Hiába küzdöttünk, ezúttal elmaradt a pontszerzés

Szoros és fordulatos mérkőzést játszott otthon az Érd a Dunaújvárossal, a K&H Liga 6. fordulójában. Végül a hajrában a vendégek koncentráltak jobban, így 29-26-ra megnyerték az összecsapást.



Szinte napra pontosan egy éve, 2020. október 28-án játszottunk a Dunaújvárossal ugyanígy otthon bajnokit. Akkor 33-28-ra nyertünk, és ezt az eredményt most is aláírtuk volna.
Bár Szalai góljával a vendégek szereztek vezetést, Paróczy hamar egyenlített. 3-3 után a vezetést is átvehettük volna, sajnos a hetes kimaradt és végül a vendégek léptek el kettővel. Horváth Roland időt is kért a 11. percben. Végül Kopecz törte meg az ötperces gólcsendet. Bár Györkös ziccereket hárított, eleinte nem sikerült egyenlítenünk.


A 20. percben aztán Mód találatával 9-9-nél utolértük riválisunkat. Sőt, kicsivel később Paróczynak köszönhetően a vezetést is átvettük. Vukajlovics is remekül szállt be a meccsbe és Szabó is értékesítette a büntetőt, így már 14-11 volt az eredményjelzőn. Sajnos a félidő hajrájában emberelőnyben zárkózott az Újváros, pedig Mód kettős hátrányban is betalált, így 15-14-es vezetésről várhattuk a folytatást.


Hadfi bravúrral indult a második játékrész utána viszont Szalai duplájával fordítottak a vendégek. A 35. percben Szabó Kitti szerezte az első érdi találatot a második félidőben, míg a szenzációsan játszó Paróczy révén 19-18-nál ismét a mieinknél volt az előny. Ráadásul a kétgólos vezetésért is támadhattunk, azonban sajnos a vendégek gyorsan visszavették a vezetést.
A következő percekben mindkét oldalon akadtak hibák, végül a Dunaújváros tudott ellépni 25-22-re a rutinos Bulath vezérletével. Szabó azonban hetedik hétméteresét is értékesítette, majd Fekete is betalált. A hajrában igazi hetespárbaj alakult ki a pályán. Sajnos az utolsó 5 percben ellépett négy találattal a vendég együttes és ez elégnek bizonyult a győzelemhez, így 29-26-os vereséget szenvedtünk.

K&H női kézilabda liga, 6. forduló
ÉRD–Dunaújvárosi KKA 26–29 (15–14)
ÉRD Aréna, 400 néző. V.: Paska, Vastag

ÉRD: Györkös – Csáki 1, Mód 4, Szabó Kitti 8 (8), Paróczy 6, Kopecz 2, Pécsi.
Csere: Hadfi, Kántor (kapusok), Horváth D., Vukajlovics 3, Kiss D. Zs., Fekete B. 2, Sztankovics, Abilda.

Horváth Roland:

Nagyon sajnálom, mert egy-két játékosom alig kézilabdázott. Meg lehetett volna nyerni ezt a mérkőzést, mert nagyon szépen küzdöttek a lányok, csak azok a szituációk, amiket megbeszéltünk, sok esetben hiányoztak ahhoz, hogy győzni tudjunk.

Szabó Kitti:

Nagyon csalódott vagyok. Úgy gondolom, hogy az egész mérkőzésen végig küzdöttünk, partiban voltunk az utolsó percekig. A végjátékban hibáztunk ziccereket, illetve hátul is, és ez megpecsételte a meccs végkimenetelét.

Hajrá Érd!

Támogatóink

Médiapartnereink