Sokáig jól tartottuk magunkat, végül az MTK magabiztosan nyert

A több hiányzó ellenére remekül tartották a lépést az érdi lányok az MTK vendégeként. A hajrában azonban elfáradtunk, így a hazaiak 36-28-ra nyertek a bajnokság 5. fordulójában.

Jól indult a találkozó érdi szempontból, ugyanis Csáki Lilla rögtön az első percben megszerezte a vezetést. Sőt, Kopecz Barbara révén már 3-1-es vendég előny állt az eredményjelzőn a Sterbinszky Amália Kézilabdacsarnokban. Az első tíz perc végén is 6-5-re vezettünk, az MTK azonban bő öt perc alatt egy 6-0-s rohammal meglépett. Bár már 5-6 gól is volt a két csapat között, de játékosaink nem adták könnyen magukat. Az első NB I-es találatát megszerző Pécsi Villő rögtön háromszor volt eredményes egymást követően, így 15-13-ra sikerült zárkózni a 30. percre. Bár a félidőben 16-13-ra vezettek a házigazdák, de nyílt maradt a találkozó.

A fordulást követően ismét meglépett az MTK, de 23-17 után jött az újabb felzárkózás és bő egy perc alatt hármat sikerült faragnunk a hátrányból. Sőt, a 45. percben Pécsi újabb találatával már 26-24 volt az állás. Innentől azonban a vendéglátók más fokozatra kapcsoltak és hét perccel később már 33-24-re vezettek. A végén már csak a különbség volt a kérdés, Golovin Vlagyimir együttese 36-28-ra nyert, de Horváth Roland tanítványai a több sérült ellenére is remekül helyt álltak a hajráig, a 12 gólig jutó Kopecz Barbara és a 7 találatot szerző Pécsi Villő vezérletével.

 

 

K&H NŐI KÉZILABDA LIGA, 5. FORDULÓ
MTK–ÉRD 36-28 (16-13)

Sterbinszky Amália Kézilabdacsarnok, 150 néző. V: Asztalos, Szalay

ÉRD: Györkös – Csáki 1, Mód, Sztankovics, Abilda 4, Kopecz 12 (3), Pécsi 7.
Csere: Hadfi, Kántor (kapusok), Kóka, Kiss D. 2, Bódi, Landi, Szabó K. 2 (2).

Horváth Roland:

„Gratulálok az MTK-nak a győzelemhez! Voltak pillanatok, amikor felzárkóztunk, ezeknek örülnünk kell ezzel a kerettel. Ezek a szakaszok mindenképpen dicséretesek a lányoktól, hogy így tudtak teljesíteni. Amikor erre a meccsre idejöttem, már tisztában voltam vele, hogy négy meghatározó játékosomat kell nélkülöznöm, így az is biztos volt, hogy nyerni nem fogunk tudni. Viszont lehetőséget adhattam több fiatalnak is. Mennünk kell tovább és azokra a meccsekre koncentrálni, ahol pontokat szerezhetünk, illetve bravúrt is kell hoznunk. Reméljük sérültjeink is meggyógyulnak a folytatásra!”

Kopecz Barbara:

„Azt gondolom, hogy 45 percig meccsben voltunk, de elfáradtunk, mivel rövid a kispad a sok sérült miatt. Ma ennyi volt benne. Sajnálom, hogy a végére nyolc gól lett a különbség.”

Folytatás jövő pénteken 18 órától, amikor a Dunaújváros látogat az Érd Arénába.

Hajrá Érd!

Támogatóink

Médiapartnereink