Bronzba öntött szezon

Hihetetlen izgalmak közepette, hétméteresekkel nyertük meg második bronzérmünket! 
 
Történetünk harmadik bronzpárharcában először esett meg, hogy hetesekkel dőlt el mérkőzés, ráadásul most mindkétszer így győztünk. Az is először fordult elő, hogy 2-0-ra nyertünk párharcot, vagyis nem került sor harmadik összecsapásra, ahogyan a korábbi években. Vagyis beállítottuk az egyesület történetének legnagyobb eredményét, újra bronzérmesek lettünk, ami jövőre újra nemzetközi kupaszereplést garantál csapatunknak.
 
 
 
ÉRD NBI góllövőlista
Magyarázat: J - Játszott mérkőzés D - Dobott gól O - Otthon I - Idegenben R - Rájátszás 2P - Kétperces büntetés
ÉRD góllövőlista 
 
A serdülők újabb mérkőzést nyertek az alsóházban, így már biztosan az ötödik helyen végeznek, az utolsó találkozót idegenben játszák csütörtökön. A már hetek óta biztos bajnok Érdi VSE II tovább növelte előnyét a bajnoki táblázaton, és már kilenc ponttal vezet. Az ő utolsó mérkőzésükre szombat délelőtt kerül sor, a Pénzügyőr II ellen lépnek pályára a fővárosban.
 
 
Az elmúlt hét eredményei  
 
2014. május 14. szerda
NBI női felnőtt - 3. helyért - 2. mérkőzés | Dunaújvárosi KA - ÉRD 26:27 (12:9 22:22)
 
2014. május 16. péntek
OSB Leány E - alsóház 5-9. | ÉRD - MTK-Budapest II 25:20 (11:8)
 
2014. május 18. vasárnap
Bp. I Női felnőtt | Érdi VSE II - Híd-Unió SE 25:24 (10:10)
 
 
 
A hét programja
 
2014. május 22. csütörtök
OSB Leány E - alsóház 5-9. | Szigetszentmiklósi Városi Sportcsarnok
17:00 Szigetszentmiklós NKSE - ÉRD
 
2014. május 24. szombat
Bp. I Női felnőtt | Spartacus Sportcsarnok
9:00 Pénzügyőr SE II - Érdi VSE II 
 
 
HAJRÁ ÉRD!
 
 
Szombaton a nyolcaddöntőben folytatja nemzetközi szereplését csapatunk. A KEK-ben ez alkalommal német csapat, a Buxtehuder SV lesz az ellenfelünk. Ebben a cikkben mutatjuk be a várost, a csapat történetét, továbbá az ellenfelet is megkérdeztük a párharc esélyeiről.
 
A város
 
Barátságos, vendégszerető város hírében áll Buxtehude, amit a Grimm mesék  legendás otthonának is neveznek. Az Észak-németországi települést közel 40 ezren lakják, Hamburgtól közúton alig 40 kilométerre délnyugatra fekszik.
 
Buxtehude
 
Az Elba mellékfolyója, az Este határozza meg a város látképét, és teszi hangulatossá a tájat. A Németországban szokásostól eltérően, minden évben hagyományosan egy hetes borfesztivált tartanak a településen, amely számos nagyvállalat székhelyének is otthont ad.
 
Buxtehude
 
 
A csapat
 
Mint a képekből is kitűnik, a város színe is a kék-sárga, így  a sportegyesület sem öltözhetett másba. Az egyesület, a Buxtehuder Sportverein büszke lehet hagyományaira, hiszen még a 19. század második felében, 1862-ben alapították. Több, mint 30 különböző sportági szakosztálya van napjainkban a klubnak. A legeredményesebb, nemzetközi szintű eredményeket is elért tag, természetesen a női kézilabdacsapat. A Grimm mesék a kabalafigurákban köszönnek vissza, a két kabalaállat nem más, mint a nyúl meg a sün.
 
A Buxtehuder SV állandó szereplője a különböző nemzetközi kupáknak a 2000-es évektől, azóta több sikert is elkönyvelhettek a északiak. 2002-ben Challenge Cup finalisták voltak, 2010-ben meg is nyerték a negyedik számú kupasorozatot. A 2011/2012 és a 2012/2013-as szezonban egyaránt BL selejtezős volt az együttes, mindkétszer beverekedte magát a csapat a BL csoportkörébe. A korábbi évben Lengyelországban verték az elődöntőben a Debrecent, majd a házigazda Lublint, utóbb épp a SERCODAK Dalfsen együttesét ütötték el a továbbjutástól. Az első BL főtáblás győzelemre azonban még várniuk kell a németeknek, mert az nem sikerült a két sorozatban.
 
Az idei évben, akár csak az ÉRD, újonc a KEK mezőnyében a Buxtehuder SV, ők viszont alanyi jogon indulhattak ebben a sorozatban. Ahogy a BL selejtezők, úgy a KEK szereplésük is azt igazolja, hogy idegenben sem jön zavarba a Buxtehude. A novemberi harmadik fordulóban, a svéd Lugi csapatától ugyan kikaptak hazai környezetben 24:26-ra, 27:22-es idegenbeli győzelmükkel továbbjutottak.  A német bajnokság, a Bundesliga hasonlóan halad az NBI-hez, 18 játéknapot követően harmadik helyen áll a BSV, a német BL páros Thüringer - Lipcse kettőse mögött.
 
 
 
 
A nemzetközi kupamérkőzéseink előtt hagyományosan az ellenfelet is megkérjük, hogy a kérdéseken keresztül mutassák be csapatukat. Ez alkalommal Peter Prior válaszolt a Buxtehude részéről.
 
 
 
Az utóbbi években a BL-t is megjárta a csapat, kijelenthető, hogy komoly nemzetközi rutinnal bíró együttes a Buxtehuder SV?
 
Van néhány játékosunk, akik már játszottak a BL-ben és néhány európai kupasorozatban, pl. Randy Bülau, Jana Stapelfeldt vagy Josephine Techert, ugyanakkor ez a szezon nagy törést okozott a klub életében. Nemzetközi tapasztalattal rendelkező játékosok abbahagyták a kézilabdát vagy elszerződtek (Stefanie Melbeck, Diane Lamein, Jana Krause), a német válogatott kapitánya, Isabell Klein pedig februárra várja gyermekét. Őket többnyire tapasztalatlan fiatal játékosokkal helyettesítettük, akiknek még sokat kell fejlődniük.
 
 
Ismerik-e csapatunkat? Milyen mérkőzésekre számítanak?
 
Az edzőnk, Dirk Leun a videókat tanulmányozva megismerte az Érd erősségeit. Az Érd a magyar bajnoksgban hasonló eredményeket ért el, mint mi a német bajnokságban, szintén harmadik helyen áll. Fej-fej melletti küzdelmet várunk két izgalmas, remek hangulatú mérkőzésen, az esélyek aránya 50-50%. A KEK-ben nincs könnyű meccs, ebben a sorozatban csak jó és még jobb csapatok játszanak.
 
 
 
Mi a célkitűzés, mi a legfontosabb a szezonban, a bajnokságban a jó szereplés, vagy nemzetközi sikerek elérése?
 
Elsősorban a Bundesliga-ra összpontosítunk, mert csak az ott megszerzett jó helyezés esetén lehet részvételt nyerni az európai kupákban. Az Európa Kupa mérkőzéseknek és a nemzetközi találkozóknak Buxtehude-ban nagy hagyományai vannak, ezek kézilabda ünnepnapok. Ezért minden további kör elérésének örülünk. Az egyesület fő célja ugyanakkor a fiatal játékosok fejlődése a Bundesligában.
 
 
Mi a Buxtehuder erőssége, mit gondolnak, mivel juthatnak tovább?
 
A csapat erőssége a csapategységben rejlik. Nincsenek kivételezett helyzetben lévő játékosaink, ellenben van egy homogén és nagyon játszóképes csapatunk. Az Érd erős támadásaival szemben nagyon jó védelemre lesz szükségünk a kapusokat is beleértve és támadásban következetesen ki kell használni a lehetőségeinket. A Bundesligában ez az utóbbi időben egész jól működött, az EK mérkőzéseknek azonban egészen sajátságos karaktere van.
 
Érdekes módon elkerülték eddig a magyar csapatokat a nemzetközi kupákban, de járt-e már az együttes Magyarországon?
 
 
Ez összesen a negyedik táalkozásunk magyar csapattal, legutóbb a Debrecen ellen játszottunk 2011-ben a BL selejtezőben Lubin-ban, Lengyelországban. A többi találkozó és magyarországi út már nagyon résgen volt: 1994-ben City Kupa a Szegedi ESK ellen és 1995-ben az EHF Kupában szintén a Debrecen ellen. A jelenlegi csapatunkból azonban még senki nem játszott magyar csapat ellen.
 
 
Hány főre tehető a szurkolótáboruk, és elkísérik-e a csapatot a nemzetközi meccsekre is?
 
 
Buxtehude-ban 1300-1500 néző látogatja a mérkőzéseinket. Magyarországra 15 szurkoló kísér el minket. Annyi szurkolót, mint amennyi Érdről látogat Buxtehude-ba, nem tudunk felmutatni... Nagyon örülünk az érdi szurkolótábornak és szívesen látjuk őket Buxtehude-ban.
 
 
 
 

Támogatóink

Médiapartnereink