Harcos siker az Eger elleni rangadón

Szoros mérkőzést játszott felnőtt csapatunk az Eger ellen az NB I/B 6. fordulójában. Az Érd Arénában a félidőben még a vendégek vezettek, sőt a folytatásban 5 gólosra is növelték előnyüket, de Simics Judit lányai fordítani tudtak és végül 34-32-re megnyerték az összecsapást!

Annak ellenére, hogy Imre Szofi védése után a kipattanóból az Eger szerzett vezetést, remekül indult a találkozó. Hiszen Dávid-Azari Fruzsina egymás után négyszer talált be, így az 5. percben 4-1-es állásnál máris időt kellett kérnie Farkas Józsefnek. Ezután apró hibák jöttek csapatunknál támadásban és pár perccel később máris egyenlítettek a vendégek (5-5). A kezdeményezést azonban nem engedtük át és ismét elhúztunk hárommal (9-6).

Már itt érezhető volt, hogy nem lesz könnyű találkozó, hiszen a 17. percben ismét egyenlő volt az eredmény (9-9). Hiába Imre remek hárításai, a félidő hajrájához közeledve két góllal meglépett az Eszterházy SC (11-13). Innen még sikerült egalizálni és ismét előnybe kerülni (15-14), az utolsó szó azonban Iván Emeséé volt, így a szünetben 16-15-ös egri vezetéssel vonulhattak az együttesek.

A második játékrész hasonlóan kezdődött, mint a mérkőzés legeleje, csak számunkra negatív előjellel. Pár perc alatt egy 5-1-es rohammal máris öt gól volt a vendégek előnye (16-21)! Fokozatosan megkezdtük a felzárkózást és Mlinkó Zsófia találatai egyre közelebb hozták csapatunkat. Szűk negyed órával a vége előtt Gerencsér Fanni révén egyenlítettünk, majd Szakály Flóra góljával átvettük a vezetést (24-23)!

Rendkívül izgalmas utolsó 10 perc elég néztünk. Idei első hazai mérkőzésén Csiszár-Szekeres Klára is betalált (27-25), és 1-2 góllal folyamatosan magunk mögött tudtuk tartani a Heves vármegyeieket. Az 58. percben Gerháth Kincső 7. találata meghozta a háromgólos fórt, a hátralévő időt pedig sikerült lemenedzselni. 34-32-es sikerével az Érd otthon tartotta a két pontot egy végig veszélyes Eger ellen, ezzel pedig ismét sikerült fellépni a második helyre a tabellán.

NB I/B, 6. forduló

ÉRD – Eszterházy SC  34-32 (15-16)
Érd Aréna

ÉRD: Imre – Dávid-Azari 6 (1), Gerháth 7 (3), Kiss D. Zs. 4, Kellermann  3, Panyi 2, Braun 1.

Csere: Németh (kapus), Csiszár-Szekeres 1, Gerencsér 1, Háfra 2, Mlinkó 4, Szakály 3, Bánhidi, Landi.

Hajrá Érd!

 

Támogatóink

Médiapartnereink