Fordulatos meccsen nyert a Kisvárda

Kiválóan kezdte a Kisvárda elleni bajnoki mérkőzést az Érd és a fordulatos első játékrész után két góllal vezetett. A második félidőben azonban fordított a vendég együttes, és a hajrában hiába zárkóztunk fel egy gólra, végül nem sikerült egyenlíteni. 

A mérkőzés gyászszünettel kezdődött. A 63 éves korában elhunyt Buck Péter szurkolónkra emlékeztünk.

Gyors Kopecz-góllal indult a találkozó, így hamar megszereztük a vezetést. 4-4-ig sikerült nekünk diktálni a tempót, ekkor azonban a Kisvárdának többször lehetősége volt, hogy átvegye a vezetést. A kapuban Hadfi viszont szenzációs bravúrokkal akadályozta ezt meg, majd Fekete második találatával 10 perc játék után 5-4 volt az állás az Érdnek. Sajnos a vendégek ezt követően magasabb fokozatra kapcsoltak, és hamar náluk volt az előny, ráadásul már kettővel is mentek 7-5-nél. Erről az állásról sokáig nem tudtak elmozdulni a felek, végül Fekete törte meg a gólcsendet, majd megint csak ő villant a bal szélen, így ismét egyenlő volt az állás. Kopecz értékesített hetesével 8-7-nél a hazai drukkerek nagy örömére ismét mi vezettünk. Az első félidő nagyjából második harmadában mindössze egy gólt kaptunk, sőt, a 25. percben egy passzívig játszott támadásnál Ábrahám emberhátrányból is betalált, így 10-8-nál már a javunkra volt kettő. A félidőre is megmaradt a két gólos különbség, így 12-10-nél csapatunk mehetett előnnyel a szünetre.

Ünnepélyes díjátadás előzte meg a folytatást. Kovács Karcsi bácsit, az érdi kézilabdázás alapítóját 80. születésnapja alkalmából köszöntötte a klub.

A második játékrész is hazai találattal indult. Ezúttal Paróczy nyitotta a sort. A vendégek bő három perc után vették be Hadfi kapuját, viszont ott két támadásból kétszer is eredményesek voltak és a 36. perc elején utolértek bennünket 13-13-nál. Egy labdaeladást követően pedig a vezetést is átvették, időt is kért Horváth Roland. Sajnos ez nem hozta meg eleinte az áttörést. Mindkét oldalon hibáztak a csapatok, de a félidő derekán a Kisvárda örülhetett a 17-15-ös vezetésnek. Sajnos emberhátrányba kerültünk és így már öttel vezettek a vendégek. A kimaradt hetesek sem segítették a helyzetünket. Az egyébként jól védő Hadfi helyett érkezett a kapuba Horváth-Csapó. Bő 5 perccel a vége előtt Csáki Zsófi révén sikerült zárkózni kettőre, sőt Fekete labdaszerzését követően már csak egy volt a hátrány 21-20-nál. A végjátékot végül rutinosabb riválisunk bírta jobban, így 23-21-re megnyerték a mérkőzést.

 

K&H női kézilabda liga, 4. forduló
ÉRD – Kisvárda Master Good SE 21-23 (12-10)
Érd Aréna

ÉRD: Hadfi – Dávid-Azari 6(2), Ábrahám 1, Gerencsér, Kiss D. Zs., Kopecz 4 (2), Fekete B. 6.
Csere: Horváth-Csapó (kapus), Csiszár-Szekeres, Horváth D., Puskás, Paróczy 1, Csáki L. 1, Csáki Zs. 2.

Hajrá Érd!

Fotó: Balogh István

Támogatóink

Médiapartnereink