Győzelemmel zártuk a januárt

NB I-es felnőtt csapatunk a K&H női kézilabda liga küzdelmeiben 35:22-es győzelmet ért el az Alba Fehérvár KC együttese ellen. Ifjúsági és serdülő lányaink nem bírtak a NEKA korosztályos csapataival.

A bajnokság 12. fordulójának mérkőzésén Krpez Slezák Katarina lőtte első gólunkat szélről, majd jobbszélsőnk egy kivédekezett vendég akció után Janurik Kinga indításából duplázta meg előnyünket. Tíz minutum elteltével zsinórban öt találatot szereztünk, ezzel kétgólos előnyünket 10:3-ra növeltük. Janurik Kinga kiváló teljesítményének és Mariama Signaté vezetésével remek védelmünknek köszönhetően előnyünket tovább növeltük. A 23. percben Tóth Gabriella volt eredményes, mellyel tíz góllal vezettünk. A játékrész hajrájában Klivinyi Kinga és Tóth Gabriella átlövésből, Szabó Laura pedig beállóból növelték góljaink számát, míg a félidőt Julie Foggea hárított hétméteres zárta (20:7). A fordulás után Mireya González Álvarez növelte találataink számát, majd Kisfaludy Anett váltotta gólra Andjela Bulatovic átadását. A folytatásban Tóth Gabriella a szaggatottról, Gávai Szonja szélről, Jamina Roberts pedig labdaszerzés után vette be a fehérváriak kapuját. A hajrában egymást követő öt találatot szerezve növeltük előnyünket a 35:22-es végeredménnyel záruló összecsapáson.

ÉRD NB I góllövőlista

Magyarázat: J - Játszott mérkőzés; D - Dobott gól; O - Otthon; I - Idegenben; 2P - Kétperces büntetés

Ifjúsági és serdülő I. osztályú lányaink is a NEKA otthonában léptek pályára a héten, de a pontszerzés egyik csapatunk sem sikerült. 

 

A hét ÉRD eredményei:

2018. január 24., szerda

Serdülő I. osztály | NEKA - ÉRD 29:11 (15:2)

 

Ifjúsági I. osztály | NEKA I - ÉRD 41:15 (21:8)

 

2018. január 27., péntek

K&H női kézilada liga | ÉRD - Alba Fehérvár KC 35:22 (20:7)

Támogatóink

Médiapartnereink