Győzelem a szezon utolsó mérkőzésén

NB I-es ifjúsági csapatunk a bajnokság utolsó fordulójában 46:24-re nyert a Budaörs KC ellen az ÉRD Arénában, és a 9. helyen zárta a bajnokságot.
 
NB I -es ifjúsági együttesünk a bajnokság 9-13. helyért vívott rájátszás utolsó találkozóján a Budaörs KC-t fogadta hazai környezetben. A mérkőzésen a vendégcsapat szerezte az első két gólt, de Illés Virág találatával előbb szépített csapatunk, majd Lozsi Erna zsinórban négyszer volt eredményes, így tizenegy perc játék után 5:3-ra vezettünk. 7:6-ig nem tudtunk nagyobb előnyre szert tenni, de ezt követően hét találatunkra egyetlen budaörsi gól volt a válasz, miközben Németh Zsófia büntetőt is hárított (14:7). A félidő hajrájában zsinórban ötször vettük be a vendégek kapuját, így a 26. percben Czirják Orsolya góljával 19:8-ra vezettek lányaink. A 21:11-es félidei állást követően Németh Patrícia átlövésből növelte előnyünket, majd Lozsi Erna értékesített egy büntetőt, de a vendégcsapat nem hagyta magát, és 23:15-re felzárkózott. Ennél közelebb azonban nem tudott kerülni ellenfelünk, hiszen ezt követően három perc alatt négyszer is eredményesek voltunk, visszaállítva a félidő eleji tizenegy gólos különbséget (27:16). Németh Zsófia újabb védett büntetője után az egymást követő hat találatot lányaink szerezték, mellyel 34:19-re vezettünk a 49. percben. A mérkőzés utolsó tíz percében ellenfelünk faragott hátrányából, de Bernát Dorina találatával 46:24-re nyertek lányaink a bajnokság utolsó találkozóján, mellyel a 9. helyet szerezték meg a tabellán. Gratulálunk a győzelemhez!
Junior csapatunk a bajnokság hetedik fordulójában 19:37-es vereséget szenvedett az MTK Budapest együttesétől. 
 
A szezon hetedik mérkőzésén Bernát Dorina juttatta vezetéshez csapatunkat, majd Czirják Orsolya is a kapuba talált, de mindkét találatunkra volt válasza a vendégcsapatnak. A 7. percben Reizinger Sára találatával döntetlen volt az állás, de 6:6 után ellenfelünk zsinórban négy gólt szerzett (6:10). A játékrész utolsó tíz percére fordulva Németh Zsófia büntetőt hárított, míg Plesztovits Alexa nem hibázott a hétméteres vonalról, de a hátrányunkat így sem tudtuk csökkenteni (8:12). A hajrában Németh Zsófia újabb vendég hétméterest védett, de a szünetben így is ellenfelünk vezetett (12:18). A fordulás után tizenhárom perc alatt Németh Patrícia révén egyszer vettük be a fővárosiak kapuját, míg az MTK hét ízben volt eredményes (13:25). Wágner Virág, Németh Patrícia és Kertész Ramóna találataival csökkentettük hátrányunkat, de tíz gólnál közelebb nem tudtuk megközelíteni riválisunkat (16:26). A mérkőzés utolsó tizenkét percében Székely Ágnes szerezte egyetlen akciógólunkat, így az MTK növelni tudta előnyét, és végül 19:37-re nyert az ÉRD Arénában.
NB I junior alapszakasz 6. forduló
Időpont: 
2016. október 30. 17:00

19

(12)

Kiállítás: 16 perc

7 méteres 3/2

Vezetőedző

ÉRD
2
3
1
3 (2)
5
1
1
1
2
MTK Budapest
5 (2)
6
15 (4)
5
1
5

37

(18)

Kiállítás: 8 perc

7 méteres 8/6

Vezetőedző

Helyszín: 
ÉRD Aréna
Játékvezetők: Vindis Ferenc, Obermayer Balázs

Támogatóink

Médiapartnereink