Győzelem a DKKA otthonában

NB I-es felnőtt csapatunk a Dunaújvárosi Kohász KA otthonában ért el négygólos sikert a K&H női kézilabda liga 7. fordulójában. Utánpótlás együtteseink a Batthyány Tornacsarnokban tartották otthon a bajnoki pontokat.

Lányaink jól kezdték a mérkőzést, hiszen Klivinyi Kinga három, és Andjela Bulatovic egy találatával 1:4-es előnyre tettünk szert. Julie Foggea hárított hétméterese ellenére előbb egyenlítettek a hazaiak, majd az első negyedóra végén a vezetést is átvették (7:6). A 22. percben még 11:9 állt az eredményjelzőn, de ezt követően Gávai Szonja két, illetve Klivinyi Kinga és Kisfaludy Anett egy-egy találatával a félidő utolsó négy minutumára fordulva 11:13-ra vezettünk. A 14:16-os félidei állás után Katarina Krpez Slezak és Mireya González Álvarez növelték találataink számát. Janurik Kinga fantasztikus védéseinek, illetve Mariama Signaté, Klivinyi Kinga és Mireya González Álvarez góljainak köszönhetően ötre növeltük vezetésünket (17:22). A következő percekben Tóth Gabriella büntetőből, Jamina Roberts pedig akcióból vette be ellenfelünk kapuját, mellyel már 17:26-os előnyre tettünk szert. A hajrában előbb balkezeseink, Katarina Krpez Slezak és Mireya González Álvarez szereztek újabb gólokat, majd Jamina Roberts lerohanásgólja jelenetette utolsó találatunkat a 26:30-as végeredménnyel záruló mérkőzésen.

ÉRD NB I góllövőlista

Magyarázat: J - Játszott mérkőzés; D - Dobott gól; O - Otthon; I - Idegenben; 2P - Kétperces büntetés

Szombaton serdülő és ifjúsági III. osztályú csapatunk is a  Batthyány Tornacsarnokban léptek pályára. Fiatalabb lányaink a Bicskei TC, idősebbek pedig a Bácsalmás ellen tartották otthon a bajnoki pontokat. A hét utolsó napján Pest megye felnőtt együttesünk az Inárcs-Örkény KC II ellen, ifjúsági csapatunk pedig a Martonvásári KSE ellen nyerte meg a hétvégi mérkőzését. Utánpótlás csapataink közül hat a dunaújvárosi XIII. Üstökös Kupán szerepelt a héten: U8-as csapatunk a 11. helyen, U9-es lányaink a 6. helyen, U11-es együttesünk az 5. helyen, U12-es "B" csapatunk az 5., míg "A" együttesünk a 7. helyen, U13-as lányaink pedig a 8. helyen zárták a tornát. Bp. I.o. felnőtt együttesünk egygólos vereséget szenvedett a Gázművek MTE NKE ellen (22:23). Gratulálunk a győzelmekhez!

Az elmúlt hét ÉRD mérkőzései:

2017. november 4., szombat

Serdülő III. osztály | ÉRD II - Bicskei TC 41:8 (18:4)

 

Ifjúsági III. osztály | ÉRD II - Bácsalmási Petőfi Városi Sportegyesület 50:16 (25:8)

 

NB I Felnőtt | Dunaújvárosi Kohász KA - ÉRD 26:30 (14:16)

 

2017. november 5., vasárnap

Pest megyei ifjúsági | ÉRD III - Martonvásári KSE 35:23 (17:8)

 

Pest megyei felnőtt | ÉRD II - Inárcs-Örkény KC II 45:18 (22:10)

 

 Bp. I.o. felnőtt | ÉRD III - Gázművek MTE NKE 22:23 (10:11)

 

Hajrá ÉRD!

Támogatóink

Médiapartnereink