Győzelem az első fordulóban

Megkezdődött a női kézilabda K&H Liga 2022-2023-as idénye. Csapatunk az újonc NEKA otthonában lépett pályára, ahol a magabiztos első félidő után szorosabban alakult a hajrá, de Horváth Roland tanítványai végül 31-30-as sikert arattak.

Egy hosszú alapozás után sosem egyszerű az első tétmérkőzés lejátszása, ráadásul idegenben kezdett csapatunk a fiatalokkal felálló NEKA ellen. A hazaiak szerezték meg a vezetést, de Kopecz Barbara révén gyorsan megvolt az 2022/23-as szezon első érdi gólja, amivel egyenlítettünk. A találkozó elején rendre magánál tudta tartani a vezetést az újonc és a 6. percben már kettő volt az előnye (5-3). Emberhátrányba került az Érd, de Ábrahám találatával így is sikerült a fordítás (5-6). Innen még felállt a NEKA és átvette a vezetést, de a meccsen utoljára volt a hazaiaknál az előny (7-6). Együttesünk szép fokozatosan otthagyta ellenfelét, és a 23. percre már 6 gólra duzzadt  a különbség (9-15). A szünetig a NEKA mindössze egyet tudott ledolgozni a hátrányából, így magabiztos vezettünk (13-18).

A fordulás után Horváth Roland lányai kézben tartották a mérkőzést. A 43. percben kettőre csökkent az előnyünk (21-23), de Fekete, Paróczy és Kopecz is betalált, amivel gyorsan visszaállítottuk az 5 gólos fórt (21-26). Nem adta fel azonban a küzdelmet Bohus Bea fiatal gárdája és a hajrához érve egy gólra megközelítette csapatunkat (27-28). Az utolsó két percre emberhátrányba is kerültünk, egyenlítenie azonban nem sikerült Csíkos Lucáéknak. Fekete Bozsana remekbe szabott egyéni akciója pedig minden kérdést eldöntött, így végül izgalmas véghajrát követően, 31-30-ra nyerve a NEKA ellen, sikerült két ponttal indítani az új idényt.

Folytatás két nap múlva a címvédő Győr ellen, immár hazai pályán.

Horváth Roland:

„Gratulálok a NEKA-nak, ha igy fognak harcolni, pontokat fognak gyűjteni. Az öt góllal megnyert első félidő után megnyugodtunk, pedig tudtuk, hogy a fiatalok harcolni fognak az utolsó pillanatig. A második félidőben megnehezítettük a saját dolgunkat, örültem, mert ilyen mérkőzésekre szükség van. Tetszik mindaz, amit a NEKA képvisel, további sok sikert kívánok nekik.”

Dávid-Azari Fruzsina:

„Az első meccs mindig kicsit izgulós, de azt gondolom, hogy nagyon sokat fog érni ez az idegenben megszerzett két pont. Örülök neki, hogy itt tudtunk győzni és gratulálok a fiataloknak, mert szépen küzdöttek a végéig. Biztos vagyok benne, hogy sok csapat meg fog itt szenvedni.”

K&H női kézilabda liga, 1. forduló
NEKA – ÉRD 30–31 (13–18)
Balatonboglár, NEKA Sportcsarnok

ÉRD: Csapó Kyra – Dávid-Azari 4, Ábrahám 1, Puskás 3, Sztankovics, Kopecz 11 (6), Fekete B. 5. 
Csere: Hadfi (kapus), Csiszár-Szekeres, Horváth D., Gerencsér 2, Paróczy 5.

Hajrá Érd!

Fotó: NEKA.

Támogatóink

Médiapartnereink