A veretlen Győrrel mérkőzünk meg

Sűrű napok elé néz Horváth Roland együttese, a hétvégi MTK elleni találkozó után ismét pályára lép csapatunk. A 23. fordulóból előrehozott mérkőzésen a Győr otthonába látogatunk, majd hétvégén a Dunaújvároshoz.

A két csapat őszi találkozója a koronavírus árnyékában végül nem került lebonyolításra. Együttesünk egyik tagjának pozitív tesztje után, tekintettel a győriek nemzetközi szereplésére az Érd nem vállalta a mérkőzést. Így végül a Magyar Kézilabda Szövetség 10-0-s gólkülönbséggel a Győri Audi ETO KC javára ítélte a két pontot.

Először mérkőzünk meg tehát ebben a szezonban a 15-szörös bajnokkal. Ambros Martin gárdája az eddigi 18 fordulóban minden mérkőzését megnyerte és a legtöbb találatos szerezve (598 gól) magabiztosan vezeti a tabellát. A házi góllövőlistájukat Veronica Kristiansen vezeti 54 egységgel, de sokkal jobban jellemzi a zöld-fehérek csapategységét, hogy nyolcan is már 40 gól fölé jutottak. Az érdieknél négyen is több gólt lőttek mint Kristiansen, Kopecz Barbara vezet 89-cel.

A hazai pontvadászatban százszázalékosak Oftedalék, de a Bajnokok Ligájában ezt már nem mondhatják el magukról. Februárban csoportelsőként és biztos továbbjutóként várták a Kristiansand elleni rangadót és idegenben végül egy gólos vereséget szenvedtek. Ezzel négy év és 70 mérkőzéses sorozat szakadt félbe. 2018-ban fordult elő utoljára, hogy kikapott a Győr a legrangosabb európai kupában (a rendes játékidőt nézve).

Csapatunk legutóbbi öt meccsét elveszítette és ezen a találkozón sem Paróczyék az esélyesek. Ennek ellenére jó periódusokat lehet teljesíteni a Győr ellen is.

K&H női kézilabda liga, 23. forduló
Győri Audi ETO KC - ÉRD
Győr, Audi Aréna Győr
2022. március 23. (szerda) 18:00

Hajrá Érd!

Fotó: Balogh István

Támogatóink

Médiapartnereink