Slezak és Andjela Bulatovic is lerohanásból volt eredményes (12:9). Háromgólos előnyünket a szünetre is megőriztük (13:10), melyet a második harminc perc elején Klivinyi Kinga és Mireya González Álvarez góljaival növeltünk is. Ezután hét perc alatt a váci csapat négy találatot szerezve felzárkózott egy gólra (16:15), de lányaink egységét és küzdőszellemét jól mutatja, hogy ezt követően tizenegy percig nem tudott akciógólt szerezni ellenfelnük. Katarina Krpez Slezak értékesített hétméteresére, illetve Barján Bianka négy akciógóljára két értékesített váci büntető volt a válasz, így a mérkőzés utolsó tíz percére négygólos előnnyel fordultunk (21:17). A találkozó hajrájában tovább növeltük vezetésünket, így a mérkőzés végén 27:20-as győzelmünknek tapsolhatott a mérkőzés egészén fantasztikus hangulatot termető szurkolótáborunk.
 
ÉRD NB I góllövőlista
Magyarázat: J - Játszott mérkőzés; D - Dobott gól; O - Otthon; I - Idegenben; 2P - Kétperces büntetés
 
 
NB I-es junior csapatunk felnőtt együttesünkhöz hasonlóan itthon tartotta a két bajnoki pontot a Vác ellen, míg ifjúsági lányaink szoros mérkőzésen maradtak alul. Kiemelt serdülő bajnokságban szereplő csapatunk nem bírt a Csepel DSE-vel, míg az országos serdülő bajnokságban induló ÉRD 2-es lányaink a Pázmánd NKSE ellen tudtak nyerni. U11-es együttesünk a Százhalombatta és a Szentendre ellen is sikerrel vívta meg hétvégi mérkőzéseit. Pest megye junior együttesünk a Madách Imre DSE otthonában szenvedett vereséget, Budapest női felnőtt osztályban szereplő ÉRD II-es csapatunk döntetlen ért a el a XVI. kerületi MKSE ellen. Gratulálunk a győzelmekhez!
 
A elmúlt hét ÉRD eredményei
 
2016. szeptember 24., szombat
 
U11 Kovács L. régió C csoport | Százhalombattai VUK SE - ÉRD 7:29 (5:15)
U11 Kovács L. régió C csoport | ÉRD - Szentendrei NKE 10:0
 
NB I Ifjúsági | ÉRD - Ipress Center-Vác 21:26 (12:15)
NB I Junior | ÉRD - Ipress Center-Vác 30:26 (16:15)
 
NB I Felnőtt | ÉRD - Ipress Center-Vác 27:20 (13:10)
 
2016. szeptember 25., vasárnap
 
KSB leány | ÉRD - Csepel DSE 15:30 (6:15)
 
Pest megyei női junior | Madách Imre DSE - ÉRD 18:13 (7:4)
 
OSB leány | ÉRD 2 - Pázmánd NKSE 17:10 (11:5)
 
Budapest Női felnőtt | XVI. kerületi MKSE - ÉRD II 22:22 (10:10)
 
HAJRÁ ÉRD!
 
 

Támogatóink

Médiapartnereink