Búcsú az élvonaltól

Három fordulóval a bajnokság vége előtt a Békéscsabát fogadtuk az Érd Arénában. Az első félidő szorosabb eredménye után a második játékrészben nagy előnyt alakított ki a vendég csapat és megérdemelten nyerte meg a mérkőzést.

A K&H Liga 24. fordulójának összecsapásán Hadfi Gréta és Ábrahám Noémi nélkül kellett felvennünk a versenyt a frissen kinevezett Farkas József vezetőedzővel érkező Békéscsabával. A meccs elején egyáltalán nem érződött az érdi lányokon, hogy az utolsó esélyt ragadhatják meg a bennmaradásért vívott küzdelemben. Gerháth Kincső vezérletével villámrajtot vett az Érd és a 3. percben 3-0-ra vezetett. Az 5. percben született az első vendég találat, majd pár minutummal később már az egyenlítésért támadhattak a lilák, de Kántor Kamilla ziccert hárított, így ezt sikerült elodáznunk. Sőt, a 11. percben Fekete Bozsana góljával ismét visszaállt a közte három (7-4).

Ezután egy hosszan tartó rövidzárlat következett csapatunknál és egy 9-1-es sorozattal fordított a Békéscsaba, így az első félidő hajrájához közeledve nagy előnyt alakított ki (8-13). A hátralévő időben sikerült közelebb zárkóznunk és hiába köszönt be régi ismerősként Kiss-Walfisch Mercédesz is a túloldalon, végül Fekete Bozsana zárta le az első etapot, beállítva a 13-15-ös félidei állást.

A fordulás után Dávid-Azari Fruzsina révén rövid idő alatt sikerült egy gólra csökkenteni a hátrányt (15-16), majd ismét elléptek a békésiek (15-19). A két-három gólos különbség kezdett állandóvá válni, a 43. perctől kezdve azonban állva hagyott minket Farkas József gárdája. 7 perccel a vége előtt már 10 is volt közte, együttesünk pedig csak apró momentumoknak örülhetett a második játékrészben. Háfra Luca első gólját szerezte az Érd színeiben, míg a legeredményesebb hazai játékosként Gerháth Kincső 8 találatig jutott.

A mérkőzést végül 37-24-re nyerte a Békéscsaba, így biztossá vált, hogy a hátralévő két meccs eredményétől függetlenül, 13 év után az Érd kiesett a női kézilabda NB I-ből.

K&H női kézilabda liga, 24. forduló 
Érd - EUbility Group-Békéscsabai Előre NKSE  24–37 (13–15)
Érd Aréna

ÉRD: Kántor – Dávid-Azari 3, Kerekes 4, Gerháth K. 8 (2), Sztankovics R. 3, Kopecz, Fekete B. 2. 
Csere: Horváth-Csapó (kapus), Horváth D., Paróczy 1, Csáki L., Gerencsér, Csiszár-Szekeres, Csáki Zs. 2, Háfra L. 1.

Fotó: Balogh István

Támogatóink

Médiapartnereink