Győzelem az év utolsó mérkőzésén

A 2021-es naptári év utolsó találkozóján a Vasashoz látogattunk a K&H liga 9. fordulójában. Az újonc otthonában csapatunk végig remekül játszva, jobban bírva a hajrát 29-27-es győzelmet aratott.

Bódi Bernadettel a keretben, de Kopecz Barbara hiányában indult útjára csapatunk a fővárosba. A mérkőzést Kajdon Blanka betörésével a Vasas kezdte jobban, de Szabó Kitti, valamint Mód Noémi góljával rögtön fordítottunk (1-2). Az első 20 percben felváltva vezettek a csapatok, de egy gólnál jobban egyik sem tudott ellépni a másiktól. A 23. percben Bódi Bernadett is megszerezte első gólját érdi színekben, majd Györkös Rebeka sokadik jó védése után Paróczy Sára talált be beállóból, amivel a találkozó során először növeltük két gólosra előnyünket (10-12).

Innen még gyorsan kiegyenlített a Vasas, de előnybe már nem tudott kerülni. Az első félidő zárásaként Alekszandra Vukajlovics két védővel a nyakán talált be, így 15-14-es vezetéssel vonulhattunk a szünetre.

A második játékrészt Szabó két találatával kezdték Horváth Roland lányai, így hárommal vezettünk (14-17). Kajdon Blanka vezérletével azonban továbbra sem lehetett lerázni a piros-kékeket. A 40. percben Pécsi Villő szélről lőtt a rövid felsőbe, majd Vukajlovics átlövésével sikerült 5 gólos előnyt kialakítani. Magabiztosan tartottuk ekkor a vezetést, háromnál közelebb nem tudott férni a házigazda. A hajrára fordulva Bódi harmadik találatával ismét 5 volt közte (21-26).

Ám itt még nem volt vége a mérkőzésnek, Kajdon Blanka húzta az újoncot, aki összesen végül 12 gólig jutott. Az utolsó két percre 1 gólra felzárkózott a Vasas és támadhatott az egyenlítésért is. Györkös Rebeka azonban - az egész mérkőzésen 13 védést bemutatva - pazarul állta a sarat kapunkban. (A találkozó előtt a Vasas házi góllövőlistáját vezető Marija Agbaba például egyszer sem tudott túljárni az eszén.) Az utolsó percben Györkös megfogta Ács Bianka ziccerét, Szabó Kitti pedig hétméteresből lezárta a meccset a másik oldalon. A második félidőben végig vezetve, a hajrát is jól menedzselve 29-27-re megérdemelten nyertük meg az összecsapást. A nagyon fontos két pontnak köszönhetően pedig beértük ellenfelünket a tabellán.

A 2021-es esztendőt egy szép győzelemmel zárta le csapatunk megszerezve első idegenbeli sikerét. Legközelebb 2022. január 15-én a Kisvárda ellen lépnek pályára a lányok.

K&H női kézilabda liga, 9. forduló:
VASAS SC–ÉRD 27-29 (14-15)

Budapest, Sterbinszky Amália Sportcsarnok, 400 néző. V.: Andorka, Hucker.

ÉRD: Györkös – Csáki, Vukajlovics 6, Mód 2, Paróczy 7, Szabó Kitti 6 (4), Fekete B.
Csere: Hadfi, Kántor (kapusok), Bódi 3, Horváth D., Kiss D. Zs., Kóka, Landi, Sztankovics, Pécsi 5.

Horváth Roland:

Azzal a kerettel, amellyel jelenleg dolgozni tudunk, nagyon nehéz helytállni. Fontos mérkőzés volt, ezzel a győzelemmel előrébb léptünk. A világbajoki szünetben lesz hat hetünk a munkára. Tetszett a Vasas gyors játéka, ez egy feljutó csapattól ritka. Igazi lövő nélkül játszunk, de ki tudtuk használni a Vasas hibáit. Haladunk tovább, mert vannak, akik ássák a sírunkat – szólok nekik, hogy most pihenhetnek egy kicsit. 

Pécsi Villő:

Végig kiélezett mérkőzést játszottunk, így nagyon örülök, hogy nyerni tudtunk. Végre ki tudtunk kerülni ebből a rossz periódusból és remélem, hogy januártól ugyanígy fogjuk folytatni a bajnokságot.

Hajrá Érd!

Támogatóink

Médiapartnereink