Fontos bajnoki pontokat szereztünk Siófokon

A kéthetes bajnoki szünetet követően csapatunk a K&H női kézilabda liga 4. fordulójában 22:32-re nyert a Siófok KC otthonában a teltházas vendég szektor legnagyobb örömére.

A találkozón Mireya González Álvarez átlövésből juttatta vezetéshez csapatunkat, majd a hazaiak egyenlítő gólja után háromszor tudtuk bevenni Denisa Dedu kapuját, így a hatodik perc végére 1:4-es előnyre tettünk szert. Remekül záró védőfalunk, és a fantasztikus formában védő Janurik Kingának köszönhetően az első negyedóra végén négy siófoki találat állt az eredményjelzőn, míg lányaink kilencszer voltak eredményesek. Ezt követően tíz percig felváltva estek a gólok, majd hiába zárkózott fel 10:13-ra a Balaton-parti együttes, Klivinyi Kinga és Katarina Krpez Slezak is a kapuba talált, így a szünetre 11:16-os előnnyel vonulhattunk. A második játékrész elején tartottuk szünetbeli hatgólos előnyünket, majd a 36. minutum után emberhátrányban kétszer is, majd teljes létszámban öt ízben voltunk eredményesek, míg a hazaiak egyszer vették be Janurik Kinga kapuját, így a mérkőzés utolsó negyedére tizenegygólos előnnyel érkeztünk (16:27). A hajrában faragott hátrányából az SKC, de Mariama Signaté, Gávai Szonja és Jamina Roberts találataival végül 22:32-es győzelmet értünk el a siófoki Beszédes József Általános Iskola tornatermében.

ÉRD NB I góllövőlista

Magyarázat: J - Játszott mérkőzés; D - Dobott gól; O - Otthon; I - Idegenben; 2P - Kétperces büntetés

Szombaton Pest megye felnőtt és ifjúsági együttesünk az Alsónémedi SE csapatát fogadták. Felnőtt csapatunk húsz gólos győzelmet ért el, míg ifjúsági lányainknak nem sikerült a pontszerzés. A hét utolsó napján ifjúsági III. és serdülő III. osztályú lányaink a Batthyány Sportcsarnokban léptek pályára, és mindkét mérkőzésen itthon tartották a bajnoki két pontot. Bp. I. osztáyban szereplő együttesünk nem bírt a KRSE csapatával. Gratulálunk a győzelmekhez!

 

Az elmúlt hét ÉRD eredményei:

2017. október 7., szombat

Pest megye ifjúsági | ÉRD III - Alsónémedi SE 30:37 (15:18)

 

Pest megye felnőtt | ÉRD II - Alsónémedi SE 40:20 (21:11)

 

NB I Felnőtt | Siófok KC - ÉRD 22:32 (11:16)

 

2017. október 8., vasárnap

Serdülő III. osztály | ÉRD II - Százhalombattai VUK SE 29:19 (13:6)

 

Ifjúsági III. osztály | ÉRD II - Gézengúz UKC 47:15 (19:10)

 

Budapest felnőtt | Készenléti RSE - ÉRD III 28:17 (12:8)

 

Hajrá ÉRD!

Támogatóink

Médiapartnereink