A Tromosban térhet vissza a győzelem útjára az ÉRD

Három vereség és egy döntetlen után kerülhet vissza a győzelem útjára az ÉRD női kézilabda csapata, amely február 15-én, 18 órától a bajnokság 16. fordulójában az MTK Budapest vendége lesz.

Szabó Edina együttese a rendkívül megterhelő EHF-Kupa menetelés után nem csak a nemzetközi porondtól, hanem a Magyar Kupától is búcsúzott, emellett rendkívül fájó két pontot bukott el hazai környezetben a Dunaújvárosi KKA ellen, így az MTK vendégeként mindenképpen nyerni kell, hogy a bajnokságban tartsák a lépést a riválisokkal Schatzl Nataliék.

Az ÉRD jelenleg tíz győzelemmel és öt vereséggel áll a tabella ötödik helyén húsz ponttal, míg az MTK tizenhét mérkőzésen hatszor győzött, emellett két döntetlent játszott és kilencszer szenvedett vereséget.

Azonban hiba lenne félvállról venni Golovin Vlagyimir csapatát, hiszen ebben az idényben már több bravúrt is bemutattak a fővárosi kék-fehérek, ilyen volt például a Debrecen 36–33-as legyőzése, a Kisvárdáról elhozott 26–24-es siker vagy a legnagyobb meglepetés, az FTC elleni hazai 36–36-os döntetlen, de ide sorolható még az Alba Fehérvár hatgólos legyőzése is.

Az MTK ugyan a többi csapathoz képest – a Győrhöz hasonlóan – már 17 bajnokin van túl, az ezeken megszerzett tizennégy pontjának köszönhetően stabil középcsapattá erősödött, hiszen a két meccs ellenére öt pont az előnye a négy kilencpontos üldözőhöz, a Mosonmagyaróvárhoz, a Kisvárdához, a Fehérvárhoz és a Szombathelyhez képest.

Az MTK és az ÉRD – a fővárosiak BSE-ből való átalakulása óta – eddig tizenötször találkozott egymással, s ezek közül tizennégyet az érdiek nyertek, csupán a 2016/2017-es idényben, hazai pályán tudott kicsikarni egy 25–25-ös döntetlent az MTK. Az Elektromos Sportcsarnokban viszont a további öt meccsét simán nyerte az ÉRD, a legszorosabb eredmény két háromgólos vendégsiker volt 2014 decemberében és legutóbb, egy évvel ezelőtt, 2019 februárjában.

Az MTK házi gólkirálynője a tizenhét mérkőzésen lőtt 105 góljával a csapat irányítója, Tóth Eszter, aki ezzel a bajnoki góllövőlista élmezőnyébe tartozik, csak a váci Kácsor Gréta és a fehérvári Claudine Mendy előzi meg. Mögötte a társak sem panaszkodhatnak, hiszen a magyar válogatottba is visszakerülő Szöllősi-Zácsik Szandra 64, Dávid-Azari Fruzsina pedig 63 gólt termelt idén. Az MTK nagy erénye még, hogy a góllövőlista dobogója mögött is nagy a tumultus, hiszen Mihálffy Adrienn 46, Dakos Noémi és a korábbi érdi szélső, Fekete Bozsana 44-44 gólnál jár.

Az ÉRD-nél ebben a mutatóban Tóth Gabriella vezet tizenöt meccsen lőtt 78 góllal, de tőle négy találattal marad csak el Alexandra Nascimento, míg a dobogó legalsó fokát Markéta Jerábková foglalja el, aki 64-szer volt eredményes.

A február 15-én, 18 órakor az Elektromos Sportcsarnokban rendezett MTK Budapest–ÉRD mérkőzést a Felhő Ferenc, Öcsi Tamás játékvezetői páros vezeti.

K&H női kézilabda liga, 16. forduló
02.15., 18.00:
 MTK Budapest–ÉRD

Forrás: erdmost.hu Domonkos Bálint

Egy csapat, egy SZÍV!
HAJRÁ ÉRD!


Kövessetek bennünket a facebook oldalunkon is!

Támogatóink

Médiapartnereink