A hajráig jól tartotta magát csapatunk, de végül nyert a Debrecen

A 7. fordulóban a harmadik helyen álló Debrecenhez látogattunk. A rengeteg hiányzó ellenére a 48. percig remekül játszott az Érd, végül azonban érvényesült a papírforma.

Dana Abilda góljával indult a találkozó, majd gyorsan fordított a hazai csapat és 3-1-re ellépett. Klasszikus átlövő hiányában – Alekszandra Vukajlovics és Kopecz Barbara sem tudott pályára lépni -, Szabó Kitti vette hátára a csapatot. A 10. percben 4 gólra nőtt a különbség (6-2), de egy hatékony két és fél perces szakasszal sikerült egyenlítenünk (6-6). Kántor Kamilla először szerepelt kezdőként a kapuban és remek védésekkel igazolta a döntést.

 A félidő hátralévő részében a DVSC 1-2 gólos előnyre tudott csak szert tenni. Dicséretes, hogy a sokkal esélyesebb ellenféllel szemben tartotta a lépést Horváth Roland együttese. Többször sikerült egalizálni, a vezetést azonban nem tudtuk átvenni. A félidő előtt 1 másodperccel Korsós Dorina betalált, így 15-14-es eredménnyel a Loki vonulhatott pihenőre.

A második játékrész elejét megnyomta a Debrecen és 5 gólos különbséget alakított ki (20-15). Csapatunk azonban küzdőszellemből ötösre vizsgázva nem adta fel a harcot. Sztankovics Rékát többször is pazarul játszottuk meg beállóban, ő pedig nem hibázott (összesen 7 gólig jutott). A 40. percben Fekete Bozsana első találatával ismét felzárkóztunk 1 gólra (21-20).

A volt érdi Kovács Anna köszönt be kétszer, de megint csak nem sikerült lerázni lányainkat (25-24). A 47. percben időt is kért Szilágyi Zoltán. Ezután sajnálatos módon két kiállítást is összehoztunk, amely megpecsételte a sorsunkat. Egy 9-0-s rohammal végül eldöntötték a két pont sorsát a hajdúságiak és 34-26-ra megnyerték a találkozót.

K&H női kézilabda liga, 7. forduló
DVSC SCHAEFFLER - ÉRD 34–26 (15–14)
Debrecen, Hódos Imre Sportcsarnok, 800 néző.  V.: Őri, Pozdena

ÉRD: Kántor – Csáki 3, Abilda 4, Mód 2, Paróczy 2, Szabó Kitti 7 (3), Fekete B. 1. 
Csere: Györkös, Hadfi (kapusok), Kiss D. Zs., Horváth D., Sztankovics 7, Kóka, Pécsi, Landi.

Horváth Roland:

Kétes érzésem van: csináltunk egy buta két percet, amiért nagyon bosszús vagyok. A realitás a mai mérkőzés alapján az 5 gól a Debrecennek. Két nap alatt próbáltam valamit összebarkácsolni azokból, akik kevesebbet játszanak illetve így, hogy lövő nélkül utaztunk el. Videózáson megpróbáltuk kielemezni a Debrecen gyengéit, és ezt a lányok nagyon szépen megcsinálták. Le a kalappal előttük, ezért is sajnálom a 8 gólos különbséget, ennyi nem volt ma a két csapat között. Bravúrról talán akkor beszélhettünk volna, ha többen vagyunk. De megdicsértem a lányokat, nagyon szépen küzdöttek.

Sztankovics Réka:

Sajnos rövid a kispadunk és ezért elfogytunk. A végén nagyon sok, gyors lerohanásból könnyű gólokat kaptunk és itt kinyílt az olló. A kisebb periódusokból kell táplálkoznunk: a páros kapcsolatok és a védekezés sok helyen jól működött. Ezeket kell kiragadni.

Hajrá Érd!

Támogatóink

Médiapartnereink