Győzelem a szomszédvári rangadón

Rendkívül fontos találkozón lépett pályára az Érd a Budaörs otthonában. Csapatunk szinte végig vezetve, magabiztosan nyert az újonc ellen, így féltávnál a 12. helyen várja a folytatást.

Nem várt nehézségekkel kellett szembenéznie csapatunknak, kapus poszton ugyanis kisebb betegség miatt Hadfi Grétára nem számíthatott a szakvezetés, így Kántor Kamilla mellett a mindössze 18 éves Poteczin Enikő került be a keretbe.

Ez azonban nem fogta meg csapatunkat, már az első támadásunkból sikerült betalálni. Szépen kijátszott akció végén Szabó Kitti ejtett Vártok Ramóna fölött a kapuba. Kántor is remekül kezdett hátul, Pálos-Bognár Barbara hétméteresét hárította lábbal. Nem esett kétségbe a Budaörs és a 6. percben, Hajduch Csenge révén a mérkőzésen először átvette a vezetést (4-3).

Három perc sem kellett hozzá Fekete Bozsana szélről szerzett góljával ismét nálunk volt az előny (5-6), majd a 12. percre háromra nőtt a különbség (5-8). Buday Dániel ki is kérte idejét, és fokozatosan közelítve a 18. percben ismét egál volt az állás (10-10).

Két beállóval, hét a hat elleni játékot próbált már az első félidőben is a Budaörs, de a vezetést nem sikerült átvennie. A hajrában pedig tovább tudtuk növelni az differenciát, így a szünetre 16-13-ra az Érd mehetett előnnyel.

A második játékrészt ismét üres kapuval, támadásban eggyel több mezőnyjátékossal kezdte a hazai gárda, és a 41. percben ismét átvették a vezetést Pálos-Bognárék (22-21). Nem adta meg magát azonban csapatunk (miért is tette volna), Horváth Roland időkérése után 3 perc alatt fordítottunk (23-24). Paróczy Sáráék innen már nem adták ki a kezükből az irányítást. Poteczin Enikő is bemutatkozhatott a kapuban egy büntető erejéig, sajnos védenie nem sikerült.

7 perccel a vége előtt így is már 6 gól volt a fórunk. Szélsőink parádéztak, Bódi és Fekete Bozsana is százszázalékos lövőteljesítményt rakott le az asztalra (6/6 és 5/5). Végül magabiztosan menedzselve a hajrát megérdemelten, 35-30-as sikert aratott csapatunk.

A bajnokság felénél így 4 győzelemmel a 12. helyen áll az Érd, holtversenyben az Alba Fehérvárral és egy egységgel lemaradva a Budaörstől. Folytatás másfél hét múlva a Vác ellen.

K&H női kézilabda liga, 13. forduló

Moyra-Budaörs Handball – Érd 30-35 (13-16)

ÉRD: Kántor – Bódi 6, Vukajlovics 3, Szabü Kitti 9 (4), Paróczy  5, Kopecz 5, Fekete B. 5
Csere: Poteczin (kapus), Horváth D., Kiss D. Zs., Mód 2, Sztankovics

Horváth Roland:

„Nagyon sokat készültünk erre a mérkőzésre és tudtam, hogy borzasztó nehéz meccsünk lesz, abból kiindulva, hogy milyen bravúros eredményeket ér el a Budaörs. Rengeteget készültünk, hogy tudjunk itt ma győzni. Gratulálni szeretnék Buday Dánielnek ehhez a hét a hat elleni játékhoz, mert ilyen precízen én még nem láttam játszani ezt, úgyhogy le a kalappal előtte.”

A vezetőedzők választása alapján csapatunkból a mérkőzés legjobbja Sztankovics Réka lett.

Sztankovics Réka:

„Gratulálok a Budaörsnek, mert nagyon szépen játszottak. Megnehezítették a dolgunkat a hét a hattal. Tudtuk, hogy nagyon nehéz mérkőzés lesz. Igazából csak a végén dőlt el. Keményen kellett védekeznünk és kisegítettük egymást ott, ahol kellett. Borzasztóan örülök, mert úgy érzem végre elindult valami ebben a csapatban.”

Hajrá Érd!

Támogatóink

Médiapartnereink