Vereség a csordultig megtelt ÉRD Arénában

NB I-es felnőtt csapatunk a K&H női kézilabda liga 22. fordulójában 23:34-es vereséget szenvedett a Győri Audi ETO KC ellen a telt házas ÉRD Arénában.

A tegnapi nap folyamán a Magyar Vöröskereszt szervezésében tartott véradásra számos szurkolónk mellett győri szimpatizánsok is eljöttek az ÉRD Arénába, így klubunk felkérésére a kezdődobást Győri Audi ETO KC szurkolója, Gerendai Attila, és csapatunk drukkere, Szatmári Roland végezte el. A mérkőzésen a vendégek szereztek vezetést, melyre Mireya González Álvarez válaszolt a második percben. 1:2 után pedig Kisfaludy Anett egy gyors középkezdést követően volt eredményes, majd két kivédekezett akció után Mariama Signaté és Klivinyi Kinga is kilenc méterről lőtt gólt (4:2). Ezután fordított a Győr, de lányaink nem hagyták magukat, és Klivinyi Kinga, valamint Katarina Krpez Slezak találatával 6:5-nél újra nálunk volt az előny. A gólgazdag első tíz perc után a vendégek öt minutum alatt egyszer tudták bevenni Janurik Kinga kapuját, míg csapatunk négyszer volt eredményes, így 11:8-as vezetésre tettünk szert. A folytatásban Andjela Bulatovic felállt fal ellen, míg Katarina Krpez Slezak lerohanás végén talált a hálóba, így a játékrész utolsó harmadára fordulva tartottuk háromgólos előnyünket (13:10). A félidő hátralévő részében Mariama Signaté révén egy találatot szereztünk, míg a vendégek hat gólt jegyeztek a 14:16-tal vonulhattunk pihenőre.

A fordulást követően Katarina Krpez Slezak a szélről és a hétméteresvonalról is a kapuba talált, de ezekre öt zöld-fehér gól volt a válasz, miközben Gridnyeva Szvetlana hárította Nora Mörk büntetőjét (16:21). A következő percekben két átlövőnk, Klivinyi Kinga és Mireya González Álvarez is eredményes volt, de a Bajnokok Ligája elődöntős Győr növelni tudta vezetését (18:26). A 46. perc után zsinórban három találatot szereztünk, válogatott balátlövőnk és Kiss Nikolett felállt fal ellen lőtt a kapuba, míg Szabó Laura büntetőből növelte góljaink számát (21:26). Közelebb azonban nem tudtunk kerülni a vendégekhez, hiszen Klivinyi Kinga betörés után szerzett góljára ellenfelünk hatszor válaszolt, így a hajrára 22:32-es állásnál érkeztünk. Az utolsó percekben saját nevelésű beállónk, Szabó Laura vette be büntetőből Kari Aalvik Grimsbö kapuját, míg Nycke Groot nem tudott túljárni Gridnyeva Szvetlana eszén a hétméteresből a 23:34-es végeredménnyel záruló összecsapáson. Csapatunk legközelebb szerdán a Kispest NKK otthonában lép pályára. Hajrá ÉRD! 

 

K&H női kézilabda liga 2016/2017 22. forduló
Időpont: 
2017. április 29. 16:00

23

(14)

Kiállítás: 2 perc

7 méteres 5/5

Vezetőedző
SZABÓ Edina

ÉRD
2 (2)
1
2
5
1
2
Katarina Krpež-Šlezák 8 (3)
2
Győri Audi ETO KC
1
3
7
4 (1)
4
4 (1)
3
5
2 (1)
1

34

(16)

Kiállítás: 4 perc

7 méteres 5/3

Vezetőedző
Ambros MARTÍN

Helyszín: 
ÉRD Aréna
Játékvezetők: Bíró Ádám, Kiss Olivér

Támogatóink

Médiapartnereink