Rémálom a Népfürdő utcában

Nem kis meglepetésre magabiztos játékkal 40–35-re győzte le a hajrában nagyot rohamozó ÉRD-et az MTK Budapest a K&H női kézilabda liga 16. fordulójában.

Szabó Laura két gyors góljával kezdődött az ÉRD MTK elleni vendégjátéka a Népfürdő utcai Elektromos Sportcsarnokban, de hiába a gyors kétgólos előny, a fővárosi kék-fehérek sem feltartott kezekkel vágtak neki a meccsnek, s Szöllősi-Zácsik Szandra és Tóth Eszter találataival egy perc alatt egyenlítettek.

Tóth Gabriella gólja után pedig hiába vezetett megint a vendég csapat, az MTK lendületes játékának köszönhetően megtalálta a réseket az érdi falban, s a tizedik perc kezdetén már többedszer vezetett két góllal (8–6).

Markéta Jerábková révén ugyan megint közelebb került az ÉRD, de a Szöllősi-Zácsik és Tóth Eszter vezette hazaiak a 13. percben a vendégek hibáit kihasználva négy góllal léptek meg (12–8). Szabó Edina időkérése után védekezést váltott az ÉRD és az öt-egyes fallal próbálta megtörni a hazaiak egyébként változatos támadójátékát, de ez sem segített. A 18. percben Dakos Noémi révén hattal vezetett a házigazda (15–9).

Az ÉRD-nél szűk húsz perc után feljegyezhettük az első védést is a Julie Foggeát váltó Janurik Kingától, de még ez sem adta meg a kellő lökést, így a játékrész utolsó tíz perce hétgólos hazai előnnyel indult (17–10).

Az ÉRD ugyan úgy tűnt, a félidő hajrájában elkapta a fonalat, s feljött négy gólra is (19–15), de az MTK is megrázta magát, s végül hatgólos, 22–16-os vezetéssel várta a folytatást.

A második játékrészt ott folytatták Dakos Noémiék, ahol az elsőt abbahagyták, ennek köszönhetően óriási meglepetés volt születőben, hiszen az MTK már 26–18-ra vezetett a 36. percben.

A teljesen széteső érdi védekezés miatt támadásban hiába vezette társait Markéta Jerábková, az MTK összeszedett játékára nem találták az ellenszert a vendégek. Igaz, a játékrész utolsó tizenöt perce előtt még nem dőlt el semmi, hiszen az ÉRD-et is láttuk már hatgólos előnyről felállni. De Golovin Vlagyimir jóütemű időkérése után a hazaiak hosszú támadásokat vezettek, míg a vendégeknek gyors gólokra volt szüksége a bravúr kategóriába tartozó fordításhoz.

Ezért sokat is tettek Tóth Gabrielláék, akik ennek megfelelően lendületes támadások után vették be Győri Barbara kapuját, ennek köszönhetően öt perccel a vége előtt már csak négy volt közte (36–32). A hajrában az ÉRD ennél közelebb már nem tudott kerülni, s az MTK végül nem kis meglepetésre 40–35-re győzött.

– Nagy sebességet erőltetett az MTK a csapatunkra, ami kifizetődő taktika volt abból a szempontból, hogy az ÉRD játékosai mind fizikálisan, mind szellemileg kifacsart állapotban vannak. Negyven gólt kapni az azt jelenti, hogy a védekezésünk nem volt rendben. Sajnos ettől függetlenül a játékosaink egy része így is hihetetlen nagyot küzdöttek és jó teljesítményt nyújtottak, emellett sajnos voltak nagyon gyenge teljesítmények is. Amikor visszajöhettünk volna, akkor belehibáztunk az első és a második félidőben is. Ez egy nehéz helyzet, ki kell jönni belőle, össze kell szednie magukat a lányoknak – értékelt Szabó Edina, az ÉRD vezetőedzője.

– Gyorsan játszottunk és ez is volt a célunk. Az első félidőt nagyon jól, majdnem hibátlanul megoldottuk. Láttam, hogy a második félidőben kicsit lelassult a tempó és nekünk ez nem volt jó, lehetett látni, hogy nem csak előre, hanem hátrafelé sem tudtunk futni, de örülök a győzelemnek. Egy kis szerencsénk is volt a végén, mert mindig volt valami lehetőségük rá, hogy visszajöjjenek. Nálunk viszont kiváló teljesítmények voltak, kritikus pillanatokban góllal tudtunk válaszolni és ez tartotta meg a lehetőségét, hogy itthon tartottuk a két pontot - nyilatkozta a hazaiak trénere, Golovin Vlagyimir.

– Sok hibát vétettünk védekezésben és támadásban is, sok ziccert és hetest hagytunk ki, amik megbosszulták magukat. Az MTK nagy iramot diktált, de mi is futós csapat vagyunk, úgy ahogy bírtuk. Sajnáljuk, hogy így alakult - summázta a látottakat az ÉRD irányítója, Tóth Gabriella.

– Néha megesik a csapatokkal, hogy nem sikerül semmi és mindenki rosszul teljesít, ez történt előző héten Békéscsabán, viszont nagyon örülök, hogy egy hét alatt rendbe raktuk magunkat és igazi csapatként összeálltunk és le tudtuk győzni az ÉRD-et itthon - mondta a mérkőzés legjobbja, a 12 góllal záró hazai irányító, Tóth Eszter.

K&H női kézilabda liga, 16. forduló
MTK Budapest–ÉRD 40–35 (22–16)
Elektromos Sportcsarnok, 300 néző. V.: Felhő, Öcsi
MTK: GYŐRI – DÁVID-AZARI 7, Mihálffy, TÓTH E. 11 (2), DAKOS 7, SZÖLLŐSI-ZÁCSIK 8, Sallai 2
Csere: Suba (kapus), Szabados 1, Pál T. 3
Vezetőedző: Golovin Vlagyimir
ÉRD: Foggea – Nascimento 3 (1), Kiss N. 1, TÓTH G. 8, Szabó L. 5 (2), JERÁBKOVÁ 10, Schatzl Natalie 3
Csere: Janurik (kapus), Kisfaludy 1, Lavko 2, Termány, Király R., Bízik R. 1
Vezetőedző: Szabó Edina
Az eredmény alakulása. 3. perc: 0–2. 7. p.: 6–4. 13. p.: 12–8. 18. p.: 15–9. 22. p.: 18–11. 28. p.: 19–15. 36. p.: 26–18. 40. p.: 28–19. 44. p.: 29–23. 51. p.: 34–26. 55. p.: 36–32.
Kiállítások: 6, ill. 4 perc
Hétméteresek: 3/3, ill. 5/3

Forrás: erdmost.hu Domonkos Bálint

Egy csapat, egy SZÍV!
HAJRÁ ÉRD!


Kövessetek bennünket a facebook oldalunkon is!

Támogatóink

Médiapartnereink